Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Себестойност на заваръчен шев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Себестойност на заваръчен шев

Здравейте колеги.Как да определя цената на л.м. заваръчен шев.Стомана S235JR - 10mm.Електроди Е46А,катет 8мм.
    Има ли някакви таблици или други помагала по въпроса.Не ми се открива тепърва топлата вода.Помагайте.

От: Себестойност на заваръчен шев

Както го откъснеш братле.Аз вземам различно -ако шия кожа на разкъсан гъз вземам повече.Ако шия гръб без засягане на жизненоважни органи по-малко.Ако шия някой фермер дето точи субсидии направо му спирам тока,ако е някой бачкатор може и без пари.Винаги чукам касов бон,че и у НАП-а да знаят все пак съм ЕТ.По ценоразпис имам минимални цени,максималните ги определям индивидуално.
    Иначе въпроса ти е тъп по презумпция,на всичкото отгоре не става ясно на трактор ли е или на подводница ще шиеш....
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Аз също се чудя как се смятат заварките. Един познат практикува ценоразпис на електрод само за труда и отделно консумативите. По спомен за 2,5мм електрод взема по 1лв, за неотговорни заварки, за 3,25 взема 1,20лв. Друг е въпроса с колко електрода е прибрал и ти пак ги плащаш като работа.

Коментар

Смята се лесно - метраж на ден, разходи за това и готово.

Коментар

един електрод 3.25 прави около 10см.шев =>цената на електрода Х2 за амортизация ,а според самочувствието , майсторлъка и клиента таксуваш работата.

Коментар

Относително е колко дълъг шев се прави с един електрод. Всичко относително. При дебелина 3мм и при дебелина 5мм дължината на шева е различна. А цената на електродите доста се вдигнаха. Сега вежена 2,5 и 3,25 за 5кг струват около 35лв. Което прави 0,15лв/бр за 2,5 и 0,25лв/бр за 3,25.

Коментар

АНАЛИЗ СТОИМОСТИ СВАРОЧНЫХ РАБОТ
              по результатам исследований и практического опыта в странах Западной и Восточной Европы
              • Стоимость ММА сварки (ручная дуговая):
              Каждые 1000 Евро стоимости сварочных работ при ММА процессе могут быть разделены на следующие части:
              • 35% стоимость электродов;
              • 35% оплата труда сварщиков;
              • 2% оборудование и принадлежности (стоимость св. аппарата, кабелей и пр)
              • 28% стоимость электроэнергии;
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Значи колкото струва електрода умножаваш по три.
                Ама повечето хора които идват да им заваря нещо носят дребни неща, на които даже и един електрод не отива. Какво-да им взема 30 стотинки ли...

Виж, ако правя нещо от желязо, си слагам за труд колкото струва материала. Обикновено електродите са много малка част от цената.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Егати свободните съчинения !

Последно : Изобщо правите ли разлика между "стойност" и "себестойност" на заваръчния шев ?

Не случайно съм стигнал до извода , показан в подписа ми към аватара .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Значи колкото струва електрода умножаваш по три.
                    Ама повечето хора които идват да им заваря нещо носят дребни неща, на които даже и един електрод не отива. Какво-да им взема 30 стотинки ли...

Виж, ако правя нещо от желязо, си слагам за труд колкото струва материала. Обикновено електродите са много малка част от цената.
                    Този метод не съм го измислил аз(просто исках да бъда максимално полезен), колко е точен този метод всеки ще прецени сам !
                    Но освен цента на електрода има и други компоненти за смятане!С оглед на това че питането е как да се сметне стойността на заваръчния шев мисля че това е най реално като метод !Ако питаше как да сметне стойността на изделие от даден материал в което има еди колко си метра заварка тогава сметките ще са съвсем други .
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

До Уелдъра : самия факт , че този метод е написан на руски , говори , че това няма нищо общо с пазарната икономика . При все че са цитирали , че така се прави и на Запад . Под "запад" сигурно имат предвид руските граници с Чехия и Полша . Освен това не звучи нито научно , нито професионално .

