Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за курс за заваряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за курс за заваряване

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Колегата няма право на лични все още...

По темата-не може да си добър по много методи. Всъщност може, но е доста рядко. Обикновено един заварчик работи само по един метод, и трябва да се набляга на него. Има и такива които владеят съвършено и два, а в редки случаи и три метода, но това е поради естеството на работата им. Познавам един такъв.

Съвет към колегата-ако не те влече железарството като цяло-не си прави труда да караш този курс.

Но ако не те е страх да си изцапаш ръцете, и се кефиш на това което е излязло от ръцете ти-може да постигнеш много.

Успех в новото поприще.
    Така е единици са тези които владеят съвършенно няколко метода . В работата имам такъв с 45+ години стаж като заварчик . Просто през годините е минал да работи на всички . Почнал е с газопламъчно и РЕДЗ после МИГ - МАГ и накрая и ВИГ . Човека отдавна е пенсионер но от зор още работи .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
      Извинявай ама знаеш ли в кой учебен център ще е обучението?
      Отговора може и на лични ако ще пречи тук.
      Център за професионално обучение "Надежда".
      Не за монтажник не съм навит ,по скоро в някое хале.
      www.aksesoarbg.com

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Така е единици са тези които владеят съвършенно няколко метода . В работата имам такъв с 45+ години стаж като заварчик . Просто през годините е минал да работи на всички . Почнал е с газопламъчно и РЕДЗ после МИГ - МАГ и накрая и ВИГ . Човека отдавна е пенсионер но от зор още работи .
        Съвършенството не беше ли черта на боговете
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ами прав си за монтажник... яко мръзнене си е зимата и яко жега лятото...
          Иначе за в хале, значи МИГ (телоподаващо) а може и РЕДЗ (Електрожен), но при него филма е много голям с ученето и практоката, а МИГ-а е каде каде по-лесно. Иначе за Аргон доста рядко да намериш постоянна работа колкото за МИГ и РЕДЗ
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от bou81 Преглед на мнение
            Център за професионално обучение "Надежда".
            Не за монтажник не съм навит ,по скоро в някое хале.
            Дано да ви научат добре.Преди нямаха собствена база и обучаваха някъде по предприятията в Ст.Загора със преподаватели под наем.Сега не знам.
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
              Дано да ви научат добре.Преди нямаха собствена база и обучаваха някъде по предприятията в Ст.Загора със преподаватели под наем.Сега не знам.
              Сега практиката е вЧервено знаме. Утре ние първата практика и тогава ще ви кажа първите впечатления.
              www.aksesoarbg.com

Коментар

Днеска бяхме на практика и останах с впечатление, че този завод е що годе добре подреден. Минах ме инструктаж и обиколих ме завода. Това беше днескашната практика. От другата почваме да се учим да подготвяме детайлите за заваряване. ДРУГАТА СЪБОТА ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ.
                www.aksesoarbg.com

Коментар

??? Курса само от събота на събота ли е? И ако е така колко време ще продължи?
                  П.С. Последно какво се захвана да учиш ВИГ или МИГ-МАГ?
                  Кой е преподавателя по практика ?
                  П.П.С. Малей колко въпроси....
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Курса е продължителност 4 месеца. Практиката е 3 пъти в месеца в съботите по 8 часа. Теорията е 3 пъти в седмицата по 4 часа,а от 28 02 12 започва само практика,тоест 3 пъти седмично вечер по 4 часа и и три съботи по 8 час.Записах се да карам за со2.Преподавателите по практика са Зл.Стоянов, Стоян Проданов, Димитър Пецев, Ив.Бербов
                    www.aksesoarbg.com

Коментар

Здравейте на всички ! Преди няколко дена завърших курс по заваряване по метод МИГ/МАГ. И аз както колегата bou81 се питах какъв курс да изкарам. Мислех да се запиша за РЕДЗ, и като тидох в ЦПО-то да се запиша за РЕДЗ се оказа, че от близо 15 кандидата всички бяха за МИГ/МАГ и аргон. И в крайна сметка се записах за МИГ/МАГ. Изкарах първото ниво за ъглови шевове модул М1, понеже не всички се бяха записали за М1 и М2. Вчера дори взех свидетелството по заваряване. Курса по модул М1 беше 1 седмица теория и 2 седмици практика. Завърших го в Русе с голямо желание. От много време исках да го изкарам и да работя като заварчик, въпреки убежденията на много приятели да не се занимавам понеже било гадна и мръсна работа. Но в крайна сметка го изкарах. Никой не можеше да ме убеди да се откажа. Искам да работя заварчик и това е. От другата седмица почвам да търся работа. Надявам се в някоя фирма да ми излезе късмета. Без опит ще е малко трудно, но няма да се отказвам.

Коментар

Първоначално публикуван от gosho_lubenov Преглед на мнение
                        понеже било гадна и мръсна работа.
                        Кажи на приятелите си, че гадни и мръсни са те

За мен заваряването е приятна дейност, и ако заплащането беше малко по-добро щях да си работя цял живот като заварчик.

Щом на теб ти е приятно да се занимаваш с железа значи може да станеш добър заварчик. Ако условията позволяват-прави си експерименти, пробвай различни начини и методи за работа, гледай майсторите, и когато имаш въпроси( а ще имаш, това е сигурно)-питай тук. Има доста хора които ще ти дадат верния съвет.

Успех.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хаха... гадна и мръсна работа е за "чиновниците" и за мързеливите хора, за тези които са на принципа- "за толкова пари, толкова работа" И на мен например много хора ми казват да се махам колкото се може по-бързо от това... ама мен си ме кефи- работя го с кеф, хъс и желалие. В такъв случай просто нещата винаги се получават и ми е приятно да ходя на работа...
                          Но на изкаралите скоро курсове (какъвто и да е курс) бих ги посъветвал да хванат някъде на някои приятел машината ако нямат лична и да тренират всякакви положения на заваряавне, да придобиват рутина и опит, да видят как се държи ваната при различни положения, как избягваш дупка при тънки детайли и тнт... защото наистина трудно ще намерят работа ако като отидеш на интервю и почнеш още от влизането да се моташ и чудиш кое как да сложиш, вържеш и тнт... защото едно е да го научиш и "рецитираш" на изуст, а съвсем друго е просто да го правиш по инерция докато си приказваш с човека отсреща, без да влагаш мисъл в това което правиш но да го правиш правилно.
                          Моите снимки...
                          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Здравейте офроудци, днеска мина и втората практика. Заварявахме с аргон, две планки в положение ладия при това положение се справех доста добре,даже преподавателя остана приятно изненадан. При второто заваряване в хоризонтално положение нещата не стояха така. На места ставаше но на места явно много съм избързвал и не се получаваше. Но всичко е практика и с течение на времето ще се ошлайфам.Другата събота ще заваряваме на со2.Това е засега
                            www.aksesoarbg.com

Коментар

искам да запиша курс за заварчик,имам обаче малък проблем със зрението,някои знае ли до какъв диоптер можеш да станеш добър заварчик

Коментар

Иди на офталмолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X