Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане на акУмулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: зареждане на акУмулатор

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
    е съвсем ме объркахте ! трябва ли да се зарежда 24 часа или както Ясен ми каза докато Мултицетътъ ми покаже 14.???
    значи, заредих го миналата седмица и съм го сложил на топло в хола на дивана. обаче от 13.2 след зареждане-сега е 12.6
    Може и по единия начин, и по другия. А да спадне напрежението след зареждане е нормално. Важното е да пали.

Коментар

е съвсем ме объркахте ! трябва ли да се зарежда 24 часа или както Ясен ми каза докато Мултицетътъ ми покаже 14.???
      значи, заредих го миналата седмица и съм го сложил на топло в хола на дивана. обаче от 13.2 след зареждане-сега е 12.6

ще го изхвърля много скоро от балкона !
      12.6 си е нормално, след като е престоял известно време. То затова ми казват 12 волтов акумулатор, а не 15. Виж, ако го заредиш само до 12.6 обаче е друго. Та простичко: зарежда се до 14.4 зимата и до 13.8-13.9 лятото, като внимаваш температурата да не надвишава да речем 45 градуса. Тоест, може да е леко топъл на пипане, но само леко. Ако те усъмни, че грее повече - сваляш тока или просто го откачаш. По-разговорно от това не знам как да го обясня
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ще го изхвърля много скоро от балкона !
        Колега ,вземи си едно реле от лада например.То знае кога да прекъсне заряда.При оловните 12В акумулатори това напрежение е 13,8-14,2 В .

ПП Автомобилен акумулатор може да се зареди и до 24 В-виждал съм го това,поради грешна позиция на зарядното устройство.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

... заредих го миналата седмица и съм го сложил на топло в хола на дивана.
          Е ся, ако му пускаш отвреме- навреме и класическа музика... ще е супер.
          ИЗВИНЯВАЙ ! Просто се радвам, че си жив. С оная тема за мултицета... и проблемите с полюлея, бая ме притесни.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
            Автомобилен акумулатор може да се зареди и до 24 В-виждал съм го това,поради грешна позиция на зарядното устройство.
            ...но не може да се използва после.

Коментар

За мен акумулатора е консуматив, струва колкото смяната на маслото. Маслото като мине пробега не се чудиш как да го удължиш, а го сменяш, така трябва да е и с акумулатора, като падне го сменяш.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                Колега ,вземи си едно реле от лада например.То знае кога да прекъсне заряда.При оловните 12В акумулатори това напрежение е 13,8-14,2 В .

Почти. Релето на "Лада" управлява възбудителната намотка на алтернатора. При зареждане с трансформатор от мрежата (220 V) не е точно така.

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
                  Почти. Релето на "Лада" управлява възбудителната намотка на алтернатора. При зареждане с трансформатор от мрежата (220 V) не е точно така.
                  Свързва се наопаки. Вместо да включва възбудителна намотка, включва зарядно устройство.

Важното е да е от стария, дървен, електромагнитен вид.

Първоначално публикуван от 4oveko Преглед на мнение
                  За мен акумулатора е консуматив, струва колкото смяната на маслото. Маслото като мине пробега не се чудиш как да го удължиш, а го сменяш, така трябва да е и с акумулатора, като падне го сменяш.
                  Аа, не така. Ти може да имаш излишни пари и да не ти пука за природата, но нормалните хора не изхвърлят акумулатор, само защото е изтощен. Пък и масла с удължен пробег ползваме.

Коментар

1. Излишни пари нямам, веднъж да ме изостави колата, когато бързам за среща ще загубя много повече от един акумулатор.
                    2. Обичам природата и затова връщам старите акумулатори на вторични суровини(и взимам пари за това).
                    3. Ако акумулатора струва 100 лв и съм го ползвал 5 години това прави по 20лв на година. Ако правя цигании и го дозареждам, слагам го в хола, пия си ракията с него и тем подобни работи, най-много да му удължа живота с няколко месеца или с 10 лв, та стария ми гръб струва повече отколкото да мъкна някакъв акумулатор нагоре надолу за 10 лв.

Коментар

Ясно де, ние не говорим за умрял, а за изтощен.

