Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Made in Bulgaria

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Made in Bulgaria

. Гизми 161 - 85 кХц - ИГБТ
    Не се прави от половин година, всъщност почти нищо не се прави от старите модели. От новите сме продали машини от четири партиди, за сега всичко работи, но са с много скопени параметри. Ако ти трябва да работиш с 4 мм електрод трябва да вземеш модел 200, защото модел 160 дава 160A, но с пв 19% при 20 градуса, демек на втория електрод почваш да го чакаш.

Коментар

Лично аз предпочитам да е по пригодно за ремонт по платката,което я прави по обемна !В многослойна платка,като прегори или дефектира някоя писта се хвърля цялата платка!А относно устройствата предпочитам да си купувам от доказан производител,гарантиращ за уредите си.Който поема не само в гаранционна поддръжка а и извън! С няколко думи да съм сигурен,че има кой да го поддържа ако му се случи нещо.Може и да има уреди и с подобаващо качество но го купуваш от магазин,препродавач или още по зле от чужбина през интернет,и ако му се скапе нещо почват мъките! В дел ако спрат да ремонтират китайци ,кой ще ги ремонтира?Аз съм завършил слаботокова електроника и определено не мога сам да си сглобя машина с купени елементи за 50-100 лева,както някой спомена,че какво толкова струвало,ами според мен струва съвкупност от по-качествени правилно поставени елементи и прецизни изчисления,и угромни познания и опит! Благодаря на всички и усобенно на тези,които ме ориентираха да взема нашенски апарат
      Последно редактирано от iszs; 26-05-13, 09:20.
      Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Първоначално публикуван от iszs Преглед на мнение
        В многослойна платка,като прегори или дефектира някоя писта се хвърля цялата платка!
        Не иде реч за силови платки. Ама машините се управляват от компютър все пак, а от едно ниво на скорост нагоре, или от едно ниво на миниатюризация нагоре без поне 4-слойна платка не можеш да направиш нищо - нито има как да я запоиш, нито как да я захраниш - трябват цели слоеве само за маса и само за захранване. Просто технологично милата ни рОдина живее още в социализъма, с едно-две изключения, където едно че режат зелки, и второ че сроковете са мани-бЕгай. Болшинството са с технологични възможности до 2 слоя и 8-10 милса писти и отвори 0.5мм. И пак като слезеш в долната граница брака отива на към 10%, а 8 милсовите писти отиват към 6 заради подецването. Съвсем сериозно - по-еврино ми е понякога в пъти да си поръчам 4 слойни прототипни платки от Германия/Унгария отколкото от тук. И сроковете са по-къси в пъти, и правят пълен електрически тест, а не набутват брака да го плаща клиента. Китай въобще не споменавам.

Иначе нискотехнологични двуслойки правят практически всички, и има и цени и срокове повече от добри. Но до там. Като го докараш до едно BGA, всичко приключва.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не виждам проблем щом човека мисли че може да произвежда по евтино и качествено от китайците тук да го направи . Ще получи само нашите адмирации . Преди десетина години бях на един семинар в Германия . Изредиха се де що има генерални и изпълнителни директори да ни убеждават какви са им немски традициите и че никога няма да изнесат нещо от производството в Китай . Фирмата е най голямата произвеждаща повдигателна и логистична техника в ЕС . Част е от огромен холдинг на който оборота е по голям целия ни брутен вътрешен продукт който успяваме да произведем . Не минаха и две години и транспалетните колички вече се произвеждаха там . После почнаха да строят завод за още нещо и сега не съм се интересувал какво още произвеждат там . Същевременно произвеждат въпросните колички и в Германия но цената им е по три . Преди като се скапеше помпа в гаранционния срок качвахме нова а старата се връщаше в Германия за ремонт сега от Китай идва едно контейнерче с 500 бройки и каквото дефектира се сменя с ново а дефектиралото директно заминава на вторичните .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Преди като се скапеше помпа в гаранционния срок качвахме нова а старата се връщаше в Германия за ремонт сега от Китай идва едно контейнерче с 500 бройки и каквото дефектира се сменя с ново а дефектиралото директно заминава на вторичните .
            Това е, и ще бъде все по-голям проблем, но още не всички сме го осъзнали. Пък за децата ни ...не ми се мисли какво ще им оставим...
            Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Моите наблюдения са,че се изнася производството за по-големи печалби да се гушат,по-малко ангажименти да имат не се занимават с работници и всякакви проблеми свързани с тях,с което не се увеличава качеството а обратното.Повечето производители искат да приличат на Wurth,много малко неща които са изнесени на изток са останали със същото качество с което са били.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                при китайците ПВ-то е за 20 градуса и нереални 200А
                Сигурно, щом казваш...

Аз пак да кажа - има значение от кой я купуваш и какво изпълнение е. Има 200А машина с 3 и 4 трафа, с 12 или 16 транзистора. Това че някои продават 160 амперови машини за 200 амперови е друг въпрос. Това че някои продават ненастроени машини - също. Ама не са ти виновни китайците, ами родните ни търгаши.

