Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с халогените на Нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с халогените на Нивата

Наскоро ми изгоря халогенната крушка на десния фар за мъгла. Ползвам 12V100W Крушки и нямах проблеми с тях досега. След като сложа крушката изгаря след около седмица, а не ги ползвам много. Замирвах напрежението - 25 волта при рефлектора. Ето и снимка на регулатора на напрежение или нещо друго, не знам точно какво е и затова го снимам защото наистина съм много бос в електротехниката. Това, което забелязах е , че снопът от медни проводници на едната жица (тази която се свързва с металното легло в рефлектора) са придобили черен цвят, сякаш са прегорели. Имате ли някакви идеи на какво се дължи тази аномалия?
    Александър

До: Проблем с халогените на Нивата

на 100 вата дето ползваш.Колко и дават нормално на тая Нива???Щото 100 вата сьс сигурност е около двойното на заводското.

Кажи,че се бьзикам и ти показвам на Мерцедес как гори,а на Нива ще покажеш ти

Вземи си нормален волтаж или поне 65 вата макс,гледай да е добра светлина,Нещо от рода на Силвания Силвьрстар или подобни с бяла мека светлина и разкарай тия 100 вата докато имаш кабели още.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Наскоро ми изгоря халогенната крушка на десния фар за мъгла. Ползвам 12V100W Крушки и нямах проблеми с тях досега. След като сложа крушката изгаря след около седмица, а не ги ползвам много. Замирвах напрежението - 25 волта при рефлектора. Ето и снимка на регулатора на напрежение или нещо друго, не знам точно какво е и затова го снимам защото наистина съм много бос в електротехниката. Това, което забелязах е , че снопът от медни проводници на едната жица (тази която се свързва с металното легло в рефлектора) са придобили черен цвят, сякаш са прегорели. Имате ли някакви идеи на какво се дължи тази аномалия?
      Снимка няма, ама 25 Волта си е бая много. Все едно у Вас да Ви пуснат 380В. И после що гръмна телевизора?
      Бягай при жичкаджия.

Коментар

Да отказах се да качвам снимки, защото няма какво да се види. Мисля да сложа 24 волтови по 70 вата. За светлината - или ще е бяла или пак нещо с леко синкав оттенък, защото нощем ми действа добре на очите. Странното е, че само едната изгаря а другата си седи така. Трабва да замеря напрежението и при другата. Иначе 25 волта е странно много, като се има предвид, че на преобразувателя пише 12 волта и от акумулатора идват толкова. Препоръчайте читав жиякаджия в София, че нещо не мога да случа на майстори.... Иначе кабела направо си е тръгнал, почнали са да прегарят проводниците...
        Александър

Коментар

Какъв преобразувател, какви 24 волта, какви пет лева?
          Разказвай повече, че нещо не е ясно.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
            Да отказах се да качвам снимки, защото няма какво да се види. Мисля да сложа 24 волтови по 70 вата. За светлината - или ще е бяла или пак нещо с леко синкав оттенък, защото нощем ми действа добре на очите. Странното е, че само едната изгаря а другата си седи така. Трабва да замеря напрежението и при другата. Иначе 25 волта е странно много, като се има предвид, че на преобразувателя пише 12 волта и от акумулатора идват толкова. Препоръчайте читав жиякаджия в София, че нещо не мога да случа на майстори.... Иначе кабела направо си е тръгнал, почнали са да прегарят проводниците...
            Като те слушам, спри да пипаш, че да не те осъдят за умишлен палеж. В раздела "търговски партньори" има читави сервизи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Като те слушам, спри да пипаш, че да не те осъдят за умишлен палеж. В раздела "търговски партньори" има читави сервизи.
              Мерси за предупреждението. Днеска отидох в сервиза в младост 4 до Фантастико, там имат майстор по ел инсталациите. Той ми каза, че не е проблем това че е сложена 100 ватова крушка, а това че жиците не са вързани както трябва или по скоро са се охлабили и дават непостоянен контакт, от което следва и непостоянно напрежение... Преправи връзките
              и сега ще видим докъде ще стигнат нещата. По принцип старите лампи, които работеха 4 години без проблем и без да изпекат рефлекторите са 12v 100w, PK22s H3, на Дженерал Електрик (австрийски) с мека бяло-синкава светлина и осветяват перфектно по завои, и дори в мъгла, въпреки че са монтирани високо. За съжаление един гения с Туарег ме бутна давайки на зад и оттам сигурно са се ихлабили връзките. Все пак ще внимавам и може би ще отида при един познат, който със сигурност ще обърне повече внимание, ще замерим навсякъде напреженията, за да не стават бели. Повярвай ми, знам какво е да ти се запали колата повече от много други за съжаление...
              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X