Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Три в едно или три в нищо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Три в едно или три в нищо ?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Зарежи ги словесните еквилибристики на welerargon . При заваряване в защитна среда от инертен газ метода е МИГ а когато газа взаимодейства с основния метал е МАГ .... .

Е като е така - с какво ти е виновен Уелдъра тогава . Я се виж какво написа :

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    ..... Не съм убеден че без доработки ще заварява добре алуминий в режим МИГ - МАГ .... .
    В режим "МИГ - МАГ" е като в режим "МИШ-МАШ" . Няма как да се заварява в такъв режим - това е безсмислица. Или МИГ , или МАГ !

.....и за да не се хване някой за думата като горска драка за вратите на джипка , уточнявам че говорим конкретно за алуминий ( и алуминиеви сплави).

.... а ако Данчо ( или който и да е друг ) успее да накара било то инвертор или трансформаторна машина да заварява алуминий в режим МАГ , има от мене каса бира .
    Впрочем , понеже познавам Данчо - ако чете тук , просто ще се усмихне
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 04-08-14, 13:06.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      .....Че си сака - сака си. Ама в случая с пръча идват и допълнителни разходи - освен трифазния ток - горелка/пищов с охлаждане, самото охлаждане и т.н. КОето пък изключва всякаква компактност.

......
      Значи с 200 А машина може да си заварява алуминий със суха горелка , а ако мине на 250 амперова машина - не може ?

Нека пак да си го заварява на по-ниски режими , но във втория случай ще има запас на мощност , който никога не е излишен . Още повече , че машинката си бичи безгрижно и на базични електроди "петица" . Може и да реже .

... и пак го докарахме , макар и по друг начин, на "3 в 1" .

Е , вярно , че 380V вече вкарва някакво ограничение в приложението , но то ( както казваше баба ми на времето): "две добри нема".

В крайна сметка , нека колегата да си прецени сам .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Значи с 200 А машина може да си заварява алуминий със суха горелка , а ако мине на 250 амперова машина - не може ?
        Нали говорим за коза и пръч. Ако ще е качествн пръча, включва в комплектацията си всичко необходимо за да може козата да го употреби в цялост.

Иначе за запаса от мощност си прав, разбира се.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ....Нали говорим за коза и пръч. Ако ще е качествн пръча, включва в комплектацията си всичко необходимо за да може козата да го употреби в цялост.

......
          .... което ме подсеща за дежурния отговор в един друг раздел : " .... и накрая всички отиват в Тойота"

Къде е гаранцията , че колегата , веднъж запалил се няма да тръгне към "Тойотата" - та затова : да не прави двойна работа . Като ще е гарга - да е рошава !

Между другото като оборудване : единствено дето водоохлаждаемия шланг е 2 пъти по- скъп от сухия . Самия модул с охлаждането ще си го направи сам с подръчни материали . Ако не му е ясно ( в което се съмнявам) , ще му кажа как

Що се отнася до компактност и мобилност : ремаркето едва ли ще го заварява на къра , та няма и да му се наложи да прекарва цялото оборудване . Пък ако му се наложи да заварява асмалък - машинката се нарамва и от хора , които не са културисти

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
            Заглеждам се в тази машина http://www.stahlwerk-schweissgeraete...mplettset.html и мисля да я ползвам напълно за любителски цели . Заформям един проект за ремарке с покривна палатка и мисля част от горната част да бъде от алуминий . Причината да се насоча за комби вариянт че ще ползвам всичко ама по-малко . Нямам спешна нужда и за това първо ще почета и разгледам всяко мнение по темата .
            -Погледа на колегите които работят професионално,трудно би се спрял на комбинирана техника,но това е обяснимо. Като се има за основа целта на закупуването на "машинката",мисля, че е доста приемлива.
            -При заваряването по скоро проблема ще е да се "натрупа" началния опит,но с упорство и желание ще стане! Успех в покупката и да пишеш за "пробите".(преди 10-12 г. с желание бих си взел такава за "рядко" ползване)

