Здравтейте колеги рових се из търсачката и темите , но не намерих това което ме интересуваше. Та въпроса ми е относно въпросния инвертор за какво служи 2Т и 4Т режима и за кой от двата метода на заваряване?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питане за ARGO TIG200
Свий
X
-
От: Питане за ARGO TIG200
Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнениеЗдравтейте колеги рових се из търсачката и темите , но не намерих това което ме интересуваше. Та въпроса ми е относно въпросния инвертор за какво служи 2Т и 4Т режима и за кой от двата метода на заваряване?Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
-
Много кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? Ако е така за какво се използва? В заваряването с не топим електрод съм много бос , заварявал съм но колкото да си свърша на мен работа. Сега съм се навил да си взимам такъв апарат но искам поне да разбера копчетата за какво са , дори и да не ги изпозлвам всичките.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнениеМного кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? Ако е така за какво се използва? В заваряването с не топим електрод съм много бос , заварявал съм но колкото да си свърша на мен работа. Сега съм се навил да си взимам такъв апарат но искам поне да разбера копчетата за какво са , дори и да не ги изпозлвам всичките.
По добре това :
но е малко по скъп !
Избора на пазара е доста голям, в зависимост от предвидения бюджет можеш да си купиш и по -евтини и по скъпи!Последно редактирано от welderargon; 20-07-14, 13:41.https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнениеМного кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? .
А под "първия метод" какво разбираш ? То затова какъвто въпросът - такъв и отговора .Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнениеНе си взимай такъв апарат не си заслужава !
По добре това :
[ATTACH=CONFIG]727150[/ATTACH]
но е малко по скъп !
Избора на пазара е доста голям, в зависимост от предвидения бюджет можеш да си купиш и по -евтини и по скъпи!
Коментар
-
Използва се при ВИГ(TIG) метода.При 2Т натискаш спусъка дъгата стартира -заваряваш-пускаш и дъгата спира.При 4Т натискаш и пускаш спусъка -заваряваш-,за да спреш натискаш и пускаш втори път."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнениеКолега би ли обяснил защо не си заслужава? Доколкото съм чел мнения по форуми хората са доволни от тази машина.Отворен съм и към други предложения , но бюджета ми е до 800лв окомплектована машина. Като гледам предлаганата машина не се вмества в този бюджет.
Такава машина ,за такава цена аз никога на бих си купил !Машината е абсолютно недоносче !!И обяснявам защо :
В случая с тая машина ,долния потенциометър "S" e за регулиране на времето за обдухване на волфрамовия електрод !Което е абсолютна безсмислица!За да бъде машината напълно функционална тоя потенциометър трябва да регулира времето за затихване на тока ,а обдухването да е автоматично заложено за определено време !
В тоя си вид машината е неподходяща за професионална работа , а пък за хоби -машина е страшно скъпа !
Щом не можеш да отделиш по голям бюджет и ако ще използваш машината за хоби работа ,то по-добре си купи някоя от по евтините WS или WSM 200 !Те нямат никакви екстри но пък и цента е на половина !Последно редактирано от welderargon; 20-07-14, 15:41.https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
Коментар
-
WSM 200 имах , имам чуството че тези 200А не отговарят на действителноста. Имам и "Вики Б" 130Т от което съм доволен , но работите се измениха и ми два малък. С други думи инвертора ше се използва главно като ММА и се иска от него да работи от 130 до 160А без да сработва защитата. С опция TIG и до 800лв.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнениеWSM 200 имах , имам чуството че тези 200А не отговарят на действителноста. Имам и "Вики Б" 130Т от което съм доволен , но работите се измениха и ми два малък. С други думи инвертора ше се използва главно като ММА и се иска от него да работи от 130 до 160А без да сработва защитата. С опция TIG и до 800лв.и с необходимите за теб възможности на машината !Обади се във фирмата ,сигурен съм че ще може да се направи този ъпдейт и то вероятно за по малко от 800лв!
https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
Коментар
-
Ти ако имаш 800 лв може да погледнеш и TIG 200 Pulse, човека който ги сервизира пише тука, ще потвърди че не ги е виждал. Тези WSM в повечето случаи не отговарят на параметрите, разбира се има изключения, но как ще ги познаеш.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнениеТи ако имаш 800 лв може да погледнеш и TIG 200 Pulse, човека който ги сервизира пише тука, ще потвърди че не ги е виждал. Тези WSM в повечето случаи не отговарят на параметрите, разбира се има изключения, но как ще ги познаеш.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар