Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ограда

След известно проучване ще трябва да се заема с правенето на ограда на едно зачукано в нищото място. Проблемът е, че никога не съм "проектирал" такова нещо, а нямам достатъчна теоретична подготовка. Не ми се иска да го правя по метода на сляпото копиране на образец, а така и така ще се прави да се направи оптимално.

Засега съм се спрял на следния модел:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fence-2.jpg
Прегледи:1
Размер:67.1 КБ
ID:5964303

Това ще бъде плъзгаща се врата. Инструментариума, който мога да наема сравнително безплатно е Кракра електрожен и 130А трансформаторно телоподаващо с възможност за работа с тръбно-флюсова тел или конвенционален режим със защитен газ. С последното не би трябвало да имам какъвто и да е проблем да се заварява 1.4 черно, нали? С електрожен аз не мога.

Въпросите, които ме терзаят и на които бих се радвал да получа отговор са:

1. Достатъчно здрав ли е материалът (1.4) за изпълнение на такава конструкция? Ще бъде ли устойчива на усукване цялата конструкция?
    2. При прилежно изпълнена антикорозионна обработка и последваща подръжка на 3-4 години може ли да се очаква една такава врата да оцелее примерно 20 години?
    3. Има ли някъде груба грешка при този "проект", който съм приложил?

Благодаря предварително.

От: Ограда

Ако това ти харесва пиши на лични.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01650.jpg
Размер:98.3 КБ
ID:5354675 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02079.jpg
Размер:131.6 КБ
ID:5354685 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02078.jpg
Размер:149.8 КБ
ID:5354684 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02077.jpg
Размер:138.9 КБ
ID:5354683 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01670.jpg
Размер:124.9 КБ
ID:5354682 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01669.jpg
Размер:127.5 КБ
ID:5354681 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01668.jpg
Размер:123.8 КБ
ID:5354680 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01667.jpg
Размер:153.4 КБ
ID:5354679 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01666.jpg
Размер:126.4 КБ
ID:5354678 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01665.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5354677 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01664.jpg
Размер:117.1 КБ
ID:5354676 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02089.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5354686

Коментар

Re: От: Ограда

Колега,
      можем ли да влезем в 100 лв./м. крайна цена за която и да е от предложените от теб огради?

Мислех, че е очевидно, че в този случай се гони доста изпилен бюджет.

Коментар

Ако е плъзгаща врата долната хоризонтала ми се вижда слабичка. Сложи 30/50/2 и ще се съглася или поне 30/40/2.
        Това е ефирна конструкция и няма никакъв зор да се суче, ако е монтирана кадърно.

Ако ще е пано за ограда, то размерите са неподходящи. Много фира ще има. ...или грозни челни заварки.

ПП 100лв/м. не е чак толкова изпилен бюджет. Още може.....на друго качество.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

От: Re: От: Ограда

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
          Колега,
          можем ли да влезем в 100 лв./м. крайна цена за която и да е от предложените от теб огради?

Мислех, че е очевидно, че в този случай се гони доста изпилен бюджет.
          Може малко да надвиши,зависи от дължината и височината.Ама много малко.

Коментар

Re: От: Ограда

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Ако е плъзгаща врата долната хоризонтала ми се вижда слабичка. Сложи 30/50/2 и ще се съглася или поне 30/40/2.
            Това е ефирна конструкция и няма никакъв зор да се суче, ако е монтирана кадърно.

Ако ще е пано за ограда, то размерите са неподходящи. Много фира ще има. ...или грозни челни заварки.

ПП 100лв/м. не е чак толкова изпилен бюджет. Още може.....на друго качество.
            Материала не е чак толкова съществана част от бюджета. Транспорта, малко бетонови работи, грундовете, боите, обкова ще изядат не малка част от него.

