Колеги обърнах днес цялото гугле за схеми за генератори направи си сам но нищо не намерих никакви схеми и как се прави,намотки,магнити как се редят и всичко ще ми е полезно ако някои помогне.А за задвижването аз ще преценя от какво ще бъде
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Електро генератор
Свий
X
-
До: Електро генератор
Дай още клюкиня по въпросате учебниците по електрически машини са винаги от поне 2-3 тома
, какъв го искаш, постоянно токов, променливо токов, горе долу каква мощност
пък ако и споделиш за какви цели ще ти трябва.......щот` на финала може и да излезе, че някой готов ти е по-на сметка
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
Чувал съм, че някои видове ел. двигатели чрез малка интервенция ставали вместо консуматори- генератор. Обаче кои и какви са незнам. А и на мен ми е любопитно дали има нещо вярно в това?Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнениеЧувал съм, че някои видове ел. двигатели чрез малка интервенция ставали вместо консуматори- генератор. Обаче кои и какви са незнам. А и на мен ми е любопитно дали има нещо вярно в това?
Коментар
-
А, темата е обширна и няма да стане с подробностите.
Постояннотоковите мотори с постоянни магнити, например, са си готови генератори - като ги завъртиш и пускат ток.
Постояннотоковите мотори с електрическо възбуждане (тук са и цялата категория, които вървят на променлив ток, но пак имат секторен колектор с четки - прахосмукачки, миксери и други високооборотни твари) - сменя им се схемата на свързване на ротора и статора, евентуално се добавя регулатор. Честно казано, такива са всички автомобилни генератори от преди алтернаторите, т.е. до 60-те години.
Променливотокови с кафезен/пасивен ротор - прави се с кондензаторни батерии. Възбуждането им е малка магия, но пък такива са купища микро-вец
Променливотокови с постоянни магнити в ротора или с ел. възбуждане с постоянен ток, включително стъпкови двигатели - без изменения, евентуално се добавя регулатор. Такива са всички автомобилни алтернатори, а също и генераторите от най-различен по-голям мащаб - от бензиново 1 киловат до ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ.
Коментар
-
Да колега точно за АЕЦ годеч ще правя на река Нишава
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеЕдва ли говори за автомобилен. Май ще си прави АЕЦ.0885 297985,мтел-Радо
0876 556870,виваком като домашен
Коментар
-
А кои може да го направи или по какъв начин аз да си го направя.Искам аз да го направя,имам електромотори чисто нови трифазни много големи а и монофазни кои да се направи е по подходящПървоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВсички ел. мотори могат да се направят на генератори. И обратното.0885 297985,мтел-Радо
Коментар
-
Значи колеги идеята ми е да се впрегне едно поточе което минава в балкана през едно мое място където съм направил два рабарника и да има постояно ток и тои да бъде 220волта и поне 2000-2500 вата а ако може и повече тогава ще съм много щастлив.Да може да се върти поне един циркуляр или банцик,електрожен,флекс еми в общи лини е
това.Аз имам агрегат ама ще ми излезне солено да работи по цял дан.
Ами и сетих са че мога да намера и един генератор със изгорял двигател но генераторът за ток е здрав но незнам до колко и дали поточето ще може да го върти и дали ще издържа по 24 часа да работи0885 297985,мтел-Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от godech Преглед на мнениеДа колега точно за АЕЦ годеч ще правя на река Нишава
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Да да чел съм но сега въпросът ми е друг за направата на генератораПървоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеЗа впрягането на водната енергия тази тема и линковете в нея0885 297985,мтел-Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от godech Преглед на мнениеДа да чел съм но сега въпросът ми е друг за направата на генератора
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар