Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ESAB CaddyTM Tig 1500i/2200i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ESAB CaddyTM Tig 1500i/2200i

Здравейте,
    искам да попитам знаещите хора с опит относно тази машинка:
    http://www.kammarton.com/lang_bg/bra...?pid=281&id=34
    Какво ви е мнението за нея като цяло?
    На мен ми трябва основно за заваряване на алуминиеви детайли като цилиндрови глави, и детайли от желязо.
    До сега не съм се занимавал със заваряване, нямам и намерение да ставам заварчик. Но както е нормално по "Български" всеки производител оплюва останалите. Та не мога да се ориентирам какво да купя. Идеята ми е да се консултирам с вас, като хора с опит.
    Също така искам и да попитам някъде в България правят ли се курсове по заваряване тип ВИГ. Искам аз да се запиша на курс, за да имам обща представа как се работи с тези машини. Защото търговците ме лъжат. Заварчиците, който идват да работят също ме лъжат относно техниката и вече се отчайвам.
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

От: Въпрос за ESAB CaddyTM Tig 1500i/2200i

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
    Здравейте,
    Също така искам и да попитам някъде в България правят ли се курсове по заваряване тип ВИГ. Искам аз да се запиша на курс, за да имам обща представа как се работи с тези машини. Защото търговците ме лъжат. Заварчиците, който идват да работят също ме лъжат относно техниката и вече се отчайвам.
    До миналата година СТРУНА провеждаха курсове,така че провери при тях.

Коментар

Точно с тази машина Алуминий на ВИГ неможе.Алуминия се заварява с променлив ток ,докъто тази е само с прав.Обикновено в името на машината трябва да присъства AC DC. А и те са доста по скъпички.
      Курсове също има.Примерно в Монтажи ЦКЛ (срещу КАТ).Има и други места сигурно но да казват Софианци.
      П.С.И в Стара загора има.
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

За точно тази машина Joe007 вече ти е отговорил че не става за алуминий ,иначе машините на Есаб са добри !
        Но трябва да имаш на предвид че човек който не се е занимавал със заваряване ще му е нужно доста време за да свикне със ВИГ заваряването особено пък на алуминий...
        Сега на пазара има доста богат избор на заваръчна техника а също зависи и какъв бюджет си заделил марковата техника е доста скъпа особено АС/DC машините каквато ще ти трябва на теб .
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Горната машина би трябвало да е АС/DC, има възможност да съм объркал модела! За АС/DC машина става въпрос. Цената на машината, която гледах е към 10 000лв. Бюджета определен от мен е около тези пари. А за заваряване, пак казвам: Няма да се занимавам аз със заварки. Просто искам да съм в час, за де не ми говорят глупости. И аз лаишки да вярвам на всичко. Защото всеки продавач ми показва как работи неговата техника и казва: Това е най-доброто! Следващия показва неговата и казва: Другата това не го може, и за тота тази е най-добрата! Вече се увъртях от всякъде и нямам идея какво да купя. А иначе заварчик тепърва ще търся да наема на работа!
          LZ1HKW

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
            Горната машина би трябвало да е АС/DC, има възможност да съм объркал модела! За АС/DC машина става въпрос. Цената на машината, която гледах е към 10 000лв. Бюджета определен от мен е около тези пари. А за заваряване, пак казвам: Няма да се занимавам аз със заварки. Просто искам да съм в час, за де не ми говорят глупости. И аз лаишки да вярвам на всичко. Защото всеки продавач ми показва как работи неговата техника и казва: Това е най-доброто! Следващия показва неговата и казва: Другата това не го може, и за тота тази е най-добрата! Вече се увъртях от всякъде и нямам идея какво да купя. А иначе заварчик тепърва ще търся да наема на работа!
            Очевидно говориш за модел , който не се вижда в линка . Но както и да е .
            10000 лв. за ВИГ машина са прекалено много пари .
            1.Марковите машини в бранша , които се срещат на нашия пазар , са преди всичко тези ( на Есаб) и Кемпи.
            2.Щом ще заваряваш алуминий , търси по-мощна ( над 200А) , плюс задължително шланг с водно охлаждане .
            3. Цените на подобни инвертори ( РЕДЗ+ВИГ) , с опции за импулсно заваряване , със все допълнителното оборудване за охлаждането ( което се върти около 700 кинта , но всеки човек , занимаващ се с автомобилизъм може да си го направи почти без пари) , вече не надхвърлят 5000 ( без ДДС) . Не знам от къде и защо са ти изкопали горната цифра ?!

ПС . Ако искаш , пиши на колегата Джо 007 от Стара Загора на лична ( той влиза в този раздел) . Те са представители на Кемпи и може да те вкара в час по тези въпроси.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Щом за блокове и глави - примерно 350А, за предпочитане инвертор, и за предпочитане с възможност за регулиране на AC честотата до към примерно поне 200Hz. Това не са високи параметри за професионална машина, а и със сигурност ще се поберат в бюджета ти, че ще остане и за курса + почерпка. Има и една екстра, но не знам от кой клас машини нагоре, а именно отделно регулиране на ампеража в права и обратна посока на AC-то, но това далеч не е задължително.

...и не на последно място - за да ползва възможностите на такава машина, заварчика трябва да е в час. Казвам го, понеже има и такива, на които всичко над едната врътка за ампеража им идва в повече, което не значи че са лоши заварчици, но просто машина с такива възможности им е излишна.

Моите 5 с'тинки.

ПП: Ей това според мен е твойто:
              http://www.kammarton.com/lang_bg/bra...?pid=286&id=34
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Щом за блокове и глави - примерно 350А, за предпочитане инвертор, и за предпочитане с възможност за регулиране на AC честотата до към примерно поне 200Hz. Това не са високи параметри за професионална машина, а и със сигурност ще се поберат в бюджета ти, че ще остане и за курса + почерпка. Има и една екстра, но не знам от кой клас машини нагоре, а именно отделно регулиране на ампеража в права и обратна посока на AC-то, но това далеч не е задължително.

...и не на последно място - за да ползва възможностите на такава машина, заварчика трябва да е в час. Казвам го, понеже има и такива, на които всичко над едната врътка за ампеража им идва в повече, което не значи че са лоши заварчици, но просто машина с такива възможности им е излишна.

Моите 5 с'тинки.
                Спарки, ще се консултирам с теб на по бира за да ми обясниш какво да търся.
                Това ми беше идеята някой знаещ да ме "светне" какво да си купя.
                LZ1HKW

Коментар

На Kemppi, поне от глобалния им сайт, ми хареса MasterTig MLS300 AC/DC, например.

Слушай и Vlado_TS. Звънни и на Joe007. С това си изкарват хляба все пак.

Колкото до другото - ще се организираме някак. Но аз добър заварчик не съм. Лют теоретик съм предимно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Между Кемппи и Есаб по добрия избор според мен е Кемппи дали ще MasterTig MLS300 AC/DC или MLS 2300 AC\DC все ще върши работа за това което му е нужно на vladi333.Освен на тези двете може също да се разчита за професионална работа и на марки като SAF–FRO , Cebora , Castolin , Lincoln !
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X