Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем ли е да се кара със светнала индикация STABILE OF

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем ли е да се кара със светнала индикация STABILE OF

Здравейте.От известно време на Патрола светна индикацията STABILE OF.Проблем ли ще е да го карам градско известно време така (сега точно нямам време да го карам в Нисан за диагностика)

От: Проблем ли е да се кара със светнала индикация STABILE OF

Не. Аз ако съм на тебе ще си го включа. Има копче On/Of. Намира се от ляво на волана. Ако има разбити тампони или си спрял на много криво място се глези и не иска да включва. Има и едно кабеле от датчика което може да е дало фира. Това е блокировката на задната торсионна щанга. Механизъма е от ляво, на края на биелетката.

ПП Забравих.. включва само на място. В движение не желае.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Не. Аз ако съм на тебе ще си го включа. Има копче On/Of. Намира се от ляво на волана. Ако има разбити тампони или си спрял на много криво място се глези и не иска да включва. Има и едно кабеле от датчика което може да е дало фира. Това е блокировката на задната торсионна щанга. Механизъма е от ляво, на края на биелетката.

ПП Забравих.. включва само на място. В движение не желае.
      Мерси за изчерпателното обяснение.Не иска да се включва никак(изтърках копчето от проби)За сега ще търкаля така,по-нататък ще му търся колая.

Коментар

Сложи някой да цъка на копчето и легни да слушаш от долу. Чува се като мотор с редуктор. Процеса трае 15-20 секунди. Ако през това време натиснеш пак или потеглиш не става.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Сложи някой да цъка на копчето и легни да слушаш от долу. Чува се като мотор с редуктор. Процеса трае 15-20 секунди. Ако през това време натиснеш пак или потеглиш не става.
          Мерси,ще пробвам.Джипката трябва да е запалена нали?При пробата (джипката е автоматик) на паркинг,свободна или на директна да опитам тоя процес?

Коментар

Доколкото знам проблема се среща често.
            Мисля, че слагат неотключваща се щанга на мястото на наличната.
            Въпроса е дали е блокирала в заключено или отключено положение.
            Първото е много по-вероятно и ако е така може да се кара.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Системата сработи мерси.Както каза (написа)по-горе трябва да е на равно место и да се задържи бутона около 10,15 сек.Сега всичко е точно.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                Мисля, че слагат неотключваща се щанга на мястото на наличната.
                Шангата май си е същата. Сменя се само биалетката с обикновена такава. А причината е че самия механизъм е доста скъп.

Ще си правя подобно на тераното, ако някога стигна до него.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Шангата май си е същата. Сменя се само биалетката с обикновена такава. А причината е че самия механизъм е доста скъп.

Ще си правя подобно на тераното, ако някога стигна до него.
                  По данни от патил собвеник на къс Y61 механизмът е не просто скъп, а безобразно скъп! Ставаше въпрос за някаква сума от порядъка на 1000 евро. Ако е така, за мен това е пълна безсмислица. Тези пари са съизмерими с цялостна подмяна на окачването ...

Освен това, ако колата ще се кара на такъв офроуд, че ще е толкова зор за този допълнителен ход, който може да се получи с разкачването на стабилизиращата щанга, то напълно спокойно може да се мине и без задната щанга.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    По данни от патил собвеник на къс Y61 механизмът е не просто скъп, а безобразно скъп! Ставаше въпрос за някаква сума от порядъка на 1000 евро. Ако е така, за мен това е пълна безсмислица. Тези пари са съизмерими с цялостна подмяна на окачването ...
                    Толкоз някъде. На старо върват по 600лв и нагоре. А вътре няма кой-знае какво.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мойто механизъм работи но до сега не съм намерил разлика между включено и изключено. Сложното, скъпо нещо е сложено точно на мястото на биелетката и според мен може спокойно да бъде заменено с такава.

Първоначално публикуван от Немезис Преглед на мнение
                      ....да се задържи бутона около 10,15 сек......
                      Значи имаш нещо гнило по копчето или релето.
                      Бутона се натиска кратко и се изчаква 10-15 секунди. Не се държи бутона.
                      Последно редактирано от drukman; 24-06-10, 22:36.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Мойто механизъм работи но до сега не съм намерил разлика между включено и изключено. Сложното, скъпо нещо е сложено точно на мястото на биелетката и според мен може спокойно да бъде заменено с такава.Незнам ние го задржахме бях го спрял на равно и стана работата.Преди не ставаше но пред нас пътя има наклон и може на това да се дължеше знам ли.

Значи имаш нещо гнило по копчето или релето.
                        Бутона се натиска кратко и се изчаква 10-15 секунди. Не се държи бутона.
                        .Незнам ние го задржахме бях го спрял на равно и стана работата.Преди не ставаше но пред нас пътя има наклон и може на това да се дължеше знам ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X