Обява

Свий
Няма добавени обяви.

звуков сигнал при повишена температура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• звуков сигнал при повишена температура

Отдавна ми се върти в тиквата мисълта,че ще е изключително полезно,и финансово здравословно,ако при повишаване на температурата на двигателя се включи зумерче...Повечето от нас си знаем да зяпаме все в термометъра,ама неприятни изненади винаги са възможни,нали?
    Какво ще кажат светлите умове във форума-не може да не е възможно,как мислите...?
    Ако темата не е точно за тук,или е дискутирана местете,трийте,но преди това моля да дадете насока къде да се търси?
    Хубав ден!
    много автомати-слаби резултати!

До: звуков сигнал при повишена температура

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Отдавна ми се върти в тиквата мисълта,че ще е изключително полезно,и финансово здравословно,ако при повишаване на температурата на двигателя се включи зумерче...Повечето от нас си знаем да зяпаме все в термометъра,ама неприятни изненади винаги са възможни,нали?
    Какво ще кажат светлите умове във форума-не може да не е възможно,как мислите...?
    Ако темата не е точно за тук,или е дискутирана местете,трийте,но преди това моля да дадете насока къде да се търси?
    Хубав ден!
    Все някой го е направил. Всъщност, доста е просто. Най-лесно става ако имаш място да набуташ нейде още един термодатчик. Чарковете, без термодатчика, излизат 2 лева. А схемата дори не е тривиална, ами и повече от това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми то се слага фабрично но някой бусове на баща ми на мерцедеса 608 имаше но незная каква му е системата,а и не може да видя защото го продадохме
      [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

Моя пасат б5 пък пищи за всичко дори и за светнала лампа за бензина и честно казано е доста полезна екстра
        0-

Коментар

Първоначално публикуван от badboy86 Преглед на мнение
          Моя пасат б5 пък пищи за всичко дори и за светнала лампа за бензина и честно казано е доста полезна екстра
          E, тя и Fabia-ta ми пищи. Там всичко минава през компютъра, преди да стигне до таблото. Съответно "пищенето" си е чисто "софтуерно". Те даже нямат реле за мигачите. И то е през компютъра, а същия зумер, през който пищи, имитира цъкането на релето за мигачите.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А,дали някой ще пусне принципна схема тук,като как биха станали нещата...Възможно ли е да се използва вече монтирания датчик,или ще му се променят параметрите?

Коментар

А,дали някой ще пусне принципна схема тук,като как биха станали нещата...Възможно ли е да се използва вече монтирания датчик,или ще му се променят параметрите?
              Съвсем възможно е да се използва оригиналния, но конкретната схема зависи от конкретното заводско изпълнение на датчик, уред на таблото и прочие, че не практика няма никакъв смисъл да се умува само от общи приказки.

За другото, с друг датчик, може да се надраска, примерно. Ама това СЛЕД като решиш какъв точно ще ползваш, какви са му параметрите, и къде ще се сложи.

Един примерен "кандидат" е термодатчик от терано 2 2.7ТДИ, с двата извода, от който си взима информация компютъра (не е за стрелката, а за компютъра). Много масов - ползва се от много коли, и същевременно евтин - 10-ина лева.

Коментар

А зумер, вързан паралелно на лампата за висока температура, няма ли да свърши работа? Като светне-свирка.
                А през диоди могат да се вържат и други лампи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  А зумер, вързан паралелно на лампата за висока температура, няма ли да свърши работа? Като светне-свирка.
                  Ако има лампа, ще свърши работа. Самоче болшинството коли нямат. Не знам за конкретната.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Съвсем възможно е да се използва оригиналния, но конкретната схема зависи от конкретното заводско изпълнение на датчик, уред на таблото и прочие, че не практика няма никакъв смисъл да се умува само от общи приказки.

За другото, с друг датчик, може да се надраска, примерно. Ама това СЛЕД като решиш какъв точно ще ползваш, какви са му параметрите, и къде ще се сложи.

Един примерен "кандидат" е термодатчик от терано 2 2.7ТДИ, с двата извода, от който си взима информация компютъра (не е за стрелката, а за компютъра). Много масов - ползва се от много коли, и същевременно евтин - 10-ина лева.
                    Всичко е така...признавам си,че мен лично ме интересува за ТЛК-70!Отправям питане кой е навит(срещу заплащане,разбира се)да обогати магарето с още една екстра(те и без това не са много)?
                    Убеден съм,че за всяка марка и модел ще се появят доста кандидати!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Това не знам,но доста модели нямат такава лампа.

Коментар

Най елементарно:
                        Купуваш от магазин за резервни части за кафе автомати/машини термореле за температурата която ти трябва. Купуваш някакъв зумер. Свързваш ги. Радваш се на резултата.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Най елементарно:
                          Купуваш от магазин за резервни части за кафе автомати/машини термореле за температурата която ти трябва. Купуваш някакъв зумер. Свързваш ги. Радваш се на резултата.
                          Става и така.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Най елементарно:
                            Терморелето къде и как трябва да се закрепи,за да е ефективно и точно

Коментар

Терморелето къде и как трябва да се закрепи,за да е ефективно и точно
                              Някъде около термостата е най-добре. Или около оригиналния датчик за стрелката.

Иначе принципно може къде да е, където постоянно има поток. Въпроса е да се прецени на каква температура да включва.

Всъщност, на автомобилите с лампа се продават и съответните датчици, което си е термореле. Ама предполагам включват чак в червената им зона, пък тя има разлики при различните двигатели. Има и датчици "2 в едно" - за температура и за лампа.

В евро07 продават EPS. Ето им каталога:
                              http://www.eps-autoparts.com/db_comp...ncatalogue.asp

После по кода на производителя можеш да провериш на страницата на евро07 за цена: http://www.euro07.bg/index.php

Току виж намериш такъв комбиниран, дето се навива със същата резба като твоя. Тогава само махаш твоя, слагаш новия, прекарваш една жица за лампата и си готов.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X