Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕВТИН ИНВЕРТОРЕН ЕЛЕКТРОЖЕН

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЕВТИН ИНВЕРТОРЕН ЕЛЕКТРОЖЕН

Извинявайте предварително,колеги.Наистина много е писано по темата,много информация има във форума.И все пак ще попитам:какво мислите за евтините инверторни електрожени?Има вече обяви 205 лв. за 200 амперов.Трябва ми единствено за домашни цели.До сега ползвах КРАКРА 140А.Имам го вече 30г.,но много ми тежи и ми е писнало да го мъкна.Веднъж работих с FRONIUS 160А и много ми хареса:лек, удобен и работеше много плавно.Дали евтиното китайче ще работи по подобен начин?Или малкото тегло е единственото му достойнство?

От: ЕВТИН ИНВЕРТОРЕН ЕЛЕКТРОЖЕН

1. Малкото китайче НЯМА да работи като фрониуса, независимо кой какво ще ти каже. Това от собствен опит.
    2. Малкото китайче гарантирано няма да даде повече от 120А щом е на тази цена. Другото са надписи - може и 300А да се напише. Това също от опит - ремонтирам заваръчни инвертори.
    3. За тази цена съм убеден, че никой не поема гаранция на инвертора - т.е. купуваш котка в чувал
    4. Ако все пак го купиш заради ниската цена - не забравяй че аз ги поправям - ще ти се наложи.
    Избора е твой!
    Успех!
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от лев4о Преглед на мнение
      Извинявайте предварително,колеги.Наистина много е писано по темата,много информация има във форума.И все пак ще попитам:какво мислите за евтините инверторни електрожени?Има вече обяви 205 лв. за 200 амперов.Трябва ми единствено за домашни цели.До сега ползвах КРАКРА 140А.Имам го вече 30г.,но много ми тежи и ми е писнало да го мъкна.Веднъж работих с FRONIUS 160А и много ми хареса:лек, удобен и работеше много плавно.Дали евтиното китайче ще работи по подобен начин?Или малкото тегло е единственото му достойнство?
      Обърни се към колегата Драгозов, той ги продава с гаранция. Аз съм доволен от моя, но сега ме подсеща колегата pansim да проверя доколко отговаря ампеража на показанията на дисплея. Това ще е при следващото заваряване.

Коментар

Драгозов твърди че са истински показателите на неговите китайци. Нямам основание да не му вярвам - все пак дава гаранция, но и цената е значително различна от посочените по-горе 200лв...
        Има една такава приказка - Не съм толкова богат, че да купувам евтино.
        Важи с пълна сила!!!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Машините на Драгозов (Арго маркет) и Данчо (ДЕЛ) напълно си отговарят на заявените параметри и дори ги надхвърлят . Само че струват доста над въпросните 205 лева .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Отговарят че и превишават и моите и на Данчо и Асен. За 200 лв няма как да вземете хубава машина, иначе ги има по пазарите. Плащаш евтино за 200А и получаваш реални 120 без гаранция. За всеки влак си има пътници, ако целта ми бяха евтини машини и аз щях да ги продавам по 180 лв. Ние търсим нещо друго, все по-добро качество, добра гаранция и съпорт.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Машините на Драгозов (Арго маркет) и Данчо (ДЕЛ) напълно си отговарят на заявените параметри и дори ги надхвърлят . Само че струват доста над въпросните 205 лева .
              А как точно ги надхвърлят !?
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                А как точно ги надхвърлят !?
                Дават малко повече ампери от това което пише.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Дават малко повече ампери от това което пише.
                  А това според теб реално ли е !?
                  Моя по параметри е 160 Ам. и колкото и да въртя копчето все са си 160!
                  Последно редактирано от welderargon; 30-06-13, 21:19. Причина: Правописни и граматически грешки ,т.е.неграмотност!

Коментар

Какво всички оплюхте евтиния китаец - сякаш от него СЕ ИСКА да работи като Фрониуса. А всъщност от него се иска да работи по-добре от 140-амперов Кракра.

Което за 205 лева изобщо не е непостижима задача.

Кога ще се счупи, разбира се, е друга тема. И кой ще го прави после.

Коментар

То не се гледа какво ти пише на дисплея, щото там си е само надпис - колкото кажеш - толкова.
                      Слага се на товар и се мери с амперклещи за прав ток или шунт с волтметър.
                      Всичкото китайско от пазарите, което е дошло при нас не е давало повече от 120А. Независимо от надписите по него. Реално модула вътре е 140 или 160 в по-добрия случай. Нагласявам ги толкова колкото собственика каже, но не повече от 170А, щото нататък гори много лесно.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Та така де, извода в крайна сметка е че ,дали са с реални или нереални ампери машинките за хоби работа са си добри,отделен въпрос колко евтино и от къде ще си го купи човек с гаранция или без гаранция!Може би вече има няколко теми в които сме разисквали,спорили и обсъждали евтините китайски инвертори а също така са ясни и местата от където може де се купят!
                        За цена около 360- 400лв.може да се купи китаец с гаранция!
                        Последно редактирано от welderargon; 30-06-13, 22:36.

Коментар

И все пак да попитам:ще топи ли нормално електрод 3.25 или не?Като се има предвид,че при мен напрежението не пада под 225v.

Коментар

Теорията казва че трябва да имаш 40 ампера на милиметър електрод . Това не е абсолютно точно но от там се тръгва с настройването на машината . Някои електроди искат малко повече други малко по малко но винаги си около тези стойности . Така че за 3.25 мм електроди ти трябват едни устойчиви 130 - 140 ампера .
                            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Какво всички оплюхте евтиния китаец - сякаш от него СЕ ИСКА да работи като Фрониуса. А всъщност от него се иска да работи по-добре от 140-амперов Кракра.

Което за 205 лева изобщо не е непостижима задача.

Кога ще се счупи, разбира се, е друга тема. И кой ще го прави после.
                            Ясене нашите китайци в никакъв случай не работят по лошо от Фрониус . Вярно не са от най евтините де . Работил съм с Фрониус и Джисми които теоретично трябва да малко по висок клас но определено не дават повече от Сталверк .
                            Последно редактирано от sek.1; 01-07-13, 05:00.

Коментар

Най-лесно е да пробваш преди да купиш. Ако добър търговец има хубава стока винаги ще даде за проба. Изгори 3 електрода и ако прегрее не го взимай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X