Малко нахално, но имам още едно питане - ако това пано се окачи на панти ще има ли драма? Ще трябва ли страницата с пантите да бъде 2мм? Вече 2-ма човека ми обясняват, че 1.4 и 2мм за такива цели е едно и също, но и двамата са занаятчии, а не инженери, а аз нямам знанията за преценя дали ми говорят глупости или не. Не искам по никакъв начин да омаловажавам занаятчиите, но понякога трябват фундаментални знания, а аз нито ги имам, нито имам възможност да ги придобия за някакво разумно време.

За фирата ще мисля когато имам точната концепция. Това пано е част от цялата ограда и при положение, че мога да варирам в известни граници във височината, ще успея да докарам фирата до някакво разумно равнище.
            Последно редактирано от bokomo; 11-03-12, 11:49. Причина: дребни грешки

Коментар

Материал с дебелина под 2мм,изобщо не е за препоръчване.Не е достатъчно устойчив нито на корозия,нито конструктивно.Друга заблуда е,че материал от СВ е по евтин от ГВ/виж сайта на миланов/Конкретно в твоя случай разликата не е повече от 30 - 40лв,при положение,че рамката е от 40х30х2мм.Разделено на л.м. прави под 10лв.Тази разлика просто не си заслужава.Бюджет от 100лв/л.м.,без цената на труда е напълно постижим с 2мм.Още повече,ако имаш и ограда,намаляваш и фирата.

Коментар

Колега,сам ли искаш да си я изработваш,защото баща ми се занимава точно с такива работи.Проектиране и изработка на метални конструкции,врати и огради.

Коментар

при толкова тънък профил си трябва найстина майстор с голямо търпение да заваря, иначе ще има такива изкривявания заради температурата, че по-добре не се захващай.
                  според мен на същата цена би ти излязло да направиш рамки и да сложиш оградни пана като тези: http://expobulgaria.com/pictures/pic...0330114445.jpg

Коментар

От: Re: От: Ограда

....но имам още едно питане - ако това пано се окачи на панти ще има ли драма?.....
                    Да. Без диагонали, при тия тънки кутии, ще увисне. Дори да направиш вратата на две половини по 1.65м. , пак ще е проблемна.

Вратата на панти има и други недостатъци. Има и хубави страни. Въпрос на избор и предназначение.
                    Пиши какво е условието на задачата. За какво е тая ограда. Пари ли ще изкарваш от нея, или ще живееш зад нея.

ПП Не смесвай полетата на оградата и портата. На оградата можеш спокойно да подпреш долната хоризонтала в средата и да минеш с по-малка кутия..
                    Ако искаш да изкара по-дълго-носи на поцинковане. Не е скъпо.

Срамота е с тези въпроси да тръгна пари да изкарвам.......
                    Защо да е срамота. Познавам хора които си изкарват ваканцията с такива неща.

Щом е за вилата, слагай само колци и опъвай заварена мрежа. От средната хубост. Утре ще ти снимам мойта как е станала. Няма да смаеш комшиите но върши работа.
                    Последно редактирано от drukman; 12-03-12, 00:32.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Re: От: Re: От: Ограда

Срамота е с тези въпроси да тръгна пари да изкарвам.

Ще почивам зад нея, за вила е. На много неудобно място е с още по-неудобен бюджет. Затова се налага да си я правя сам.

Коментар

Каквото и да правиш,първо е необходим проект.Макар и само в главата ти.Вероятно портала и оградата са взаимно свързани.Това означава,че е добре да имат една и съща визия.Трябва да се вземе в предвид фирата.По лесно се калкулира цялостен проект,макар и да се изпълнява на етапи.Най добре да споделиш цялата ти идея,щото има и бетони и бои и т.н.Бюджета се прави или по проекта или проекта се прави спрямо бюджета.Срещу една бира се наемам да направя проект,но трябва още инфо и снимки.
                        ПП.Това правя когато съм на работа,а всвободното време ми е хоби.
                        Последно редактирано от fill; 12-03-12, 07:12. Причина: допълнителни

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X