Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Транзистори SFT 212

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Транзистори SFT 212

Търся 2 изправни SFT 212 (PNP). Че набарах един архаичен мегафон със скапан усилвател и безумно крайно стъпало. Въпросните елементи имат сериозни утечки.

п.п. Като аналог им дават ГТ703Г
    Последно редактирано от м20_маниак; 10-05-10, 21:29.
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

До: Транзистори SFT 212

Не ме натоварвай излишно, на ти чекмедженцата с такива предмети.

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
      Търся 2 изправни SFT 212 (PNP). Че набарах един архаичен мегафон със скапан усилвател и безумно крайно стъпало. Въпросните елементи имат сериозни утечки.

п.п. Като аналог им дават ГТ703Г
      Това са първите германиеви транзистори и трудно се вкарват в режим без мерене и промяна на елементи около тях.Просто не ги произвеждаха с еднакви параметри според типа им.

При замерване на преходите в права и обратна посока, стрелката на омметъра в обратна посока дава не малко отклонение, горе -долу на половината и повече както в права посока. При замерване емитер -колектор и обратно пак има голяма утечка.

Отделно се изисква работа с промяна на базовите или емитерни резистори - защото прага на отпушване е 0.4 волта при германия.

Защо не сложиш едно цяло крайно стъпало, погледни само какво трябва да е захранването му и толкоз - останалото е въпрос на свободно място.
      В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
      В. Иванов

Коментар

SFT212 Ge,BG -30 Vcb 3 A (300)(KHz) 30 W.
        Винаги може да се измисли заместител с подобни параметри.

Коментар

Искаш да го реставрираш 1:1 ли? Иначе транзистори бол. Мисля, че имам няколко такива. Ще проверя още тази вечер за точен отговор.

Коментар

Стояне, не си губи времето да "реставрираш" стари платки.В магазините за електронни компоненти продават малки китове с готови пред-усилватели и крайни усилватели.За предусилвателя закачаш микрофона от там подаваш сигнал към крайното стъпало, което ще съобразиш с мощноста на мегафона и ще полуиш много по-добри резултати.Качи малко снимки на мегафона да го видим, не забравяй да снимаш и табелката с характеристиките ако още я има
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Забравих нещо важно. Масата там е (+). Обърни внимание на това да не стане грешка.
              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
              В. Иванов

Коментар

Изощо не ми е зор да го реставрирам 1:1. Просто искам да заработи нормално, с минимум манипулации, защото в момента един приятел го ремонтира и не искам да му губя времето с глупости.

Иначе благодаря за информацията. Ясно ми е, че масата е + при тях. Предполагам и защо са цъфнали - някой гений може би е обърнал поляритета, като е включвал уреда.

Табелката с характеристиките, за съжаление отдавна е потънала в историята, заедно със задния му капак. Като го доразглобим ще напиша всички данни тук.
                Варианта с новите пред-усилвател и крайно стъпало ми харесва най-много, защото оригиналната схема е яко безумна - то са електролити, то са бобини и пр. Забравих да кажа, че захранването е 12 V.

Снимки ще кача в най-скоро време.
                Последно редактирано от м20_маниак; 11-05-10, 12:54.
                С "Фармахим" - непобедим
                Дизел - само дънки!

Коментар

Вероятно и предусилвател няма да му трябва, тия обикновено имат сериозни микрофони. Само крайно стъпало 30-ина вата.

Коментар

Високоомни телефонни капсули - по 250 ома. Смешното е, че са 2, последователно свързани - вероятно за схемата им е трябвал един 500, ама в завода това имали, това сложили...
                    С "Фармахим" - непобедим
                    Дизел - само дънки!

Коментар

Ето ти китовете за които говорех по-рано.
                      Вземи си смени и микрофона че с тези телефонни капсули направо....не ми се мисли как ще звучиш

http://www.tpetrov.com/search.php?ma...8+%CA%C8%D2&s=

Захранването на моя мегафон е 8 батерии по 1.5V от някакъв среден размер, като сумарно се получава 12V, явно стандарта не е променян

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                        Ето ти китовете за които говорех по-рано.
                        Вземи си смени и микрофона че с тези телефонни капсули направо....не ми се мисли как ще звучиш

http://www.tpetrov.com/search.php?ma...8+%CA%C8%D2&s=

Захранването на моя мегафон е 8 батерии по 1.5V от някакъв среден размер, като сумарно се получава 12V, явно стандарта не е променян
                        Направо си реве за изкормяне на всичко и набутване на един усилвател клс D. Че и батериийте ще изкарват дъъъълго.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Tелефонните капсули са първото нещо, дето отписахме.
                          Този мегафон също е с 8 батерии, както твоя. Благодаря за линка - ще поразгледам.

п.п. Спарки, може ли по-подробно?
                          С "Фармахим" - непобедим
                          Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Направо си реве за изкормяне на всичко и набутване на един усилвател клс D. Че и батериийте ще изкарват дъъъълго.
                            И двамата сте в София, помогни му да има с какво да вика на бала

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                              И двамата сте в София, помогни му да има с какво да вика на бала

Хахахахаха... Ванка, много бързо се досети за какво ми е - разконспирира ме!

Мани майтапа, ами на изпращането (05.05.2010), почти всички си бяхме изгубили гласовете за 1-2 дни...
                              С "Фармахим" - непобедим
                              Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X