Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пробит водосъдържател на бойлер , може ли да се ремонтира

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пробит водосъдържател на бойлер , може ли да се ремонтира

Колега welderargon , вече го правя само за пробата и евентуално ако стане ще си го монтирам в гаража и без това ми трябва и там , а не съм го занесъл да го заварят , защото който и приятел заварчик да попитах , за заваряване на бойлер ми каза същото като колегата maystor , че държала заварката по седмица , две и пробивало точно до заварката , ще пробвам значи с този пластелин , maystore къде го продават този пластик метал

Коментар

Пластелинът и течнитя метал са много подобни - все са епоксидни лепила. Проблемът им е, че са крехки, а казнаът е еластичен. ВиК ако пускат по-високо нялягане, както се случва да е над 10 атмосфери, кръпката може да се отлепи от деформаците. Затова решението с шайба, гума и болт звучи по-добре. Гумата трябва да е топло и водоустойчива (ЕПДМ - предполагам).

Коментар

Аз пък, ако имам бойлер дето вече е протичал, няма никакъв шанс да го поставя на място, където не ходя често и не е мокро помещение (вила, гараж, работилница).

Особено в работилница, просто не мога да си представя удоволствието от горещ потоп върху инструменти, кабели и други такива блага.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
          welder заварчика и бог да е не може да помогне на такъв бойлер. Новия пробив може да стане на 5мм от заварката пак ли той е виновен че е протекло?
          Щом се е появил теч знаеш ли колко е тънко около мястото на теча? А колко хиляди такива язви има наоколо? И след колко време ще протекат. Ако знаеш отговора на последните два въпроса .....
          Естествено че има и неспасяеми случаи!Но този май не е такъв ,човека каза че дупката е съвсем малка ,вероятно бойлера е емайлиран покритието е нарушено и затова се е получила дупка и според мен би трябвало да стане със заварка ,но нали знаеш че всичко се решава на място оглежда се и се преценява … а така от разстояние и пред клавиатурите само можем да си чешем пръстите и едва ли ще помогнем много ….!
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Welder, хайде остави един път последното мнение да е на човек, който не само може да заварява ами е заварявал и бойлери. Няма малка дупка при протекъл бойлер. На един радиус от 10см минимум детайла вече е мъгла. Въпрос на дни, най-много месец, два е да протече отново.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

В темата става въпрос за малък кухненски бойлер,но аз да попитам ако има такъв проблем с 80л бойлер и теча е от горната страна при монтаж вертикално положение,как става номера с болта и гумата.как да стигна до монтирането.Явно трябва да се правят някакви удължения или има и друг чалъм?

Коментар

Летва, болкит, магнитче или магнитна бравичка за шкафче,болт, шайба, гумено уплътнение подредено в този ред и отвън пак гума, шайба и гайка.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря много!

Коментар

Абе вие от мухата - слон направихте в тази тема .

Айде и моите 5 стотинки :

Преди години се наемах да ремонтирам протекли бойлери . Проблемно обикновено е горното дъно . И то е логично .
                    След заваряване на "дупката" ( понякога е необходима цяла кръпка ) кара месец-два . И пак . Друга дупка. Ако някой му е интересно , нека изпили с флекса дъното на един изхвърлен поцинкован бойлер , за да види какво има под цинка Емайлираните не се различават особено .

Разбира се , аз намерих решение на проблема .
                    Само че като дойде някой с пробит бойлер , първо го карам да доведе жена си.
                    Не че имам черни мисли , а защото жените са по-възприемчиви като им обясниш идеята .
                    А идеята е следната : пробит бойлер има рационално приложение : Разцепен на две по дължина , от него стават или "копаня" за прасето , или чудесен цветарник . За второто се заваряват само няколко орнамента от ковано желязо , плюс малко лъскане и боядисване . По вкус на съответната съпруга .

Това работи , повярвайте !
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                      Абе вие от мухата - слон направихте в тази тема .

Айде и моите 5 стотинки :

А идеята е следната : пробит бойлер има рационално приложение : Разцепен на две по дължина , от него стават или "копаня" за прасето , или чудесен цветарник . За второто се заваряват само няколко орнамента от ковано желязо , плюс малко лъскане и боядисване . По вкус на съответната съпруга .

Това работи , повярвайте !
                      + още 5 стотинки:
                      По-големите на литраж бойлери стават за чудесно BBQ, по почти същата схема на рязане.
                      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

В нас обикновенно подцинкованите бойлери се прубиваха по шевовете. Живеем много на ниско и налягането е малко високо. Има си предпазен клапан, но той почети постоянно тече. От както се помня на всеки 2-3 години се сменя нагревател и се парвеше пробит казан. заварките издържаха, но след година две от друго място се проиваше. Баща ми купи хромникелов казан. Изкара 4 години и протече от заварката. Пак го заварявахме и след няколко години същата работа. Беше ми писнало да се занимавам с ремонт на бойлери. Купих нов бойлер и си викам гаранция има 5 години. Да ама след година и половина нагревателя изгоря. Докато дойде техник да го смени стояхме 3 дена без топла вода. След още година и половина пак нагревателя даде фира. И не се мина и половин година, този април месец почна да капи. Казана пробит. Смениха го, но вече не знам на какво да се доверя, че да не се занимавам с бойлери. В Баба ми и дядо ми имат бойлер от както се помня. Не е сменят и нагревател не помня да е правен. Само че са на около 30-40м по високо от нас, което е около 3 атмосфери по-малко налягане.

Коментар

Купуваш си един регулатор на налягането слагаш го преди/след водомера и си готов . Струват по 50 - 60 лева с манометър .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X