Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с китайски есаб WSM 200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с китайски есаб WSM 200

Този китайски боклук го имам от около година два пъти гърми транзистори но проблема го оправих като смених всички и сега е добре.
    За електродъгово заваряване заваря колкото е по възможностите му, но за аргона има проблем с паленето пали контакно а доколкото знам е с безконтакно палене.
    Мога и така да работя с аргона но ме дразни факта че го има а не работи още от както съм го взел и преди първия път да изгорят безконтакното палене не работи.
    Разглобих го и видях че има такава група за палене но не мога да разгадая схемата ако някой може да помогне някаква насока .Разбрах че е с умножител на напрежение по 4 преди него има трансформатор но импулсите не ми е ясно как става и дали само при палене трябва да работиили ако угасне дъгата пак да се задействаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20131208_014.jpg
Прегледи:1
Размер:88.0 КБ
ID:6036197Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20131208_015.jpg
Размер:84.2 КБ
ID:6036198Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_20131208_016.jpg
Размер:101.0 КБ
ID:6036199
    Прикачени файлове

От: Проблем с китайски есаб WSM 200

1. Провери дали ключето ТИГ/СТИК ти е правилно поставено
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Замерих го но в единия случай на тиг в управлението на горната платка свързва едната пътека и освен това другия контакт на копчето пък свързва друга пътека долу която според мен е точно за безконтактното и там е добре. Сметам да изкарам релето да видя като му подам 24 волта дали контакта е здрав или другия момент е контакта които пуска ток за трафа на високото ръчно да го задействам без реле.

Коментар

Прегледай всички елементи за изправност - те не са много. И опитай с регулиране на междината на разрядника...Виж като натиснеш бутона на горелката за палене- дали въобще нещо се случва в инвертора т.е. има ли управление

ПП транзисторите хубаво си ги сменил, ама откри ли причина за да пукат? Да не те изненада пак...
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Подреди кабелите правилно - имам в предвид махни всичко ненужно далече от дросела (навития бакър).
          Провери дали от горната платка слиза напрежение за искрището.
          Повери дали е здраво трафчето на искрището.
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Занеси най добре апарата на Данчо и Асен (aig) ако става нещо от него те са хората които могат да го пуснат пълноценно .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Днес с мултицета замерих при натискане на бутона на ръкохватката се задейства релето и подава на трансформатора напрежение което идва от горната платка следователно с релето нямам проблем замерих и трансформатора намотките според мен са здрави но ме достраша да замеря на изхода дали излиза някакво напрежение защото не знам каква му е стойноста.Някой знае ли колко трябва да е на изхода преди умножителя на напрежение.Не ми е ясно на изхода как става искарата дросела играе роля на трансформатор ли ?

Коментар

Последната проба е изкарах кабела които отива към индуктора от едната страна и го оставих на 1мм от клемата и там се получи горене (ИСКРЕНЕ) следователно на изхода на умножителя има високо напрежение . Като махна кабела и от двете страни иската отива между двете пъпки и там има искрене но защо не пали безконтакно.

Коментар

Намерих проблема единия кондензатор C5 го откачих и заработи но интересното е че не е на късо за да прави проблем но явно при високо напрежение окъсява сега се чудя от къде да го закупя този кондензатор D102k 15kV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X