След известно проучване ще трябва да се заема с правенето на ограда на едно зачукано в нищото място. Проблемът е, че никога не съм "проектирал" такова нещо, а нямам достатъчна теоретична подготовка. Не ми се иска да го правя по метода на сляпото копиране на образец, а така и така ще се прави да се направи оптимално.
Засега съм се спрял на следния модел:

Това ще бъде плъзгаща се врата. Инструментариума, който мога да наема сравнително безплатно е Кракра електрожен и 130А трансформаторно телоподаващо с възможност за работа с тръбно-флюсова тел или конвенционален режим със защитен газ. С последното не би трябвало да имам какъвто и да е проблем да се заварява 1.4 черно, нали? С електрожен аз не мога.
Въпросите, които ме терзаят и на които бих се радвал да получа отговор са:
1. Достатъчно здрав ли е материалът (1.4) за изпълнение на такава конструкция? Ще бъде ли устойчива на усукване цялата конструкция?
2. При прилежно изпълнена антикорозионна обработка и последваща подръжка на 3-4 години може ли да се очаква една такава врата да оцелее примерно 20 години?
3. Има ли някъде груба грешка при този "проект", който съм приложил?
Благодаря предварително.
Засега съм се спрял на следния модел:
Това ще бъде плъзгаща се врата. Инструментариума, който мога да наема сравнително безплатно е Кракра електрожен и 130А трансформаторно телоподаващо с възможност за работа с тръбно-флюсова тел или конвенционален режим със защитен газ. С последното не би трябвало да имам какъвто и да е проблем да се заварява 1.4 черно, нали? С електрожен аз не мога.
Въпросите, които ме терзаят и на които бих се радвал да получа отговор са:
1. Достатъчно здрав ли е материалът (1.4) за изпълнение на такава конструкция? Ще бъде ли устойчива на усукване цялата конструкция?
2. При прилежно изпълнена антикорозионна обработка и последваща подръжка на 3-4 години може ли да се очаква една такава врата да оцелее примерно 20 години?
3. Има ли някъде груба грешка при този "проект", който съм приложил?
Благодаря предварително.
Коментар