Имам един въпрос,имам едно малко телоподаващо 120 апмерово и проблема е че като е студено заварява много добре но поработи ли 5-6 минути почва да прави лоши заварки,плиущи и само пръска та питането ми е дали проблема е в апарата или така си въобразявам?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
въпрос за едно любителско телоподаващо
Свий
X
-
От: въпрос за едно любителско телоподаващо
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеИмам един въпрос,имам едно малко телоподаващо 120 апмерово и проблема е че като е студено заварява много добре но поработи ли 5-6 минути почва да прави лоши заварки,плиущи и само пръска та питането ми е дали проблема е в апарата или така си въобразявам?
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеИ виж дали заваръчния тел не е ръждясал на ролката.
Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнениеВземи си продухай шланга и си смени телената дюза."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Ако мислиш че гореописаното телоподаващо е способно да прегрее шланга,ама истински ,сериозно си объркал раздела.Ако шланга е чак такъв ташак,то човките ще са егати консуматива...."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Aaaa объркал си се.На никой не искам да слагам етикети,и понеже не Ви познавам и двамата лично не бих ви нарекъл прости,некомпетентни и т.н .И понеже нямам идея къде му е проблема на колегата не му предлагам нищо."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Няма да е зле да уточниш какъв е апарата, може и да го снимаш вътре.
Така описан проблема компетентен съвет трудно ще ти даде някой. Според мен търси в изправителната група диоди/кондензатори - ако има такива. Диодите загряват изключително много и ако не се охлаждат адекватно, почват да не работят като диоди (пробиват). С осцилоскоп може да измериш колко ти е изправено и филтрирано напрежението при студен и загрял апарат.
PS Свиквай с това, че има във форума хора, който не само че не могат да помогнат, ами не са направили нищо с двете си ръце през живота си!!!
Коментар
-
Закачи едни ампер клещи и мери тока преди и след !Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Трафа като загрее, Диодите като загреят, токовата дюза ако е хлабава и/или износена - всичко това води до лошава работа.
Да не забравяме щипката маса!
ВСЯКА ТОЧКА от токовата верига в която се отделя топлина, влияе върху съпротивлението в контура. Промяната на това съпротивление влошава процеса и те кара да беснееш.
Провери нещата едно по едно, като започнеш от токовата дюза. И виж дали не е много прашно вътре в корпуса на машинката....
Коментар
-
Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнениеАсене, а можеш ли да ми обясниш защо, като позагрее твоето телоподаващо му се вдига малко тока. Това сериозно
Ами нямам никаква идея. Някоя обратна връзка може да се лъже нещо. Ела на панаира да се видиме, а в края на деня Данчо веднага ще го погледне.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар