Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на лента за рязане на метал за лентоотрезна машина ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваряване на лента за рязане на метал за лентоотрезна машина ?

Има ли някой постигнал траен успех по някакъв начин, при мен първия опит с виг странно още държи над 30 среза, при следващите опити на друга лента я скъсих много и сега не влиза в машината. Сега имам две скъсани в един детайл в рамките на 5 мин. и двете маркови, като втората беше чисто нова и се скъса почти веднага след поставянето, същия детайл го доотрязах с първата ми заварена лента (от най-евтините) бях си я оставил за резерва.
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

От: Заваряване на лента за рязане на метал за лентоотрезна машина ?

Не съм заварявал ленти за металоотрезна машина, но за банциг съм заварявам на СО2. Първата ми заварена беше заварена леко на криво, понеже нямах необходимите условия за захват на лентата. Следващата стана перфектна. Вече 2 години ползвам 5 ленти, стари и заварени от мене, за да ги скъся за моя банциг. Нямам нито една скъсана. Имам една купена лента, заварена в магазина и тя ми се е нацепила на доста места около зъбите, но още не е скъсана. Нея съм я ползвал около месец, преди да ми попадната тези старите от стар дърводелец, вече не практикуващ занаята.

Коментар

С телоподаващото никакъв шанс да завариш лентата.На банциг не съм пробвал,но на металоотрезна съм-не става.Някъде по темите Сек1 беше писал за лазерно заваряване на въпросните ленти,ако види темата най вероятно ще обясни по подробно.

В името на простотията си правих кухненски нож от такава лента,но не става.Едно че ръждясва,но и не държи "ряз"
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

С телоподаващото пробвах с коргон и се скъса на друго място далеч от заварката пак я заварих и стана къса, явно се престарах с пиленето преди заварката . С ВИГ-а ползвах тел от телоподаващото за добавъчен , но нямам никакъв опит с този метод и въобще не знам какво правя, но заварката гържи, а аз не знам защо .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз правя така.Първо изправям лентата върху медна повърхност.След проби с отделни парчета от лентата,настройвам ампеража и така.После шлайф без отгряване.Поне 150 сряза.Иначе челна заварка,това е начинът

Коментар

Здравейте, заварявал съм такава лента със тръбна тел и газ СО2 нямам нито една скъсана,даже се учудих като видях тази тема.

П.П заварява се на стрелба както му викаме или на точки,то и няма как да стане на един шев без да спираш понеже е тънко.

Коментар

Можеш ли да дадеш малко повече информация, тръбната тел е предполагам с флюс за работа без защитен газ, с какво помага СО2-то и с коргон дали ще е по-добре. Пробвал ли си без газ?
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

На "аргон" с добавка от материал 29 Хром, 9 никел. Трябва да видя дали нямам такава добавка.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Асене, какъв е състава на тръбната тел, която ми даде ?
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Заварявал съм лента от банциг на аргон с тел 316L и добавях по малко мед (Cu/Ag). Не бях подготвен и импровизирах на място. Задължително намерете начин за обратна защита на шева. Аз ползвах разцепена на две тръбичка. Стана перфектно и от тогава само така ги заварявам. Лентите за банциг работят при по-голямо натоварване от колкото металорежещите.

Коментар

На времето съм заварявал с телоподаващото лента за банциг . С обикновена тел и СО2 целта ми беше да събера една лента за един колега да си реже стари шкафчета за подпалки . Стана учудващо сполучливо . По принцип лентите ми идват лазарно заварени и не можеш да намериш мястото . За лентовите ножовки и банцига за метал лентите също ги купуваме готови заварени на размер .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А не ги ли късате ?
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          А не ги ли късате ?
                          Късат се,разбира се,но предпочитам да ги пратя в София и срещу левче за бройка ми ги връщат челно заварени.Просто не си заслужава играчката с телоподаващо,а и не е толкова трайно.

Коментар

Миналото лято освобождавахме една наша административна сграда и за боклука трябваше да заминат страшно много стари бюра ; шкафове и библиотеки . Та вместо да ги хвърлим двама колеги на банцига в моделната работилница си ги нарязаха за подпалки . Събрах им две стари ленти с телоподаващото едната още е цяла .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

[QUOTEКъсат се,разбира се,но предпочитам да ги пратя в София и срещу левче за бройка ми ][/QUOTE]

За левче, просто няма да облека кожените дрешки................а има много майсторчета, които НЕ знаят кво правят..........Има ли гаранция при тях?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X