Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваръчен апарат CEA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваръчен апарат CEA

Здравейте,искам да попитам за мнение за заваръчни апарати CEA,дали някой от вас е работил с такава марка и какви впечатления е останал.

От: Заваръчен апарат CEA

Дай нещо линк да я видим .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Дай нещо линк да я видим .
      .. и като я видиш ? ...
      Ще констатираш дали е красива или грозна на външен вид . И то според твоя вкус .

Човекът пита дали някой е работил с такава машина и ако да , какви са впечатленията му .
      До тук с теб ставаме двама , които не сме работили с подобно нещо и следователно : спамим темата .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        .. и като я видиш ? ...
        Ще констатираш дали е красива или грозна на външен вид . И то според твоя вкус .

Човекът пита дали някой е работил с такава машина и ако да , какви са впечатленията му .
        До тук с теб ставаме двама , които не сме работили с подобно нещо и следователно : спамим темата .
        По-скоро иска снимка да види дали не е виждал някъде такава машина да работи. Аз като гледам много хора работят с някакви правени пашини или купени от чужбина.

Коментар

Исках да се ориентираме визуално дали не е поредната марка на хасковските търговци .

Коментар

Ми не ,няма нищо общо с хасковските търговци !
            Но нали всеки може да попита чичко Гугъл.... а той знае всичко !
            Марката е италианска и явно твърде неизвестна в Б-я но това не означава че подобни екзотични марки не са добри !При ровеното за информация за апаратите ми направи впечатление че цените са им високи!
            Последно редактирано от welderargon; 21-06-13, 16:59.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте,значи да интересуваме дали някой е работил на такава машина,защото информацията е много оскъдна в нета.Иначе марката е италианска а модела дето съм се спрял е matrix 2200 ac dc

Коментар

Колеги, които произвеждат неръждаеми танкове работят с ВИГ апарати на CEA.Моделите са MATRIX 220 HF.Купени са преди около 2 год. Мнението им е че са много качествени и не са имали никакви проблеми.Дано съм бил полезен.
                Поздрави.

Коментар

модела дето съм се спрял е matrix 2200 ac dc
                  За мен машината е много добра и има всички необходими екстри за професионална работа. Коректор на фактора на мощност, възможност да се настройва ток и напрежение за целия процес от паленето до гасенето на дъгата, HF, пулс, памет на настройките и др. Много добро ПВ типично за професионалната техника 100%-140А и 60%-180А (за ВИГ), 100%-120А и 60%-150А (за ММА) при 40 градуса околна температура. Не ми е попадала такава машина, но предполагам, че е на професионално ниво. За какви пари се намира такава машинка?

Коментар

За България също е важно да има сервиз и ремонта след изтичане на гаранционния срок да е на поносими цени .

Коментар

Машината Мatrix 2200 ac dc наистина е много добра ,има си всичко необходимо за професионална работа а цената която откривам в чуждите сайтовете е на равностойност около 6 хил.лв.и бих казал че такава цена е изключително добра !
                      И според мен също гаранционния и след гаранционен сервиз е много важен за такива машина !
                      И съвсем случайно и с изненада открих че марката има представител и за Б-я - Балтексим България” ЕООД а това означава че трябва и сервиза да е осигурен ,въпроса обаче е на каква цена ще продава тези машини българския дистрибутор !?
                      Последно редактирано от welderargon; 23-06-13, 22:23.

Коментар

Ако цената е около 6000 лв., то си заслужава. Естествено ако има сервиз и гаранция. Разгледах машините в сайта им и ми направи впечатление, че при Matrix 2200E има режим MMA Cr-Ni. Някой знае ли каква е тая благинка и защо е обособена като отделен режим в тоя апарат.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                          .. при Matrix 2200E има режим MMA Cr-Ni. Някой знае ли каква е тая благинка и защо е обособена като отделен режим в тоя апарат.
                          Ми то в доста профи апарати има режим СЕL - тук също го има но наистина интересното е че има и режим Cr-Ni -за заваряване с неръждаеми електроди !Доколкото знам с тези специални режими се променя динамичната характеристиката на дъгата и се постига по гладко и стабилно заваряване с тези видове електроди.
                          Може би занимаващите се с електроника ще го обяснят по точно .
                          Последно редактирано от welderargon; 24-06-13, 17:33.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            .....но наистина интересното е че има и режим Cr-Ni -за заваряване с неръждаеми електроди !Доколкото знам с тези специални режими се променя динамичната характеристиката на дъгата и се постига по гладко и стабилно заваряване с тези видове електроди.
                            Може би занимаващите се с електроника ще го обяснят по точно ....
                            Е аз като занимаващ се с технология на заваряването пък ми е много любопитно като как и накъде се променя тази динамична характеристика ?!
                            И то при положение , че при обмазани електроди независимо дали за "черно" или "неръждавейка" , условието за саморегулиране на дъгата е наличие на стръмно падаща волт-амперна характеристика
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Може би за дължината на дъгата. Предполагам, че се превключват по-малко навивки в изходния дросел, с тая опция. Ама не съм сигурен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X