До Лодкаря : то хубаво смяташ какъв ти е разхода за 1 ден ( аз на това му викам "снимка" на процеса и е най-точно практически) . Ама ха сега си представи , че е дошъл клиент , иска да му кажеш цена за изделие , ти знаеш че можеш да го изпълниш , ама пущината - никога не си заварявал подобно нещо , та да имаш "снимка" . К`во прайм тогава ?

И накрая до fill : има формули за пресмятане , колега . Не само за ММА , ами за абсолютно всички методи за заваряване . Все пак заваряването е наука Но не сега - на 3 ракии съм вече .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

При пресмятането на 1 метър заваръчен шев (себестойност) се оказва, че 30-35% са разходи за материали, а останалите са ти режийни (заплата на заварчика, на шефа, на серетарката на...... за ток, оборудване и т.н и т.н.) За колкото по-кратко време го направиш - толкова по-малко режийни.
                        Имам една програма правена от ЕСАБ - Холандия, която прави някаква сметка на метър шев, но нейната насоченост е да сравнява методите един с друг. Все пак е достатъчно точна.Просто ртябва да я намеря, че отдавна не съм я ползвал.
                        Намеря ли я - ще я пусна тука.
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        http://www.aigwelding.com
                        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                          Иначе въпроса ти е тъп по презумпция,на всичкото отгоре не става ясно на трактор ли е или на подводница ще шиеш....
                          Ще те помоля да не попълваш излишно квотата от "професори" по темата.Знам к,во да зема на комшиката за да и "парна" мотиката.

Става въпрос за МК от съставни сечения от ламарина 10мм.Заварката е 200метра.Подготовката за заварката не влиза в заданието,но няма да е излишно ако се спомене.Квалификацията на заварчика е първа степен.

ПП.Става въпрос за сметки,не на кого е услугата.И не на "частно".

Коментар

Ще ти пусна какво казват нормите -УСН в Бг. от строителна програма по въпроса. Това е най-близкото , което намерих по заданието. По същество това е анализ,който ти дава основните разходни ресурси.
                            Попълват се актуалните цени на материалите с доставно-складови разходи,амортизация на машините-в допълнителните разходи,цената на часовата ставка-тук е 1 лв. и е примерна, и допълнителни разходи на труд,като най-отдолу се начислява и процент печалба.Според договорките,се начислява и ДДС.Като съставиш анализа,сядаш и премисляш резултата според твойте виждания,колко време ще ти отнеме реално и какви пари ти струва това.

ЗАВАРКА БЕТ.СТОМАНА С ПЛАНКА/ВИНКЕЛ С КАТЕТ 8 ММ.
                            за 1.000 м
                            МАТЕРИАЛИ р.н. цена коеф. ст-ст
                            ЕЛ.ЕНЕРГИЯ квтч 2,1 0.000 1.000 0.000 лв.
                            ЕЛЕКТРОДИ кг 0.42 0.000 1.000 0.000 лв.
                            -------
                            общо материали 0.000 лв.
                            ТРУД
                            РАБОТНИК III ст. ч.ч. 2,38 1.000 1.000 1.750 лв.
                            ДОП.РАЗХОДИ:
                            преки р-ди (вс.) 1.750 лв.
                            ВСИЧКО: 1.750 лв.
                            Последно редактирано от ALEX_Z; 15-10-12, 10:52. Причина: Някак успях да напиша текста в таблицата,надявам се ,че се разбира.

Коментар

[QUOTE=fill;1968964]Ще те помоля да не попълваш излишно квотата от "професори" по темата.Знам к,во да зема на комшиката за да и "парна" мотиката.

Става въпрос за МК от съставни сечения от ламарина 10мм.Заварката е 200метра.Подготовката за заварката не влиза в заданието,но няма да е излишно ако се спомене.Квалификацията на заварчика е първа степен.
                              Щом е така ,има едни професии дето са казват-нормировчик и хронометражист.Майка ми се пенсионира като такава в най-голямото ремонтно предприятие на Балканите-Ремотекс.Така че си имам поне малко понятие от нормиране на труда.А сега да видим кой е професора.
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X