Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мога ли да заварявам?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мога ли да заварявам?

здравейте искам да запиша курс за заваряване, имам проблем със зрението. някой знае ли до колко диоптера е позволено и можели с диоптер да станеш добър заварчик

От: мога ли да заварявам?

Ако са само диоптри не е беда.

Коментар

Ако се корегират успешно с очила няма ограничение
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Аз съм късоглед -2.50 и астегматик -2.75, и си изкарах курса по заваряване с очилата, така че може.Маските за заваряване спокойно позволяват да се носят и очила, даже и предпазните очила за флекса си ги надявам върху диоптричните очила и си режа и пиля на воля.

Коментар

Повечето стари заварчици в следствие на немърливо отношение към предпазните средства в по млади години са си увредили малко или много очите . Което не им пречи в последствие да си работят професията .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Защо си мислите че е от немарливо отношение към предпазните средства. Войчо ми беше заварчик дълги години. Винаги работеше с маска и към 40-те започна да не вижда добре. Това не му пречеше да работи разбира се. Аз започвам да се занимавам със заваряване и за момента нямам пробелеми с очите. Единствено заради евентуални проблеми с очите не започвам професионално, а търся други алтернативи за работа. Заваряването е ако се наложи нещо спомагателно и предимно за мене.

Коментар

Гледам колегите в заварочния участък , на фотосоларните маски (тези ,които имат необходимост ) има специално изработени диоптрични стъкла . На мястото на вътрешното предпазно стъкло. Според мен е по удачно ,отколкото очила , сигурно не се поти така. Ако ще ти помогне , ще питам къде и как се правят.
              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                Ако ще ти помогне , ще питам къде и как се правят.
                Не знам дали се правят!Но ако се правят някъде ,ще е добре !
                Иначе за маските на Speedglas се продават такива стъкла ,могат да се намерят в различни варианти и диоптри!

П.П.При отслабено зрение и проблеми с очите -най-добрия вариант е използването на златни стъкла ,не само че през тях се вижда много по ясно но и не позволяват умора на очите!Но за жалост преминаването от автоматична към пасивна маска е доста голям проблем за повечето хора !
                Последно редактирано от welderargon; 05-01-14, 19:33.
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Speedglas са маските. Вероятно са ги доставили с коригиращите стъкла.
                  Последно редактирано от Макавеев; 05-01-14, 19:40.
                  Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                    Speedglas са маските.
                    за Speedglas има стъкла с диоптри по специализираните магазини за заваряване! Аз съм виждал такива в"Каммартон".

Коментар

С обикновените маски вероятността да си повредиш очите е доста голяма.При мен с такава маска се получи увреждане на дясното око.От като използвам соларна съвсем по друг начин стоят нещата.При заваряване рядка използвам очила с диоптър поради това,че диоптъра който употребявам е малък +1,25 -ляво и +1,75-дясно око и не ми създава проблем.
                      Изкарах курса за аргоново заваряване без да употребявам очила,а и никой не ме е питал как съм със зрението.Ръководителя по практика носеше очила и до колкото разбрах при един разговор диоптъра им е над +2,но човека нямаше проблем когато ни правеше показно.
                      Маската ми е Speedglas от тези с батериите и на мен също ми казаха,че имало стъкло с диоптър до +2 за този модел,но досега където и да попитах всеки вдига рамене.
                      Благодаря на колегата welderargon за информацията,че "Каммартон" имат.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                        С обикновените маски вероятността да си повредиш очите е доста голяма.
                        А нашите бащи и дядовци все със автоматични (соларни) шлемове ли са заварявали....!?
                        Автоматичните маски в България излязоха след демокрацията някъде около 1991 -92год. до тогава, та и малко след това заварявахме само с обикновени шлемове -имаше едни чешки от промазан картон но с пластмасови оглавници ...те бяха най доброто от соц. времето.Така че обикновените маски не са причина за повреждане на очите !

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          А нашите бащи и дядовци все със автоматични (соларни) шлемове ли са заварявали...
                          За съжаление не - и са си отвисяли при очните доктори. Особено по-аматьорски и по-калпазански настроените от тях.

Коментар

Осветяването със сигурност не се отразява добре на очите, но ме съмнява да предизвиква точно късогледство или далекогледство.Второто обикновено си идва с напредването на възрастта и не мисля, че има отношение към професията.
                            Осветяването обаче крие доста по сериозни рискове.Доколкото съм чел, най много опасност има за ретината, а на второ място-за макулата.В сравнение с тези две опасности, да сложиш корекционни очила си е направо безобидно.

Тъй че ползвайте тези маски, които най добре ви предпазват очите-удобно или неудобно.
                            П.С.Между другото, на курса ни споменаха, че гледането на светналия в червено нагорещен метал след като изгасиш дъгата е не по малко опасно.Съветваха ни да не вдигаме маските, докато не изстине малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                              .....Второто обикновено си идва с напредването на възрастта и не мисля, че има отношение към професията.
                              .......
                              Точно !

Аз заварчик , наближил 50-те , без очила рядко съм виждал. Ама то така е и с фрезистите и стругарите и т.н.. Да не говорим за хората , които по цял ден са вторачени в монитора на компа.

Годинкитеее , годинките !
                              Добре поне , че все още оглеждаме хубавите жени и без очила , че накрая остава само мерака ....
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X