Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ARGO TIG200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за ARGO TIG200

Здравтейте колеги рових се из търсачката и темите , но не намерих това което ме интересуваше. Та въпроса ми е относно въпросния инвертор за какво служи 2Т и 4Т режима и за кой от двата метода на заваряване?

От: Питане за ARGO TIG200

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
    Здравтейте колеги рових се из търсачката и темите , но не намерих това което ме интересуваше. Та въпроса ми е относно въпросния инвертор за какво служи 2Т и 4Т режима и за кой от двата метода на заваряване?
    - за втория метод.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Много кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? Ако е така за какво се използва? В заваряването с не топим електрод съм много бос , заварявал съм но колкото да си свърша на мен работа. Сега съм се навил да си взимам такъв апарат но искам поне да разбера копчетата за какво са , дори и да не ги изпозлвам всичките.

Коментар

Много кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? Ако е така за какво се използва? В заваряването с не топим електрод съм много бос , заварявал съм но колкото да си свърша на мен работа. Сега съм се навил да си взимам такъв апарат но искам поне да разбера копчетата за какво са , дори и да не ги изпозлвам всичките.
        Не си взимай такъв апарат не си заслужава !
        По добре това :
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:elektrik90-art-51412TIG200_2.jpg
Прегледи:1
Размер:82.7 КБ
ID:5600409
        но е малко по скъп !

Избора на пазара е доста голям, в зависимост от предвидения бюджет можеш да си купиш и по -евтини и по скъпи!
        Последно редактирано от welderargon; 20-07-14, 13:41.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Много кратък отговор. Под втория метод да разбирам TIG ли? .
          Ами не знам
          А под "първия метод" какво разбираш ? То затова какъвто въпросът - такъв и отговора .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аха разбрах въпросът ми е не пълен и неточен , извинявам се и се коригирам. 2Т и 4Т режима при ММА метода ли се използва , или при TIG метода на заваряване и каква му е функцията?

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
              Не си взимай такъв апарат не си заслужава !
              По добре това :
              [ATTACH=CONFIG]727150[/ATTACH]
              но е малко по скъп !

Избора на пазара е доста голям, в зависимост от предвидения бюджет можеш да си купиш и по -евтини и по скъпи!
              Колега би ли обяснил защо не си заслужава? Доколкото съм чел мнения по форуми хората са доволни от тази машина.Отворен съм и към други предложения , но бюджета ми е до 800лв окомплектована машина. Като гледам предлаганата машина не се вмества в този бюджет.

Коментар

Използва се при ВИГ(TIG) метода.При 2Т натискаш спусъка дъгата стартира -заваряваш-пускаш и дъгата спира.При 4Т натискаш и пускаш спусъка -заваряваш-,за да спреш натискаш и пускаш втори път.
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Ясно , благодаря

Коментар

Колега би ли обяснил защо не си заслужава? Доколкото съм чел мнения по форуми хората са доволни от тази машина.Отворен съм и към други предложения , но бюджета ми е до 800лв окомплектована машина. Като гледам предлаганата машина не се вмества в този бюджет.
                    От какво са доволни хората и в кои форуми има менения за тая машина!?Хората купили си тая машина не знаят какво купуват, а още по зле е че изобщо нямат представа кое,как и защо са използва ......!
                    Такава машина ,за такава цена аз никога на бих си купил !Машината е абсолютно недоносче !!И обяснявам защо :
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1661.jpg
Прегледи:1
Размер:34.8 КБ
ID:5600416
                    В случая с тая машина ,долния потенциометър "S" e за регулиране на времето за обдухване на волфрамовия електрод !Което е абсолютна безсмислица!За да бъде машината напълно функционална тоя потенциометър трябва да регулира времето за затихване на тока ,а обдухването да е автоматично заложено за определено време !
                    В тоя си вид машината е неподходяща за професионална работа , а пък за хоби -машина е страшно скъпа !
                    Щом не можеш да отделиш по голям бюджет и ако ще използваш машината за хоби работа ,то по-добре си купи някоя от по евтините WS или WSM 200 !Те нямат никакви екстри но пък и цента е на половина !
                    Последно редактирано от welderargon; 20-07-14, 15:41.

Коментар

WSM 200 имах , имам чуството че тези 200А не отговарят на действителноста. Имам и "Вики Б" 130Т от което съм доволен , но работите се измениха и ми два малък. С други думи инвертора ше се използва главно като ММА и се иска от него да работи от 130 до 160А без да сработва защитата. С опция TIG и до 800лв.

Коментар

WSM 200 имах , имам чуството че тези 200А не отговарят на действителноста. Имам и "Вики Б" 130Т от което съм доволен , но работите се измениха и ми два малък. С други думи инвертора ше се използва главно като ММА и се иска от него да работи от 130 до 160А без да сработва защитата. С опция TIG и до 800лв.
                        Щом имаш "Вики Б" 130Т,имаш възможност да го ъпдейтнеш до версия Професинал 200 и с необходимите за теб възможности на машината !Обади се във фирмата ,сигурен съм че ще може да се направи този ъпдейт и то вероятно за по малко от 800лв!

Коментар

Благодаря за съвета , не знаех че имам такава опция. Пуснах им един мейл , ако не ми отговорят ще им звънна да ги питам.

Коментар

Ти ако имаш 800 лв може да погледнеш и TIG 200 Pulse, човека който ги сервизира пише тука, ще потвърди че не ги е виждал. Тези WSM в повечето случаи не отговарят на параметрите, разбира се има изключения, но как ще ги познаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                              Ти ако имаш 800 лв може да погледнеш и TIG 200 Pulse, човека който ги сервизира пише тука, ще потвърди че не ги е виждал. Тези WSM в повечето случаи не отговарят на параметрите, разбира се има изключения, но как ще ги познаеш.
                              TIG 200 pulse излиза малко от бюджета но това не е проблем. Причината поради която не го гледам е , че единственият му плюс е заваряването на алуминий доколкото знам. От малък град съм и имаме двама трима аргончици на които машините им прашасват в работилниците , а и на мен не ми трябва с търговска цел. Да си свърша мойта работа ми е дпстатъчно , която в последно време нарастна. Другото което знам е , че заваряването на алуминий не е работа за всеки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X