Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да излъжем компа че EGR е ок?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да излъжем компа че EGR е ок?

Здравейте.
    Опитвам се да помогна на приятел, но проблема е "хакерски" а за такива работи само мога да питам вас.
    Октавия 2.0 TDI 16V 140 к.с. (BKD)
    ЕГР клапан затапен както си му е реда. Компа се оплаква от проблем с ЕГР'то и 1 до 2 дена след изчистване на грешката се разписква пак.
    На всмукателната част (преди клапана който пуска изгорели газове там където не им е работа) си има клапа на въздушния поток, управлявана от някаква черна магия с 4 края. Предполагам че ако на куплунга на "черната магия" се пусне нещо (ток? съпротивление??) което тъпия комп очаква, може и да спре да се заяжда за глупости?

Моля клуба на знаещите да се намеси с акъл.

До: Как да излъжем компа че EGR е ок?

Влез във форума на Шкода, има сума хора, които са си чипирали колите и са си байпаснали ЕГРите
    Зима иде

Коментар

Аз не съм от вещите баш тука,ама си мисля,че проблема може и да не е решим от тази джаджа,за която пишеш.
      Много е вероятно сензорите за състава и температурата на изгорелите газове да отчитат несъответствия в определени режими на работа,та затова компа косвено да съди за този проблем.
      А и дори да има обратна връзка,от клапата на EGR-a,пак тя ще е с изменливо съпротивление или напрежение и с постоянно такова няма да може да се симулира нормална работа.По принцип този клапан се отваря на различни положения,а в новите мотори,какъвто сравнително е и този,този клапан е отворен в някаква степен при почти всички режими,с малки изключения(екология,какво да се прави).
      Чипосването е съвсем друго нещо и не значи непременно да се изолира EGR-a,там просто се влияе на управлението му.

P.S.Пиша малко наизуст-не съм в час с конкретния мотор,но съм разглеждал литература,за подобни мотори от тези години на други марки автомобили.
      Наистина е добре да надникнеш в някой от форумите за автомобили на VAG.Този мотор се слага в повечето техни марки и вероятно има писано за тоя проблем,особено ако е характерен.А и там има доста вещи хора,които се занимават само с техника на VAG.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Съпротивлението на ел. клапана е около 16 ома ..... тоест, тока през него може да достигне около 1 ампер.
        Проверете дали идва 12 волта от бушон номер 10.
        Краката са 4 и 6 на куплунга.

Още жокери ....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Съпротивлението на ел. клапана е около 16 ома ..... тоест, тока през него може да достигне около 1 ампер.
          Проверете дали идва 12 волта от бушон номер 10.
          Краката са 4 и 6 на куплунга.

Още жокери ....
          Опасявам се че става въпрос за друго. Ел.клапан??? да но той е за вакуума който клати "мръсната" клапа. На него му е позволено да си щрака на воля и с него не се занимаваме. Мръсната клапа също е оставена на мира да си прави к'вот си знае, само дето вече не може да замърсява току-що филтрирания въздух
          Говоря за простотията която прилича на дроселова клапа. Тя се мърда от черна кутия-магия. Там има 4 (четири) края. Какво толкова му умува не знам. Подозирам че от там нещо може да става.

Къде са другите джокери?

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Аз не съм от вещите баш тука,ама си мисля,че проблема може и да не е решим от тази джаджа,за която пишеш.
            Много е вероятно сензорите за състава и температурата на изгорелите газове да отчитат несъответствия в определени режими на работа,та затова компа косвено да съди за този проблем.
            А и дори да има обратна връзка,от клапата на EGR-a,пак тя ще е с изменливо съпротивление или напрежение и с постоянно такова няма да може да се симулира нормална работа. По принцип този клапан се отваря на различни положения,а в новите мотори,какъвто сравнително е и този,този клапан е отворен в някаква степен при почти всички режими,с малки изключения...........
            За съжаление колега и аз подозирам същото което казваш, но все се надявам че като не ги разбирам тези електронни чудесии, сигуро им надценявам акъла и все пак може да е нещо по човешко за правене.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=41262&page=2

Може да е от дебитомера.Доста от егр-ите нямат обратна връзка с компютъра и той няма как да разбере дали е отворен или затворен егр-а.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

От: Как да излъжем компа че EGR е ок?

Не си спомням на този двигател дали можеше да се адаптира нова стойност за егр-а.На някои помпа-дюза двигатели става, на някои-не.
                Ако не може, единствения оставащ вариант е да се препрограмира софтуера, както при чип-тунинг.
                При ПД двигателите не съм видял егр-а да набива нагар и мръсотия, така че по-добре не се занимавайте.
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X