Коментар

Аз имам такъв апарат от 1.5 години , ползвам го основно в сервиза за ремонтни дейности . Работи си добре и в трите режима , заварява алуминий , но наистина няма голям запас от мощност в режим МИГ . Моят апарат при транспорта го бяха повредили и се наложи да го занеса при Данчо на ремонт , та и той ме посъветва да не използвам високите амперажи при работа с аргона защото имало някакъв конструктивен недостатък . Като цяло за целта за която ще го ползваш / и за парите разбира се / машинката си струва , още повече че ще я взимаш от Германия и няма да плащаш за транспорт .
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Само да вметна,че трифазния ток дори и тук вече не е проблем. За дойчовско - да не говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Само да вметна,че трифазния ток дори и тук вече не е проблем. За дойчовско - да не говорим.
                  Aбе в някой случаи и тук е проблем . Иначе досега съм ползвал КраКра 160а и рядко един трансформаторен СО2 Енхел на познат . Това с многото копчета малко вся страх . Все пак съм си аМатИор отвсякъде . Обаче по-добре нещо по-сложно и с повече възможности отколкото куцо магаре което да заменям бързо . Жалко че нямам свободно време да се запозная с всички подробности а вие ме заляхте с нова тема за размисъл .
                  По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Трифазния ток много отдавна не е проблем, стига да не живееш в апартамент, ама обикновено ама често и там не е проблем. Просто е допълнителен разход и разправия, често неоправдана, ако потенциално ще го ползваш 2 пъти в годината.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                      .Иначе досега съм ползвал КраКра 160а и рядко един трансформаторен СО2 Енхел на познат . Това с многото копчета малко вся страх . Все пак съм си аМатИор отвсякъде . Обаче по-добре нещо по-сложно и с повече възможности отколкото куцо магаре което да заменям бързо . Жалко че нямам свободно време да се запозная с всички подробности а вие ме заляхте с нова тема за размисъл .
                      Изобщо не трябва до те плашат многото копчета (има машини и с повече)!На скалата е показано кое за какво е!Но при проблеми и въпроси ще помагаме.За тая цена машината е просто супер ,има най-необходимите функции и най вече ми хареса това че има ръчна настройка на честотата в режим AC , в стария модел това го няма ...!
                      Последно редактирано от welderargon; 04-08-14, 20:49.
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте на ВСИЧКИ,
                        Благодаря МНООООГО на всички за добрите думи за нашите машинки....
                        Най-често нови неща се окриват благодарение на случайно недоглеждане, недокрай прочитане или пък просто щото незнаеш, че нестава така или неможе....
                        Ама не е хубаво да се заяждате за думичката или просто за да се види колко ни бива... МИГ-МАГ звучи като Памперс, Ксерокс и Флекс (пелени за еднократна употреба, копирна машина и ъглошлайф) и сигурно още 100 други неща които казваме без да влагаме зъл умисъл....
                        Никой на никого не оспорва моженето и знаенето!!! И ако някой падне, не е хубаво да се дозабива пироня...
                        Щото ми звучи като един стар и хубав виц.

Иванчо закъснява за училище, влиза раздърпан и запъхтян в класната стая и учителката го почва:
                        - И днес защо закъсня?
                        - Ами (тогава бяхме на другари и другарки) другарко, значи гледам двама бият един и... черна несправеливост и ... не се стърпях и се намесих. Та затова....
                        - Браво Иванчо! Сядай! И какво стана накрая?
                        - Ами как какво!?!? Пребихме го!!!

Данчо направи Селф контрол апаратите да са и "стартерно биче 200А" и зарядно за акумулатори.
                        Последно редактирано от aig; 04-08-14, 21:57.
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        http://www.aigwelding.com
                        0889 522 036

Коментар

На мен ми е чудно как човека моли за съдействие при избора на любителска машина конкретно телоподаващо с електрожен и виг, за да си завари някакви неща и евентуално багажник алуминиев, а вие го пращате към 200 дори 250А ВИГ машина . Как си представяте човек, който е неопитен с този метод сам да завари обемна конструкция от железни профили с тази машина, която леко излиза от бюджета му , да не говорим за алуминий . Ще изгуби време и средства, ако има достатъчно търпение може и да сглоби нещо .
                          Добре машината е читава, но за два винкела му трябва бутилка с аргон и две свободни ръце, винкелите перфектно почистени две минути за шев и ако има малко гадости в материала и слаб опит пак шев гъба.
                          Това и с най-евтиното инверторно телоподаващо се заварява от човек пипал еинхел с една ръка за 10 секунди с пре достатъчно качество за целта . За алуминий е хубаво да прочете основните методи, ако му е скучно отива при колегата по-горе и получава професионални съвети и възможност да пробва всички методи безплатно и без ангажимент за закупуване на машина. Това като въможност трудно се среща на друго място .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            .....На мен ми е чудно как човека моли за съдействие при избора на любителска машина конкретно телоподаващо с електрожен и виг, за да си завари някакви неща и евентуално багажник алуминиев, а вие го пращате към 200 дори 250А ВИГ машина . Как си представяте човек, който е неопитен с този метод сам да завари обемна конструкция от железни профили с тази машина, която леко излиза от бюджета му , да не говорим за алуминий . Ще изгуби време и средства, ако има достатъчно търпение може и да сглоби нещо .
                            Добре машината е читава, но за два винкела му трябва бутилка с аргон и две свободни ръце, винкелите перфектно почистени две минути за шев и ако има малко гадости в материала и слаб опит пак шев гъба.
                            .....
                            Краси , а на мен ми е чудно как неопитен човек ще тръгне да заварява директно алуминиева конструкция .

