Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лед Светлина тип Тунел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лед Светлина тип Тунел

Здравейте днеска реших да си го направя.От начало всичко беше ок но след това китайските круски ме издуниха.Та за днеска толкова поне докато намеря евтини цветни диоди.

Ако някои знае от каде мога да се сдобия с такива с заявка нека сподели.Също в момента се работи и по дизайна че в момента е в ужасно сустояние.
    Давайте предложения.

Успях да запиша един клип как свети преди да стане аварията
    Качвам го тук http://www.vbox7.com/play:6ffea7a6. Сега е малко по добре качвам и малко снимки
    Прикачени файлове

До: Лед Светлина тип Тунел

Качвам още Клипове от днеска.

http://www.vbox7.com/play:2299ec9c

http://www.vbox7.com/play:1f7d817b

Давайте идей какви диоди да сложа.

Коментар

Боядисай дъските в черно. Иначе няма да се получи "ефект на тунела". В едно заведение наблизо има няколко подобни, даже и такива по които вървиш и инстинктивно първия път отскачаш встрани от страх , че ще пропаднеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
        Боядисай дъските в черно. Иначе няма да има "ефект на тунела". В едно заведение наблизо има няколко подобни, даже и такива по които вървиш и инстинктивно първия път отскачаш встрани от страх , че ще пропаднеш.
        Това е следващата стъпка утре ще ги боядисам.
        Днеска ще ги изшкуркам дъските.Това е лесната работа.

След това трябват добри диоди че в момента съм с китайски коледни крушки но определено не са за такава цел.

Гледам в магазините за електроника диодите вървят по 25 ст едниния.Ако има някаде по евтини няма да е лошо.
        Също трябва да се мисли и за външния му вид да се скрият кабелите.Но има време все ще се измисли нещо.
        Последно редактирано от Наско; 14-03-10, 13:56.

Коментар

И още нещо. Гледам, решил си да слагаш различни по цвят диоди. Не знам дали в такъв случай ще се получи ефектът, тези които съм виждал бяха само едноцветни(бели) и ефекта беше страхотен, сякаш пропадаш като го погледнеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            И още нещо. Гледам, решил си да слагаш различни по цвят диоди. Не знам дали в такъв случай ще се получи ефектът, тези които съм виждал бяха само едноцветни(бели) и ефекта беше страхотен, сякаш пропадаш като го погледнеш...
            Да тез който и аз съм виждал също са с един цвят.
            Та ми се роди идеята да пробвам какъв ще е ефекта с различни светлени... Според мен не е зле все пак има още довършителни работи. И по друг начин ще изглежда на окачен таван.Само по бавно да се сменя самия цвят.И ако не се получи желания ефект ще си го направя и аз с един цвят.

А за тез които ти ми говориш те са с по добри стъкла и са за под за да се менава отгоре им ефекта наистена е страхотен.
            И ще е малко по трудничко да си го напрявя сам.

Тихомир ще може ли някой път като менаваш от там да направиш някоя др снимка и да я качиш да видим за какво става дума.
            Мерси
            Последно редактирано от Наско; 14-03-10, 16:09.

Коментар

Здравейте имам едно питане към ел техниците.Ако свържа 60 диода паралелно на 12в ток дали ще изгорят ?
              И ако да какво трябва да се направи да работи нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от atanas_kosev Преглед на мнение
                Здравейте имам едно питане към ел техниците.Ако свържа 60 диода паралелно на 12в ток дали ще изгорят ?
                И ако да какво трябва да се направи да работи нормално.
                Кратко казано: Да трябва да изгорят. Но 12 волта е напрежение в началото на веригата и когато тя се затвори през светодиода ще е ясен тока, който протича.
                Различните видове диоди имат различен пад, и различна консумация, за да светят оптимално и да не прегреят. Не знам Вие какви ще използвате.

Най- лесно се навръзват на групи по няколко последователно с резистор, за да не се превиши макс. ток.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Диодите са 2v - 25ma Червените от картинката.
                  Захранването ми е адаптер power 18w / output 12v / dc 1000ma max.

Интересува ме как е най правелно да ги свържа.Ида не изгорят. Диодите са 88 броя
                  Остава ми само това и съм готов.
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Наско; 16-03-10, 16:25.

Коментар

http://www.modreactor.com/How-To-Gui...ting-leds.html

Коментар

Колега мерси много.Полезна информация,но за сега си намерих по евтин вариант.Готови платки с диоди.
                      вече съм готов остава ми само да си залепя тези дни стъклото и ще направя малко снимки и клипче как изглежда.
                      Само че няма да мига както предните клипчета и ще е с една светлина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X