Обява

Свий
Няма добавени обяви.

диоди G893/U

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• диоди G893/U

Какво е максималното напрежение и максималния ток който издържат тези диоди.

Доста стари ми изглеждат и информация в интернет не намерих. Единствено един поляк бе задал същия въвпрос като моя в един полски форум. Без резултат за съжаление.

Ще ги използвам в една схема на инверторен електрожен. Ще ми свършат ли работа според вас? В схемата на електрожена диодите които оригинално стоят са 150EBU02 /200V 150A/, но такива не открих да се продават в България.

Качвам 2 снимки на диодите и един пдф за 150EBU02.

Предварително благодаря .

Прикачени файлове

До: диоди G893/U

Имам три диода като тези розовите на които пише Б14 маде ин СССР..(не ги продавам за сега)..Кажи нещо повече за този инверторен електрожен ....той си е правотоков...за какво са му диодите
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Закачам ти направо целия ПДФ файл за него. 16 странички са, добре е описан, конструкцията е много опростена и сигурна. Най-много ми допадна от всички които гледах. Руска е, от 5 до 165 ампера. Хубавото е, че скъпите елементи са малко на брой.
      Прикачени файлове

Коментар

Постни снимки до къде си го докарал .....само накрая видях че електрожена се захранва от кабел за Пс/монитор......при по дълъг шев тоя кабел ще си го отнесе.....макар че тука е горе долу същото....
        http://www.youtube.com/watch?v=cgATh...eature=related
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Постни снимки до къде си го докарал .....само накрая видях че електрожена се захранва от кабел за Пс/монитор......при по дълъг шев тоя кабел ще си го отнесе.....макар че тука е горе долу същото....
          http://www.youtube.com/watch?v=cgATh...eature=related
          За съжаление телефона ми прави ужасни снимки а фотоапарат нямам. Не съм го почнал още, за сега съм дал 60 лева за съпротивления, кондензатори, транзистори, чипове, диоди, а не съм купил ферити, предпазители и няколклко относително скъпи транзистори, а ще ми трябват и радиатори от процесори, както и от усилватели. Добре че намерих тези диоди, защото иначе нови 2 броя щяха да ми стъпят поне 60 лв. Не е евтино начинание този електрожен, но кеф цена няма, нали така . Общо ще ми излезе към 120 лева без кабелите, а 4 метра кабел за електрода и масата ще ми излезе още 50-60 лева.

Този на снимката е много малък и охлаждането му ще е ужасно. Малко заваряване, много почивка, просто е безсмислено. Един добър такъв апарат е значително по-голям и тежи към 5-6 килограма. Това е така заради обемистите и тежки радиатори които охлаждат натоварените елементи.

Разбрах доло горе, че тези диоди G893/U са 100А и отгоре вероятно и около 1000V.

Електрожена ще стане стабилен, със сериозно охлаждане, сериозни кабели и електронни елементи.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            4 метра кабел за електрода и масата ще ми излезе още 50-60 лева.
            Съмнявам се на мен ми излезнаха около 120 лв....от редко и кабелите тежат колкото електрожена.....

Коментар

Съмнявам се на мен ми излезнаха около 120 лв....от редко и кабелите тежат колкото електрожена.....
              Доста скъпо ми звучи за 4 метра . Мислих да взема 35 мм.кв, но може да се огранича и до 25, пък и да намаля метража шегувам за за съжаление /,,, Иначе си тежат, но при тези токове няма друг начин...всичко за силовата електроника ми свива сърцето като цена .

Тези руски диоди розовите В14-200-8 би трябвало да са 200А, 800В. Малко по малко ги разшифровам

Коментар

Вероятно тия диоди няма да ти свършат работа. Не съм им чел данните, но приличат на стандартни мощни изправителни диоди и едва ли ще работят в импулсна схема на няколко десетки килохерца. Основната им разликата от използваните в руската схема е написана в началото на пидиефа който си прикачил и по-точно: Ultrafast Soft Recovery Diode.

Друг е въпросът как със 150 амперови диоди се прави електрожеш за 165А?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение

Тези руски диоди розовите В14-200-8 би трябвало да са 200А, 800В. Малко по малко ги разшифровам
                  Руските са 200 А с сигорност .....
                  150А 165 А електрожен става в Импулсен режим.....има диоди на 50 херца 200 А и на 25 килохерца 350 А....

Коментар

Май няма да мога да мина тънко. Знаете ли къде продават 150EBU02, защото аз не можах да намеря. Иначе до сега четох за тези диоди, водят ги "лавинные диоды", в уикито пише малко за тях http://en.wikipedia.org/wiki/Avalanche_diode , та и на мене ми се поизясни работата.

Коментар

http://www.comet.bg/main/index.html Аз поръчвам оттук.....доставят и от щатите за 12 дни....даже вчера ми дойдоха едни редки чипове....

Коментар

Руските са 200 А с сигорност .....
                        150А 165 А електрожен става в Импулсен режим.....има диоди на 50 херца 200 А и на 25 килохерца 350 А....
                        Да, всичко има по магазините. Разгледай внимателно прикачената картинка. Пиковият ток през диодите е по-голям от посочения.

Прикачени файлове
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мда, ясно е, че ще ги търся същите диоди като на схемата. Намерих аналог на тях в един магазин, но цената беше просто нечовешка. 4 пъти отгоре, отколкото в чуждите магазини, а ако дам по 40 лева за диод, няма да мога да се погледна повече . Даже тука открих един канал за внос, та направо ще поръчам и други скъпи в България елементи.

/////////////////////////

Малка редакция. Диодите ги намерих , вместо 150EBU02, ще сложа 150EBU04.
                          Последно редактирано от T-1000; 12-05-10, 11:31.

Коментар

Пристигнаха ми тези диоди за които бе създадена темата. Изглеждат внушително. Няма да станат за инвертора, но може да преработя трансформаторен електрожен на правотоков ако си взема такъв разбира се. Даже единия има и алуминиев радиатор висок 10см, с основа 8см на 7см .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X