Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ARC140 или проблем с електроди или пишман заварчик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ARC140 или проблем с електроди или пишман заварчик.

Събота неделя ще ти кача снимки и видео как нов електрод го забивам в метал и няма да залепне !Примерно 3.25 на 120-130 Ампера ,ще чукам като чук и няма да залепне,на нито една от трите ми инверторни електрожена !

Друго за което се сещам е да вземеш нова кутия вежен,мисля че по магазините ги продават и на дребно !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Няма кой знае колко за провар Залагаш ламарините без луфт и заваряваш челно с ф2.5 рутил. А като се видим на по бира ще ми демонстрираш как заваряваш с ф3.25 на 35 А .
      Стига ме плашил с тая бира,ами казвай кога.
      Рутил 3.25 на 35А гори без да ми лепне или гасне дъгата.Виж дали заварява не се хващам да споря.Ако ми остане време за глупости ще пробвам...
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от antonk Преглед на мнение
        Ръкохватката е на –. Проблема е при нов електрод. Дори и 1мм да е изгорен от него после се пали без никакво усилие. Толкоз желязо на 1.5 мм съм заварил, че 3 мм го заварявам все едно това ми е професия.
        Е щом това те мъчи ,разпалвай си електрода на парче скрап и после си заварявай....
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Е щом това те мъчи ,разпалвай си електрода на парче скрап и после си заварявай....
          Е точно така правя. Въпросът е дали е нормално. И ако не ,къде е проблема.

Коментар

И при мен е така, пак с вежен, имам едни други кастолин, при тях няма такова нещо. И аз съм профан заварчик.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е...при мен що не е така? Това е несериозно!
              Миналите две седмици изгорих поне 50-60 електрода 2.5 и 3.25 насипни оставали от разни обекти,някои влажни,други с накъртена обмазка,проблем никакъв.
              Последно редактирано от Roninn; 12-07-13, 15:38.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Е точно така правя. Въпросът е дали е нормално. И ако не ,къде е проблема.
                Пробвай без да чукаш да подадеш електрода към метала и да го запалиш с въртеливи движения,а най добре разкарай противните рутилки и действай с базични.
                Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Е...при мен що не е така? Това е несериозно!
                Миналите две седмици изгорих поне 50-60 електрода 2.5 и 3.25 насипни оставали от разни обекти,някои влажни,други с накъртена обмазка,проблем никакъв.
                Да де ама ти си стара и опитна лисица....
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

а най добре разкарай противните рутилки и действай с базични.
                  Защо? Какво имаш против рутиловите електроди

Коментар

Всеки тип електрод си има предимства ; недостатъци както и предназначение . Моята машина работи еднакво добре с всички видове електроди само че докато не изгоря наличните рутилови за домашни заварки няма сила която да ме накара да ходя в магазина и да давам грешни пари за базични . То не останаха много имам още десетина кутии .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте. Имам ARC140 от агромаркет на един месец. Не съм заварчик (имам малко опит) и го ползвам за домашна работа основно с ВЕЖЕН 2.5. Когато сложа нов електрод винаги залепва отначало. Трябва да го разтъркам някъде по конструкцията. И тогава нямам проблем. Основно заварявам кухи профили 1.5 мм с около 60 до 65 ампера. Дали е от електродите или електрожена или е нормално. И друг въпрос. Когато не съм отрязъл правилно профилите не под 90гр. , а се получава малък луфт от някоя страна буквално дъгата като мине от там и стават едни дупки, това заради стабилизацията на дъгата ли е или е нормално при луфт между детайлите да стават дупки и не се съединяват детайлите.? Подчертавам имам малко опит и съм самоук.
                      Използвай едно от предимствата на правотоковия електрожен-за по-дълбок провар,електрода на "-",за по-плитък провар и повече напластяване върху детайла,електрода на "+".Рутиловите електроди работят еднакво добре и при двете полярности. При запълване на фуга,започвай да напластяваш само върху единия детайл,с наклон на електрода към него и постепенно редувайки кратки шевове и изчукване на шлаката запълваш и стигаш до другия детайл.Можеш да влагаш във фугата за пълнеж парче тел от свършилите електроди,подходяща дебелина пиронче и какви ли не още импровизации,улесняващи работата.Ако се притесняваш да не останат шупли след шлайфането,можеш да правиш по един финален шеф за фасон върху вече запълнената фуга. Вземи си и 2мм електроди когато работиш тънки материали,както те посъветваха колегите.Ще контролираш по-добре дъгата и ще ти разливат по-добре и с по-малко шупли при тези ниски токове.Не че не може всичко с един вид електрод,ама.....2015-та година сме,все пак.Не е нужно да взимаш кутии.Навсякъде продават и на килограм,та даже и на бройка.

Коментар

Правилно, 2015 година сме, а темата е от 2013.

Коментар

Малеее,трябва да влизам по-често,нещо съм се объркал в хронологията... Карай,може на някого все пак да е полезно.Мерси за забележката,колега!

Коментар

При запълване на фуга,започвай да напластяваш само върху единия детайл,с наклон на електрода към него и постепенно редувайки кратки шевове и изчукване на шлаката запълваш и стигаш до другия детайл.Можеш да влагаш във фугата за пълнеж парче тел от свършилите електроди,подходяща дебелина пиронче и какви ли не още импровизации,улесняващи работата.
                            Абе мани тия "техники" с пироните....ако на някой е трудно да "пълни" да вземе тел за ВИГ и да подава във ваната от нея /тела трябва да е "на маса"/ или да ползва електроди с по-голям рандеман.

Коментар

Ако на някой му е трудно значи не е профи.От тука нататък правилото "капка-тон" важи със страшна сила,та може да тъпче във фугата пирони,тел ,болтове,гайки,арматура и все живо.
                              Миналата година правихме една инсталация в Перник.Покрива на халето беше метална констукция-ферми от викел 80х80х6,укрепени с "Х" връзки.Всички таванни заварки от 100мм шев(Вежен) имаха макс 10-15мм обща част на двата детайла.Всичко остало беше "червеи" на единия винкел.Това беше издържало прослувутото земетресение без ОХ.
                              Mark Twain
                              СтоЕнчA

Коментар

Метална конструкция това земетресение не трябва да го усети, ако ще и да са и изрязани връзките. По интересен е вятъра от началото на декември.
                                Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X