добър ден граждани . днес се сдобих с мултицет ! обаче не знам как се използува това нещо. искам да си премеря тока в акумулатора, но не зная червеното къде да го вкарам , защото в мултицета има две дупки с различни странни надписи ! 10ADC или V@mA !!! също и много кабалистични символи около големия кръг в средата ме подтискат, но за 6 лева си струваше да рискувам. накъде върта кръглото ? към DCV Или ACV , може би пък към DCA ? аи след като съм скачил черната и червената змия към тая пандора , явно сигурно трябва да допра червеното към плюса на акумулатора и черното към минуса Му? , някой из Вас , дали е срещал подобен сакатлък някога , как действа? упътването е на строг английски , но явно е за някакъв таен клуб..
пп. опитът по обладаването на Мултицета , споделен тук , може да ползва и другти , които не са членове на клуба на посветените)
Последно редактирано от sir Borko; 18-12-09, 09:47.
Причина: доплънение
добър ден граждани . днес се сдобих с мултицет ! обаче не знам как се използува това нещо. искам да си премеря тока в акумулатора, но не зная червеното къде да го вкарам , защото в мултицета има две дупки с различни странни надписи ! 10ADC или V@mA !!! също и много кабалистични символи около големия кръг в средата ме подтискат, но за 6 лева си струваше да рискувам. накъде върта кръглото ? към DCV Или ACV , може би пък към DCA ? аи след като съм скачил черната и червената змия към тая пандора , явно сигурно трябва да допра червеното към плюса на акумулатора и черното към минуса Му? , някой из Вас , дали е срещал подобен сакатлък някога , как действа? упътването е на строг английски , но явно е за някакъв таен клуб..
пп. опитът по обладаването на Мултицета , споделен тук , може да ползва и другти , които не са членове на клуба на посветените)
Моля те само тока на акумулатора не мери!!!!!
Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
Можеш да провериш напрежението на акумолатора/колко ВОЛТА/ за тока/АМПЕРА/ не пробвай.
Пусни снимка на модела мултицет който си си купил ще ти обесня елементарните неща как се мерят.
ами не за съжаление , нямам път натам , но слагам снимка на Мултижета ! аз мислех да измеря волтажа нали това се мери, щото в предната тема за акумулатора колегите дадоха едни таблици и искам да видя моя има ли живот ! ето и снимка !!!
добър ден граждани . днес се сдобих с мултицет ! обаче не знам как се използува това нещо. искам да си премеря ...
Приемам, че не се бъзикаш. Най-добре е наистина да се възползуваш от предложението на Пенчо, но ако нямаш възможност да го направиш бързо, поне се съобразявай със следните неща:
1. Забрави комбинацията Ток, Акумулатор и Мултицет. С подобен уред без да взририш нищо, можеш да премериш само напрежението. Иначе казано - черната жица на COM, червената на V, "врътката" на DCV на обхват 20V. И мериш.
2. Сега засега дупката с обозначение А я забравяш, поне докато Пенчо или друг не ти обясни как точно се мери ток и защо не е добра идея да си мериш тока на акумулатора.
3. Предполагам, че ток и напрежение като термини ги използуваш малко произволно, което е често срещано явление, нищо страшно, просто засега го приеми на доверие и DCA го забрави за известно време като опция.
Успех!
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Червената жица в дупката V@mA, черната в COM. Дупката 10А е за напреднали.
Настройваш DCV / 20 и измерваш напрежението на акумулатора при работещ двигател, с фарове, без фарове и на ниски и високи обороти. Трябва да показва между 13.8 и 14.4 волта. Ако минава по-ниско или по-високо - лошо и да се оправи.
Това ще покаже как работи генераторът. С този прибор състоянието на акумулатора не можеш да определиш лесно.
не се бъзикам ! добре , значи пъхам червената жица във входа който е V@mA , включвам на DCV и допирам червеното до плюса на акумулатора и черното до минуса !? ок?
ама Ясене той акумулатора ми е в хола бе човек, не може ли без да е в колата да се премери, аз го зареждах досега??
че защо да се взриви? опасно ли е?
Последно редактирано от alex_markov; 22-12-09, 06:29.
Коментар