Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за очила Ray ban

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за очила Ray ban

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    .....Иначе бана си е класика.
    Така е. Ако на някой му трябва да се обърне към модераторите.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Много ми е интересно че със слънчеви очила имаш намерение да заваряш с електрожен и телоподаващо !!!! И то със слънчеви очила за над 100лв.!!Какво ти и покритие да имат ,пръските пак ще го наранят!
      За заварка с електрожен на тесни места си има други атрибути ... !
      При заваряване с слънчеви очила ще те осветят очите ще ти изгори лицето а тези неща хич не са приятни ... после и бръсненето е доста трудно ..
      Последно редактирано от welderargon; 21-04-11, 15:06.
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Имам Рей Бан от 6 години.Не са мръднали!

Коментар

Айде без такива коментари, че не се подходящи , я съм преценил ,че стават.И после говоря за очила със СТЪКЛА, а не пласмаса,със стъкло ,колкото и да се опитваш неможе да се осветиш.

Коментар

Относно Полароида - наистина е с поляризирани стъкла срещу УВ. Имал съм няколко чифта, ама все ги губя. Лесно се надират обаче.
            Имах и един модел с фотосоларни стъкла, но дорде се сетят да потъмнеят или изсветлят минават поне 2 минути.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              Айде без такива коментари, че не се подходящи , я съм преценил ,че стават.И после говоря за очила със СТЪКЛА, а не пласмаса,със стъкло ,колкото и да се опитваш неможе да се осветиш.
              Споко бе колега ,щом си преценил си ги купи !
              Аз си казвам мнението ,защото кожата ми е изгаряла дори и през тънка риза ,даже и очите ти да не са чувствителни към осветяване то кожата на лицето няма как да не изгори !
              Извинявай ,но твоето граничи с мазохизъм!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                Относно Полароида - наистина е с поляризирани стъкла срещу УВ. Имал съм няколко чифта, ама все ги губя. Лесно се надират обаче.
                Имах и един модел с фотосоларни стъкла, но дорде се сетят да потъмнеят или изсветлят минават поне 2 минути.
                Ми да има такива стъкла но те се наричат хелиоматик ! Това са стъкла чувствителни към светлина колкото по светло е толкова по тъмни стават. Хелиоматичните стъкла обикновено са с лещи и доколко знам ги изпиват за астигматизъм и за виждане на далеко !

Коментар

Извинете за спама.Аз имам доста стаж с заварките,и то все на кестерме място....но смея да твърдя че и обикновенни очила с диоптер вършат чудесна работа срещу така нареченото осветяване.Ако се замисли човек проблема не е в ярката светлина ,просто ретината на окото изгаря като бял гръб на плаж.Успе с РЕЙ БАНА
                  It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Предварително се извинявам за липсата на познания по заваряване, но елементарната логика ме кара да мисля че говорим за наличие и на ултравиолетово, и на инфрачервено лъчение. Повечето качествени слънчеви очила наистина филтрират ултравиолетовите лъчи относително читаво, но не вярвам да правят каквото и да било по въпроса що се отнася до инфрачервените.

И най-вече - не виждам защо изобретявате топлата вода за сметка на собственото си зрение, при положение че защитни очила специфични за целта съществуват, и са на цени нямащи нищо общо с цените на рейбаните.

Примерно за фирмата Elvex - eто описание кои очила каква светлина пропускат, а ето и очилата.

Ще забележите че колкото по-добре дадени очила филтрират инфрачервеното лъчение, толкова по-малко видима светлина пропускат (графата "Visible Light").
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колега,тези очила ,където си дал ,в работата стопих същите с настолен флекс :О , когато режа ,ползвам слънчеви,но са с малки стъкла , и отгоре и отдолу фърчат стружки яко , и често както съм бил с очила ,са ми влизали в очите .
                      А относно заваряването-нестава въпрос за цял ден, а просто за 1капка на терсене място,че този проклет шлем не съм му свикнал никък , и постоянно го закачам.,но как да е ,мерси за отзивите.Ако колегата намери неговите ,или испаднат тънко ,ги отнясам, само незнам как ще работя с тяхнаправо ще ми е жал.

Коментар

Разбирам.
                        При това положение мисля че всякакви не-менте слънчеви очила с гарантиран произход и ясно обявени филтриращи характеристики ще ти вършат работа. Такива могат да ти направят включително и в повечето читави магазини за оптика и очила, и ако им обясниш за какво ти трябват има шансове хората да ти съберат нещо по-читаво. Друг е въпросът колко ще струват сравнени с рейбан-а.

PS Относно коментарите за Полароид по-горе - не съм съгласен. Полароид са много сериозна фирма, създатели са на първите поляризирани стъкла с търговско приложение, технология която е създала славата именно на Рейбан. И едните и другите са гиганти в областта на оптиката - Рейбан са създадени от Баух & Ломб, в същия град в щат Ню Йорк където 40 години по-рано е създадена компанията Кодак. Полароид пък е отроче на Едуин Ланг, който е следвал в същия район и създава компанията Полароид година по-късно. Очила Полароид няма как да отстъпват на Рейбан по характеристики.

Коментар

Първоначално публикуван от aig
                          Ako ne darzis izricno na ray ban, imam predpazni ocila sas zatamnenie 5din koito sa tocno za tazi rabota.
                          Obadi mi se.
                          Интересно ми е 5 DIN могат ли да се използват за електрожен и телеподаващо!?Виждат ми се малко светлички!
                          А също ми интересно, ти като дипломиран евро инженер ще препоръчаш ли работа с очила за електродъгово заваряване!?

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Ми да има такива стъкла но те се наричат хелиоматик ! Това са стъкла чувствителни към светлина колкото по светло е толкова по тъмни стават. Хелиоматичните стъкла обикновено са с лещи и доколко знам ги изпиват за астигматизъм и за виждане на далеко !
                            Прав си колега, хелиоматик са, бях забравил точното наименование. Преди 20 години, във все още съществуващия Кореком имаше такива без диоптър, от там ги и купих. Останалото , което съм написал по-горе, обаче е вярно.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              Интересно ми е 5 DIN могат ли да се използват за електрожен и телеподаващо!?Виждат ми се малко светлички!
                              А също ми интересно, ти като дипломиран евро инженер ще препоръчаш ли работа с очила за електродъгово заваряване!?
                              Аз съм само инженер без евро отпред ама не ти препоръчвам електродъгово заваряване само със слънчеви очила . Осветяването ти е гарантирано при намаляване силата на светлината зеницата на окото се разширява и в момента в който запалиш дъгата а очилата не могат да корегират до безопасно ниво си готов да не говорим за изгарянето на кожата . Същото е като работиш в тъмно помещение и един път да си "светнеш" в очите е достатъчно .
                              Последно редактирано от sek.1; 22-04-11, 18:50.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В електродъговото заваряване не се ли ползват вече основно самозатъмняващи маски с течнокристално затъмняване, получаващо импулс от самото заваръчно устройство ?

Като ги гледам пак струват колкото половин Рейбан

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X