И още по-чудно ми е , че решихте , че метод МИГ ще е по-подходящ за заваряването и , отколкото WIG

Не съм съгласен с мантрата , че човек , който не е пипал "телоподаващо" , само за броени часове и на базата "проба-грешка" ще стане заварчик .

Да не си в час - разбирам , ама точно на теб ли да го обяснявам

Коментар

Като стана въпрос за телоподаващо ,да ползвам темата с въпрос към аиг,има ли резон в това ,телоподаващо да има функция която гласи следното,включваш машината и си готов за работа,спираш да заваряваш и след примерно 2-3 минути цо-то спира захранване ,вентилатори и т.н

вземаш шланга,първото натискане стартира машината и действаш,така спестяваш постоянно включване-изключване,време,ток,навеждане ,особенно ако правиш някаква конструкция с много чесане зад врата
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                                .....Ама не е хубаво да се заяждате за думичката или просто за да се види колко ни бива... МИГ-МАГ звучи като Памперс, Ксерокс и Флекс (пелени за еднократна употреба, копирна машина и ъглошлайф) и сигурно още 100 други неща които казваме без да влагаме зъл умисъл....
                                Никой на никого не оспорва моженето и знаенето!!! И ако някой падне, не е хубаво да се дозабива пироня...
                                Щото ми звучи като един стар и хубав виц.
                                ......
                                Като сме започнали с вицове :

На един юнак му пламва сайванта със сеното . Човека реагира на момента и понеже знае , че в сайта офроуд.бг има раздел "Оцеляване" , регистрира се светкавично и пуска тема : "Колеги , с какво да си угася пожара?!"
                                - веднага се намира "огнеборец " , който му "помага" : "Сипвай бензин ! "

Ето още един виц :

В раздел "4х4" друг колега пуска тема : " Джипката ми е дизелова. С течение на времето започна да пали все по-трудно . И зиме и лете . Отделно пуши , трака и няма тая мощност като преди . Замерих компресията : 18 атм. и на четирите цилиндъра . Какво да правя ?"

Следват няколко отговора :

- смени си въздушния филтър
                                -смени си горивния филтър
                                - смени си охлаждащата течност
                                - смени си спирачната течност
                                - смени си акумулатора
                                -провери си спирачките
                                ...............

И накрая още един виц: Колега пита : " Какъв защитен газ да използвам за заваряване на алуминиева конструкция?"

Отговор : Въглероден двуокис !

.... та когато човек , гледайки слънцето , казва : "я , каква ясна нощ !" и някой му направи забележка , че всъщност не е нощ , а ден - съвсем допустимо е човека да е допуснал неволна грешка и вместо "ден" да е написал "нощ" , за което ще каже " Извинете , грешка на езика" .
                                Когато обаче след 2-3 забележки , същия да твърди , че въпреки слънцето , това се води "нощ" , тогава повредата не е в нашия телевизор .
                                Та не става въпрос за заяждане и демонстрация на знания в случая.
                                Защото колегата търси съвет и с такива "нощи" просто е подведен .

Така че аз лично си вземам бележка . Щом опитите ми да "давам акъл" ( правя го безплатно от доста време само с идеята да помогна с нещо ) се възприема като себеизтъкване , просто спирам изобщо да пиша в този раздел .
                                Аз колкото за себе си , мога да заварявам и асмалъци и тръбопроводи за Южен поток и тръбопроводи към Бак бор и ГЦН на ядрени централи....

....при това си запазвам правото да надниквам тук и да гледам сеир от време на време . "Помагачи" - бол за тая работа !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X