Ако искаш ела ми прегрей ВИГ-a или телоподаващото. Ако искаш и ток мери с каквито искаш уреди.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

reingar-x не мога да ти отговоря на ЛС. Изтрий няколко съобщения
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Не виждам проблем щом човека мисли че може да произвежда по евтино и качествено от китайците тук да го направи . Ще получи само нашите адмирации . Преди десетина години бях на един семинар в Германия . Изредиха се де що има генерални и изпълнителни директори да ни убеждават какви са им немски традициите и че никога няма да изнесат нещо от производството в Китай . Фирмата е най голямата произвеждаща повдигателна и логистична техника в ЕС . Част е от огромен холдинг на който оборота е по голям целия ни брутен вътрешен продукт който успяваме да произведем . Не минаха и две години и транспалетните колички вече се произвеждаха там . После почнаха да строят завод за още нещо и сега не съм се интересувал какво още произвеждат там . Същевременно произвеждат въпросните колички и в Германия но цената им е по три . Преди като се скапеше помпа в гаранционния срок качвахме нова а старата се връщаше в Германия за ремонт сега от Китай идва едно контейнерче с 500 бройки и каквото дефектира се сменя с ново а дефектиралото директно заминава на вторичните .
                    Всеки може да се пробва да произвежда. Поне за сега сметката не излиза. Аз също се сещам поне за 10 големи фирми в моя бранш които са изнесли производството на изток. Или по-скоро не се сещам за такива които да произвеждат само в Европа.

edit
                    Проблема със заваръчните машини е че масово се лъже с параметрите. Трябва да четеш много из форумите за да знаеш кой не те лъже. Щото сега един се е писал производител без да е виждал кондензатор, пише 180А ама в машината няма и 120.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                      Всеки може да се пробва да произвежда. Поне за сега сметката не излиза. Аз също се сещам поне за 10 големи фирми в моя бранш които са изнесли производството на изток. Или по-скоро не се сещам за такива които да произвеждат само в Европа.
                      Някаква много тънка сметка може и да излиза при гаражна манифакура на черно, ако си работи човек сам. Ама пак не виждам как ще си храни семейството с това. А ако се стигне до работа на бяло, данъци, заплати, осигуровки, сметката категорично не излиза. В крайна сметка пак стигаш до поръчка на наситените платки в Китай и евентуалното им сглобяване тук, а после пък стигаш направо до поръчка на цели машини от там, щото и радиаторите и корпусите са в пъти по-евтини за изработка там. На едининия DEL само кутията струва 70 кинта. Как да стане?

Коментар

Ама не са ти виновни китайците, ами родните ни търгаши.

Ако искаш ела ми прегрей ВИГ-a или телоподаващото. Ако искаш и ток мери с каквито искаш уреди.

Да така е за търгашите. Е има и коректни от тях.
                        Не знам каква ти е машината, ама ако я изкараш на някоя строителна площадка при 40-50 градуса околна температура, ще устиска ли цял работен ден .

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                          при китайците ПВ-то е за 20 градуса и нереални 200А (поне тия на нашия пазар са такива)..
                          Има с нереални ампери но не всички !Не знам на колко градуса е ПВ-то но НЕ прегряват дори и тези с нереалните ампери,от около 6 месеца работим здраво с две китайчета предимно на ВИГ ,по цял ден блъскат наравно с профи машините и засега няма нито прегряло нито дефектирало!Не казвам че са супер машини имат си дребни кусури но за 400лв.толкоз !
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Има с нереални ампери но не всички !Не знам на колко градуса е ПВ-то но НЕ прегряват дори и тези с нереалните ампери,от около 6 месеца работим здраво с две китайчета предимно на ВИГ ,по цял ден блъскат наравно с профи машините и засега няма нито прегряло нито дефектирало!Не казвам че са супер машини имат си дребни кусури но за 400лв.толкоз !
                            Ако сте се презапасили става.

Някаква много тънка сметка може и да излиза при гаражна манифакура на черно, ако си работи човек сам. Ама пак не виждам как ще си храни семейството с това. А ако се стигне до работа на бяло, данъци, заплати, осигуровки, сметката категорично не излиза. В крайна сметка пак стигаш до поръчка на наситените платки в Китай и евентуалното им сглобяване тук, а после пък стигаш направо до поръчка на цели машини от там, щото и радиаторите и корпусите са в пъти по-евтини за изработка там. На едининия DEL само кутията струва 70 кинта. Как да стане?
                            Ако си в сивия сектор може и да стане. Глобите са огромни и веднъж да те хванат ще дадеш много за да не те глобят. България не е особено подходяща страна за бизнес. Не случайно всички големи компании си влагат парите в Турция и Румъния.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                              Ако сте се презапасили става.
                              Говорим за постоянна работа до около 130 Ам според показанията на дисплея,а това означа че написаното на табелката отзад е реално !Когато купуваш машина винаги трябва да си наясно за какво и колко ще я използваш ,иначе и най марковата машина да вземеш като я напъваш постоянно на максимален ток и тя ще прегрее!
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

A аз говоря за работа на 200А с телоподаващо, докато започне ръкохватката да мирише и външната дюза да се топи в предния край. Кабелите и контакта бяха позагряли, но машината мнооого далеч от прегряване - около 45-50 градуса при околна около 25. И показанието е реално - мерено е с амперклещи. Да не говорим на какви издевателства е подлагана докато си правих експерименти с електрониката и.

Приемете че не сте уцелили машината и търговеца. Е, нито телоподаващото, нито аргона ми струват 400 кинта. По-скоро между 2 и 3 пъти по толкова. Но пак са си китайски, и аргона е същата концепция като масовите машини, но с 4 трафа и 16 транзистора, вместо масовите с 3 трафа и 12 транзистора. А и горе споменах - продават масово за 200 амперови машини такива с 2 трафа и 8 транзистора, а те реално са 140 с нормално или 160 с по-ниско ПВ, и на всичкото отгоре не са настроени като хората, та и показанието им не е реалното. Ама за тия пари - толкоз. Тия, дето ДЕЛ ползват за основа, докато стигнат от завода до тук са по-скъпи от това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X