Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Залепяне или вулканизиране на гума към метал - как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Залепяне или вулканизиране на гума към метал - как?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Скептичен съм как полиуретана ще се хване за гумата. Към метала може и да го накараш някак, ама алуминия е гадна работа. Почти толкова гадна, колкото неръждавейката.
    Към гумата го лови точно праймера, виж за алуминия не знам, за стомана става със сигурност.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Към гумата го лови точно праймера.
      Праймера го дават "официално" за боята под стъклото. Честно казано към гума не съм опитвал какво ще стане с праймер, но предвид че е твърд, а не гумен - пак не вярвам да се случи нещо твърде добро. Върху неръждавейка не хваща. Тоест хваща, ама лесно се отлепва.

Праймера е идеален да си боядисаш предната част на ксеноновите крушки, че да не светят в нечии очи. Като я палнеш се изпича, хваща здраво към стъклото, и е абсолютно непрозрачен. Става като фабрично направо. И от жегата нищо му няма, освен че докато се изпече пуши, ама това е 2-3 минути.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето за алуминий - Terostat MS 930 - силан модифициран полимер, не е полиуретан.

ПП. Праймерът , поне за мен, си е пак полиуретан и не втеърдява, не знам твоят какъв е бил.
        Terostat 8517 H – Праймер за автомобилни стъкла

Adhesion promoter. Excellent UV protection and corrosion protection for small flange damages. For all car windows, to promote adhesion of direct glazing adhesives / sealants. Application with Teroson applicators (wool daubers).

Приложения Лепила
        Лепила > Пряко остъкляване
        Лепила > Пряко остъкляване > Съединяване
        Лепила > Пряко остъкляване > Ремонти
        Химия Polyurethane
        Последно редактирано от maystor; 01-08-12, 15:45.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това горе се оправя много лесно, като му се изреже гумата до метал, ако е нужно се обработва до цилиндрична повърхност и се слага бензиноустойчив маркуч с подходящ диаметър с две скоби.

Коментар

Забравих в какво беше уловката при МС полимерите (подобрен силикон, модифициран силикон, сега виждам и сила модифициран полимер му казват). Има доста продавачи, не е скъпо това нещо. До колко градуса работи и маслоустойчиво ли е?
            Каква температура трябва? Полиуретановите пасти за строителни цели и за автостъкла не са за горещо. А тип-топ иска грунд за метал. Не знам как ще се държи цианакрилатно лепило (братовчедите на каноконлита, за гума - има го навсякъде) - то имаше ли проблеми с топлото и при колко топло?

Коментар

Тия от Тип Топ явно са отпуска, че не вдигат телефона. Писах и мейл, но кага ще го видят... Обадих се одеве на един автостъклар - има си и автосервиз и АТВ-та и моторетки, та би трябвало да разбира - твърди, че нямало да стане с неговите лепила. Варианта с маркуча и аз си го мислех, но като краен вариант, защото диаметрите са различни и ще иска сериозно "побългаряване".

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                Не знам как ще се държи цианакрилатно лепило (братовчедите на каноконлита, за гума - има го навсякъде) - то имаше ли проблеми с топлото и при колко топло?
                Не издържат на повечето петролни продукти.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тъй. Вчера пробвах с един силикон, с който си лепя едни алуминиеви ламарини - някакъв Момент Фикс беше. Имах го и рекох да пробвам първо с него. Изглеждаше добре. Днес го напънах да го разлепя - стоеше здраво. Тествах го на 30-40 км преходче и се разлепи. Продължавам със следващия.

Коментар

Силиконът няма добро прилепване.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                      Силиконът няма добро прилепване.
                      Бе той има, ама не към всичко. Към гума определено няма. Към алуминий - я има, я не.

На твое място бих си поръчал нов детайл. Не си струва загубеното време.

Друг вариант е да се направи преходник между по-малкия и по-големия диаметър, и от там - маркуч, 2 скоби, и си готов. Преходник може да ти направи всеки стругар, предполагам.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе много добре беше залепило и към гумата, но явно температурата или бензина му разказаха играта. Мислех си (явно в друг форум съм го казал) да престържа фланеца да падне на размера на карбуратора и тогава с маркуч и скоби, но... игра си е. В алуминиевия чарк няма нищо успоредно или съосно, че да го хванеш някак за струга.
                        Спарки, ако не мога да намеря това SC2000, някой път като идвам по София, мога ли да мина да пробваме с него? Ще ти платя там каквото кажеш.

Коментар

Еми обади се, като се накумиш, пък дано да случиш да съм тук, че ще си взимам отпуската на порции.

Коментар

То ще е някъде през септември...

Коментар

То и аз някъде през септември ще си взимам част от отпуската.

Бе, като са наканиш, звънни и ще го мислиме.

Коментар

Tip Top се намира лесно, но дали ще стане? А и за него препоръчват грунд за метал за да лепи и метали, а тези грундове четсо са полиуретанови и с ниска маслоустойчивост. Не може ли да се нахлузи маркуч към едното нещо, и маркуч с подпожка от друг размер върху другото и отгоре скоби?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X