Коментар

Поради естеството на работата ми /карам лодки на платна със спрели мотори или паркирани и не пипани с месеци/ редовно ми се налага да зареждам акумулатори. Слагам червената щипка на +, черната на -, на зарядното избирам типа акумулатор, включвам го в тока и го за..авам до сутринта. Има си напълно автоматични зареждачки направени за технически инвалиди като мен.
                        На тия, които не им е ясно кое как става- защо се мъчите с непознати неща и рискувате да си гръмнете киселина в лицето? Аз като не мога да пея, хич не се напъвам.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

НИКСД, просто бързичко си вдянал хамериканския начин на живот. Ъ-ъ-ъ-ъ, не те обвинявам, само констатирам, още повече, че не знам кой подход е правилния. Да викаш аварийките, да ти сменят крушката или сам да си опънеш електроинсталацията в апартамента. Аз направих второто, ама следващия път ще поверя работата и на кьорав електротехник, само да не се занимавам аз.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            НИКСД, просто бързичко си вдянал хамериканския начин на живот. Ъ-ъ-ъ-ъ, не те обвинявам, само констатирам, още повече, че не знам кой подход е правилния. Да викаш аварийките, да ти сменят крушката или сам да си опънеш електроинсталацията в апартамента. Аз направих второто, ама следващия път ще поверя работата и на кьорав електротехник, само да не се занимавам аз.
                            Мдаммм, то си зависи де. Не казвам да си "кунки у газунки" ама все гледам като не разбирам от нещо, да използвам неща улесняващи борбата с "нещото".

Виждал съм да гърми акумулатор. И изгаряния от киселина съм виждал. За това автоматична зареждачка и хич не ме интересуват химиите свързани със зареждащите процеси на бомба пълна със сярна киселина.
                            Виж, от друга страна, ако трябва да се омацам с нещо, само ми дръж дъфката и влизам в тепавицата. Е, кофата с масло и да ми се излее на тиквата нищо няма да стане толкова. Ама да ми тресне акумулатор в лицето....
                            Казвам го това, защото съм виждал акумулаторa си ври в банята закачен на зареждане /презареждане тоест беше/, а децата щъкат наоколо...
                            Между другото и ти си прав- има много неща, които мога да си ги свърша сам ама понякога предпочитам да си дъвча дъфката. Аман от всестранно развити способностти, някой друг да се мъчи.

Коментар

Не бе. Работата е друга. Или си написваш домашното (прочиташ книжки, питаш знайковци) или намираш някой, дето вече ги може нещата.

Разликата от Америка до тук е в търпимостта към зле свършена работа (своя и чужда). Там, отношенията и очакванията на хората отдавна са се установили и ако възложиш на някого работа, очакваш да се свърши задоволително или по-добре. Или поне във Флота е така, знам ли. Тук, ... $##%%@@@@@##$$@$# и #$#@$ във $%^^%#$ . Т.е. аз съм я докарал до положение всичко, каквото изобщо мога, да свършвам сам - защото повечето неща, които правя за пръв път, стават по-добре от възложените на "професионалиста". И мани това, ами той е убеден, че така е нормално. И е готов да ми се сопне "направи си го сам".

Коментар

Разликата от Америка до тук е в търпимостта към зле свършена работа (своя и чужда).
                                Абе всичко както винаги опира до кой държи тоягата. Мързела и некадърността са си константа където и да отидеш. Е, константите стават променливи величини при въвеждане на тояга в уравнението. След решаването на това уравнение се започва със елементарната математическа задача- За да викна електричар /с диплома, защото застраховката.../ ще ми струва $100.00. Зареждачка, кретеноустойчива, напълно автоматична е $80.00. Отговора на задачата зависи от коефициента "мързел" и наличието на финикийски значи. После е ясно.

И ако не ми вярваш за Америката, мога да ти разкажа какво може да направи мързелив, разсеян механик с дрелка в ръцете на борда на лодка. 6 часа запушвам дупката...
                                Е за това вълка и обиколката на врата my, "помогни си сам за да ти помогне господ" и други народни мъдрости. Или застраховка и да му мисли застрахователното...
                                Лошото в далаверата с акумулатора и гърменето е, че там застраховка не те оправя. За това- бегай като не разбираш!
                                Последно редактирано от NIKSD; 16-01-10, 02:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X