Обява

Свий
Няма добавени обяви.

вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Жена ти няма ли да го изхвърли по-рано? Мине - не мине някой милиард години, и пак купуваш друго кило(((

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Жена ти няма ли да го изхвърли по-рано?
      Моята жена е разбрана.

Коментар

Аз пък мисля, че доста хора са изнежени психически.
        То не са "вредни" храни, "вредни" професии, Всичко живо е луднало по еко, меко, и им е забранено да мислят. Оделно модата с био храни и да се пие задължително минерална или поне бутилирана вода. Колата задължително трябва да има ABS, ASR, BSD, DSG, SDV, EMK, SPT, TGL , а ако може и ербеци на багажника на ключалката...
        Баси света дето е станал.

Споко бе, ако тези глупости са истина-няма да оживеем и два месеца заобиколени от толкова вредности...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          ...
          Споко бе, ако тези глупости са истина-няма да оживеем и два месеца заобиколени от толкова вредности...
          Спокоен съм. Ама не става за 2 месеца - мизериите се трупат с години. И темата е принципно различна от АБС и всичко дето изреди.

Коментар

Еднаква е.
            Облъчени сме да сме загрижени за здравето си до такава степен, че да харчим пари за какви ли не глупости само и само да си осигурим защита срещу риск от 0,0017% вероятност да ни стане нещо.
            И с ториевите електроди е така, и с азбеста, и с радона, и с ред други неща от живота.

Върха на глупостта е да се пие йод от шишето с тинктура при някаква заплаха от йонизиращо лъчение.

Прости си живейте живота както са го живели допреди 50 години бащите и дядовците ни. Даже и да има нещо вредно в наши дни вследствие на развитието на техниката-то ще е твърде малко или почти безвредно. Но медиите и стадното ни поведение правят от мухата слон.

Коментар

За азбеста и сие няма как да знам.
              Радон е причината за рак на дробовете на второ място, след пушенето. И толкова лесно се разкарва, че е грехота да не го правиш.
              Йод да пиеш е простотия. Не е простотия да си купиш дозиметър.
              Преди 50 години не е имало толкова химия в храната (спомена за дядо ти, ял е сравнително екологична храна).
              И пак само преди няколко поколения - на 40 години се е водил старец. Поне така са ми казвали.
              Ти на Витарника каквото намериш ли сипваш?
              И ако нещо се скапе - за колко пари ще смениш опечения мотор?
              Сега да направим приликите на организма с машина, консумативи и експлоатация.
              И разликата за колко пари ще смениш сърце, примерно.

Коментар

Нищо не си разбрал от това което исках да кажа, ама нейсе.

То може и да не съм прав разбира се, ама надали.

Жив и здрав.

Коментар

Я ! Пореден диспут се заформил тук .

Айде по ред :

1. Примесите в чистия волфрам се вкарват по няколко причини :

- по-лесно палене на дъгата
                  - по-стабилно горене
                  - създаване на възможност за заваряване с по-висока плътност на тока

2. За сведение : не се използва нито чист торий , нито чист лантан , нито чист церий , а техни окиси.

3. За целите по т.1 навремето най-често се използваха електроди с примеси на ториеви и лантанови окиси - от 2 до към 5 %. Торираните електроди вършат много хубава работа при заваряване на неръждясващи стомани . Снабдяването преди 10-ти ноември идваше предимно от СССР , така че болшинството от волфрамовите електроди с които се работеше у нас бяха с примеси на ториев окис . Имаше даже едни пръчки , дълги по 50 см. и си режеш от тях колкото ти трябва .

Още тогава заварчиците задаваха подобни въпроси - до колко е вредно ? А заварчици - аргончици тогава имаше много .
                  Нямам спомен някой да се е разболял от лъчева болест .

След 10- ти по едно време , заради отъркването с европейските изисквания , взеха да забраняват торираните електроди . Подобно на азбеста .Сега обаче в каталозите пак виждам подобни електроди - с червена маркировка .

Не бойте се ! Не се мре от използването им ! Не са по-опасни от тютюнопушенето примерно , или прекаляватето с концентриран алкохол .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Може би този виц е доста подходящ :
                    Песимистът вижда само тунел.
                    Оптимистът вижда светлината в края на тунела.
                    Реалистът вижда тунела, светлината и приближаващия влак.
                    А машинистът… Машинистът вижда трима идиоти, седящи на релсите.
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

За азбеста - тук лекари са се изказвали, в този форум. Че има връзка на едното с другото. Те ако не знаят - аз ли?
                      За тия електроди не вземам отношение, просто ми стана интересно.

Коментар

Вероятно по-опитни заварчици могат да кажат по-добре, но аз съм опитвал и червени, и сиви, и златни, и някаква велика разлика в полза на червените не съм забелязал.

...обаче, острейки ги на обикновен шмиргел, при подходящо осветление из въздуха се виждат фини парченца волфрам. Толкова фини че си летят като домашен прах навсякъде. Тоест, без прахова маска си гълтаме прашинки поголовно. С това не казвам че от червените ще се мре, просто съм го забелязал.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това че не си забелязал не означава че няма!И зависи в какво търсиш разлика- в издръжливостта , в запалване и стабилност на дъгата, в силата или вида на тока или във вида на заварявания материал?
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            За азбеста - тук лекари са се изказвали, в този форум. Че има връзка на едното с другото. Те ако не знаят - аз ли?
                            За азбеста истерията около него е силно преувеличена . Огромни количества азбест във всичките му форми са ми минали през ръцете за тия не малко години и още съм жив . И сега ползвам едно старо азбестово одеало като трябва да заваря нещо без да запаля нещо друго около него . В стария завод работехме и с най "вредната" форма азбест на прах .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Аз пък мисля, че доста хора са изнежени психически.
                              То не са "вредни" храни, "вредни" професии, Всичко живо е луднало по еко, меко, и им е забранено да мислят. Оделно модата с био храни и да се пие задължително минерална или поне бутилирана вода. Колата задължително трябва да има ABS, ASR, BSD, DSG, SDV, EMK, SPT, TGL , а ако може и ербеци на багажника на ключалката...
                              Баси света дето е станал.

Това е защото гледат талавизия и четат бестници....

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Това е защото гледат талавизия и четат бестници....
                                Понеже споменахте това
                                "Всичко живо е луднало по еко, меко, и им е забранено да мислят."
                                Хартиени вестници не чета, БГ канали от тия ефирните - не поглеждам.
                                Малко се отплеснахме от темата, ама да кажем, че няма вредности.
                                Люскаш консерванти, пиеш гадна вода с примес на тиня, нитрати и тежки метали (не си го измислям). Ядеш ерзац храни - разни там заместители на млякото, хидрогенизирани мазнини че евтино, аспартам вместо захар... Буаш от най-евтините шербети, дето са с 2 реда Е-та направени, дори подсладителят им е синтетичен.
                                Наистина ли смятате, че ще изкарате толкова здрави и живи, колкото и с простичка що годе качествена храна?
                                Няма ли един да гледа филма "Осторожно, яд", дадох линк, преведен на български? Просто искам да схвана тезата ви и защо ми е забранено да мисля.
                                Последно редактирано от Rabin; 17-11-12, 08:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X