Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диоди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диоди

Някой да знае от къде мога да си купя диоди 100-150V, 100-120А? бях се загледал по едни от някакъв тракторен генератор, тока ще го издържат, но никъде нямаше данни за напрежението.
    Трябват ми за трифазен изправител, ако са с нисък пад - прекрасно. А ако не са и на космически цени, щастието ще е пълно
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Диоди

Ди към 60-ина ампера могат да се намерят. Повече-трудно май. Ама могат да се паралелят, стига да са на общ радиатор. Пада е някъде около волт, май.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Я кажи какво си намислил?

В повечето случаи, това, което на човек му хрумне, вече е хрумвало на много други и елементната база вече съществува. Ако не, то има два варианта:
      - или хрумването е много екзотично, свързано с екзотични цели
      - или с малко премисляне става по-обозримо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Я кажи какво си намислил?

В повечето случаи, това, което на човек му хрумне, вече е хрумвало на много други и елементната база вече съществува. Ако не, то има два варианта:
        - или хрумването е много екзотично, свързано с екзотични цели
        - или с малко премисляне става по-обозримо.
        Най-обикновен трифазен трансформатор, около 60V на изходите, иска най-обикновен изправител. Гледам има някакви из къщи, ама са мой набор и пада върху тях е към 3V, което си е идиотско. Трябва ми нещо по-нормално, това е. Стандартните 50Hz, никакви извращения.

П.П. Замислих се за импулсно, ама на тая мощност ще ми отнеме месец сигурно, докато догодя трансформатора, а и не си струва.

Коментар

В София знам къде има. Имам чувството, че са като за трамвай, като гледам поне 500 ампера. С охладителя колкото калорифер вървят, 3 бр. монтирани. Ама са на старо. Ако искаш ще снимам, питам, изпратя и т.н. каквото речеш. Само не знам с какво да ги замеря.
          Последно редактирано от Rabin; 22-02-10, 16:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            В София знам къде има. Имам чувството, че са като за трамвай, като гледам поне 500 ампера. С охладителя колкото калорифер вървят, 3 бр. монтирани. Ама са на старо. Ако искаш ще снимам, питам, изпратя и т.н. каквото речеш. Само не знам с какво да ги замеря.
            Благодаря, такива имам. Верно са като калорифер.

Коментар

Тия господа се занимават със силова електроника. Продаваха и елементи, но сайтът им нещо не работи както трябва или поне при мен е така.

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
              ...П.П. Замислих се за импулсно, ама на тая мощност ще ми отнеме месец сигурно, докато догодя трансформатора, а и не си струва.
              Хм, ако за месец можеш да направиш работещо захранване 6 - 8 киловата, шапка свалям.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Тия господа се занимават със силова електроника. Продаваха и елементи, но сайтът им нещо не работи както трябва или поне при мен е така.

Хм, ако за месец можеш да направиш работещо захранване 6 - 8 киловата, шапка свалям.
                Линка и при мен не се отваря както трябва, но ще разровя по директориите, все ще ги има някъде. Благодаря за насоката.

За импулсното - месец за трансформатора ще ми стигне, поне до 6-тях киловата. Да кажем, че не започвам от нулата
                Но нито го имам тоя месец в момента, нито си струва заигравката за един обикновен изправител, който даже не е мой всъщност. Търси се най-елементарното решение. Гледах някакви, но са на 1500V и искат майка и баща за тях.

П.П. Спарки, тествано ли е паралелното вързване и трябва ли някакво изравняване?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  П.П. Спарки, тествано ли е паралелното вързване и трябва ли някакво изравняване?
                  Еми, в електрожените са ми 30 амперови, по 4 в паралел, а те вътре са по 2 в корпус, значи общо по 8 15 амперови в паралел. Работят си.

Трябва всака паралелена група да е на общ радиатор, максимално близо един до друг.

Иначе са супербързи. ТО-247 корпус. Но като се ровичках да търся, имаше и по-бавнички.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Шотки-диодите са бързички и без да се напъват. По-подходящи при такива тоци, поради по-малкия пад и греене.

Изравняване - лоши новини. Или трябва да са подбрани (от една серия), или ще изравняваш.

Коментар

Шотки-диодите са бързички и без да се напъват. По-подходящи при такива тоци, поради по-малкия пад и греене.

Изравняване - лоши новини. Или трябва да са подбрани (от една серия), или ще изравняваш.
                      Тия мойте не са Шотки. Пада е около волт, волт и малко. BYV72-200, ако не се лъжа. 30А на 200V По 4 такива в паралел, и си ти. От ASWO ги купувах последно. Лев и нещо парчето. Но това са супер бързи - 28ns. Просто намери някой даташит, и ще ги търсиме.

А що не звъннеш на Тедо? Все пак човека с това се занимава.

Коментар

28 наносекунди и около 1 волт с PN диоди? Приличат на Шотки отвсякъде.

Коментар

28 наносекунди и около 1 волт с PN диоди? Приличат на Шотки отвсякъде.
                          Ми, не са. Виж им даташита.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Тия мойте не са Шотки. Пада е около волт, волт и малко. BYV72-200, ако не се лъжа. 30А на 200V По 4 такива в паралел, и си ти. От ASWO ги купувах последно. Лев и нещо парчето. Но това са супер бързи - 28ns. Просто намери някой даташит, и ще ги търсиме.

А що не звъннеш на Тедо? Все пак човека с това се занимава.
                            На Тедо не съм звъннал, щото не знаех, че с това се занимава Ще го попитам.
                            Иначе май 50А ми се намират някъде из шкафовете, ще взема да пробвам с тях в паралел, то ще се чуе

Коментар

Намерих диоди, проблема решен. DS75-12B, киловолт и нещо, 110А, на 60-70А пада е около волт.
                              Темата може да се заключва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X