Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваръчен апарат CEA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваръчен апарат CEA

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Може би за дължината на дъгата. Предполагам, че се превключват по-малко навивки в изходния дросел, с тая опция. Ама не съм сигурен.
    Дължината на дъгата играе роля при различни пространствени положения , респективно при вида на обмазката . Не виждам по какво се различава процеса на какпкопренасяне при заваряване на черни и хром-никелови стомани , та да има нужда от "разтягане" на дъгата ?!
    Мисълта ми е , че принципна разлика при заваряване на едните и другите стомани , няма.

Но ако някой обясни какво е специфичното на тази функция , ще съм му благодарен , човек се учи докато е жив
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

На мен също ми е любопитно. За дължината на дъгата имам предвид магнитното духане. То е типично при правия ток и по-конкренто при обратната полярност. По-къса дъга повече сигурност. Нещо като регулатор на дъгата, да изгасне ако се отдалечи прекалено от детайла. За друго не се сещам.

Коментар

Само дето "дължина на дъгата" и "магнитно духане" са съвсем различни понятия . Впрочем , проблемът с магнитното духане отдавна е решен.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Те, че са различни, различни са, но ги свързвам като вероятна причина. Как се е решил тоя проблем, не съм чул. До скоро си беше феномен явлението. Нещо в обмазките ли слагат. Това съм го пропуснал като инфо. Разкажи, ще съм ти благодарен. Аз лично съм забелязал, че при НОРД-а се случва и то не толкова рядко, също и при ЕСАБ-ките.

Коментар

Естествено, срещу законите на физиката не се рита
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

pansim, а ти можеш ли да разясниш при тези специални режими какво и как се променя? Ако не за Cr-Ni то поне за режим СЕL - че той поне се среща в доста от професионалните машините?
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Целулозни електроди.

Коментар

Това е ясно. Друго се пита в задачката.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    pansim, а ти можеш ли да разясниш при тези специални режими какво и как се променя? Ако не за Cr-Ni то поне за режим СЕL - че той поне се среща в доста от професионалните машините?
                    Ами за CEL обикновено : различна волт-амперна х-ка, по-високо напрежение на празен ход и не на последно място друга индуктивност на дъгата и по възможност даже да може да се регулира.
                    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Здравейте,днес взех машината и след едночасов тормоз първите ми впечатления са много добри,панела е доста добър има доста екстри като,минилог,микротакт,пулс.Първоначално очаквах някакъв долнопробен китаец но съм приятно изненадан дано и така да остане и за напред.А по между другото цената е много добра,като не е такава каквато е в сайтовете.

Коментар

Първоначално публикуван от tachoni Преглед на мнение
                        Здравейте,днес взех машината и след едночасов тормоз първите ми впечатления са много добри,панела е доста добър има доста екстри като,минилог,микротакт,пулс.Първоначално очаквах някакъв долнопробен китаец но съм приятно изненадан дано и така да остане и за напред.А по между другото цената е много добра,като не е такава каквато е в сайтовете.
                        Да ти е честит ,безпроблемна и успешна работа!
                        Естествено че не е китаец !Но интересното е че казваш че цената е добра,а пък и при толкова екстри ми е наистина интересно да науча каква е !?А също как стоят нещата със сервизното обслужване ?Кой модел точно си купи ако можеш пусни снимка!?
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте,много се извинявам но типично по български след като си свърших работа вече не участвам в моята тема.Снимки ще кача по късно,а иначе вече ще съм по активен за да мога да отговоря ако някой има въпроси

Коментар

Здравейте!
                            Нека да добавя и още една фирма, която е представител на марка CEA /а също и на ESAB/ - Протех Индустриал ЕООД. Тя има представителства в няколко града и разполага със сервизен център в Пловдив за ремонт на гаранционни и извънгаранционни заваръчни машини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X