Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електро генератор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електро генератор

Колеги обърнах днес цялото гугле за схеми за генератори направи си сам но нищо не намерих никакви схеми и как се прави,намотки,магнити как се редят и всичко ще ми е полезно ако някои помогне.А за задвижването аз ще преценя от какво ще бъде
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

До: Електро генератор

Дай още клюкиня по въпроса те учебниците по електрически машини са винаги от поне 2-3 тома , какъв го искаш, постоянно токов, променливо токов, горе долу каква мощност пък ако и споделиш за какви цели ще ти трябва.......щот` на финала може и да излезе, че някой готов ти е по-на сметка
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не ми се вярва да искаш да започнеш такова нещо от А и Б. Освен ако не е някакъв демонстратор за училище.
      Затова по-добре кажи какви изисквания имаш към ток и напрежение и ще измислим нещо

Коментар

Малее,... сега сме 2009. Тия неща си ги правехме преди 20-30 години.
        Китайците гладни ли да ги оставиме?

Коментар

Едва ли говори за автомобилен. Май ще си прави АЕЦ.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Чувал съм, че някои видове ел. двигатели чрез малка интервенция ставали вместо консуматори- генератор. Обаче кои и какви са незнам. А и на мен ми е любопитно дали има нещо вярно в това?
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
              Чувал съм, че някои видове ел. двигатели чрез малка интервенция ставали вместо консуматори- генератор. Обаче кои и какви са незнам. А и на мен ми е любопитно дали има нещо вярно в това?
              Всички ел. мотори могат да се направят на генератори. И обратното.

Коментар

Е кажи барем как де..... Хвърляш бомбата и бегаш....
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

А, темата е обширна и няма да стане с подробностите.

Постояннотоковите мотори с постоянни магнити, например, са си готови генератори - като ги завъртиш и пускат ток.

Постояннотоковите мотори с електрическо възбуждане (тук са и цялата категория, които вървят на променлив ток, но пак имат секторен колектор с четки - прахосмукачки, миксери и други високооборотни твари) - сменя им се схемата на свързване на ротора и статора, евентуално се добавя регулатор. Честно казано, такива са всички автомобилни генератори от преди алтернаторите, т.е. до 60-те години.

Променливотокови с кафезен/пасивен ротор - прави се с кондензаторни батерии. Възбуждането им е малка магия, но пък такива са купища микро-вец

Променливотокови с постоянни магнити в ротора или с ел. възбуждане с постоянен ток, включително стъпкови двигатели - без изменения, евентуално се добавя регулатор. Такива са всички автомобилни алтернатори, а също и генераторите от най-различен по-голям мащаб - от бензиново 1 киловат до ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ.

Коментар

Да колега точно за АЕЦ годеч ще правя на река Нишава
                    Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Едва ли говори за автомобилен. Май ще си прави АЕЦ.
                    0885 297985,мтел-Радо

Коментар

А кои може да го направи или по какъв начин аз да си го направя.Искам аз да го направя,имам електромотори чисто нови трифазни много големи а и монофазни кои да се направи е по подходящ
                      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Всички ел. мотори могат да се направят на генератори. И обратното.
                      0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Значи колеги идеята ми е да се впрегне едно поточе което минава в балкана през едно мое място където съм направил два рабарника и да има постояно ток и тои да бъде 220волта и поне 2000-2500 вата а ако може и повече тогава ще съм много щастлив.Да може да се върти поне един циркуляр или банцик,електрожен,флекс еми в общи лини е
                        това.Аз имам агрегат ама ще ми излезне солено да работи по цял дан.
                        Ами и сетих са че мога да намера и един генератор със изгорял двигател но генераторът за ток е здрав но незнам до колко и дали поточето ще може да го върти и дали ще издържа по 24 часа да работи
                        0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                          Да колега точно за АЕЦ годеч ще правя на река Нишава
                          За впрягането на водната енергия тази тема и линковете в нея
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да да чел съм но сега въпросът ми е друг за направата на генератора
                            Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            За впрягането на водната енергия тази тема и линковете в нея
                            0885 297985,мтел-Радо

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                              Да да чел съм но сега въпросът ми е друг за направата на генератора
                              Е нали казваш, че имаш готов генератор? По-скоро въпросът ти ще за задвижването. Като опреш до него и ще се откажеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X