Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Означение на ел. двигател?
Свий
X
-
Означение на ел. двигател?
Днес отворих двигателя на моя северно корейски струг и попаднах на неясно за мен означение от вътрешната страна на капачката на клемната кутия едото 380 волта ясно но другото 660 волта ме втрещи поне аз до сега не съм чувал някъде да се използва такова напрежение. Някой има ли идея за къкво става въпрос ?
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .Тагове: Няма
-
От: Означение на ел. двигател?
Трябва да си отворя учебниците от студентските години че съм позабравил някои неща сега се мъча да се сетя как беше схемата на връзване звезда триъгълник ама нещо не мога да стопля понеже трифазните токовете винаги съм ги пипал с голямо нежелание и основно по неволя.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТрябва да си отворя учебниците от студентските години че съм позабравил някои неща .....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
То на тоя струг се кръстя с две ръце да не испуши нещо в инсталацията че няма схема няма нищо а инсталацията му е доволно усложнена за струг понеже реверсира по електрически път освен това има куп ел. глезотии има копчета които завъртат универсала на тялото и супортната кутия има и превключвател който обръща посоката на ключ съединителя който като превключа и после върна в нормално положение гори един бушон сваления в таблото .Амперметъра се опитва да тръгне на обратно .Иначе мотора си е вързан на триъгълник. Отворих му мотора защото при последния порой помещението където е се понаводни и ме съмняваше да не е влезла вода в мотора но за късмет няма та само му гресирах лагера който май е единствения капиталистически елемент в машината (японски).
Последно редактирано от sek.1; 26-06-10, 12:20.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение....да не испуши нещо в инсталацията че няма схема няма нищо а инсталацията му е доволно усложнена за струг...аз пък не разбирам от металообработване
П.П. Реверсира се електрически като се разменят местата на две от фазите.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТо на тоя струг се кръстя с две ръце да не испуши нещо в инсталацията че няма схема няма нищо а инсталацията му е доволно усложнена за струг понеже реверсира по електрически път освен това има куп ел. глезотии има копчета които завъртат универсала на тялото и супортната кутия има и превключвател който обръща посоката на ключ съединителя който като превключа и после върна в нормално положение гори един бушон сваления в таблото .Амперметъра се опитва да тръгне на обратно .Иначе мотора си е вързан на триъгълник. Отворих му мотора защото при последния порой помещението където е се понаводни и ме съмняваше да не е влезла вода в мотора но за късмет няма та само му гресирах лагера който май е единствения капиталистически елемент в машината (японски).
[ATTACH=CONFIG]222012[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]222011[/ATTACH]
Коментар
-
Между 220 и 380 разликата е точно толкова, колкто от 380 до 660. Горните съображения за триъгълник/звезда и за смяната на посоката са абсолютно верни.
Щом нещо пука при смяна на посоката, значи или някой ключ е неправилно свързан, или китайците са си играли с вериги за време и са ги направили зле. И двете неща могат да се оправят.
Коментар
-
Първоначално публикуван от georgi lisev Преглед на мнениеВъзможно е да има такава система фазовото напрежение (между фаза и 0) да е 380 волта, а линейното (между две фази) да е 660.
свързан в триъгълник работи на 380, а в звезда 660.
стандарти кво да се прави- аз имам една японска машина на 200 волта"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМежду 220 и 380 разликата е точно толкова, колкто от 380 до 660. Горните съображения за триъгълник/звезда и за смяната на посоката са абсолютно верни.
Щом нещо пука при смяна на посоката, значи или някой ключ е неправилно свързан, или китайците са си играли с вериги за време и са ги направили зле. И двете неща могат да се оправят.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеСпоко. това ще те надживее. Просто му провери затягането на всички клеми. Ако изпуши някога, ще е от лош контакт.освен да питам в посолството на Северна Корея
единственото което съм разчел по него е една година на скалата на ампермера 1974 което значи че е произведен приблизително тогава . То като цяло дръпнатите комунисти са събрали технически решения от целия свят а елементна база от целия соц лагер в тая машина. От доста време насам ми се върти идея да му сложа поне една ДТЗ но все не остава време .
Последно редактирано от sek.1; 27-06-10, 22:01.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
освен да питам в посолството на Северна Кореяединственото което съм разчел по него е една година на скалата на ампермера 1974 което значи че е произведен приблизително тогава .[/QUOTE]
Имам познати в другата. Ще помагат, ако се наложи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар