Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как от 12V да получа от 24V - надеждно и лесно!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как от 12V да получа от 24V - надеждно и лесно!

Колеги,

Налага ми се да поставя 24 волтов консуматор в 12 волтова уредба. Представлява нафтова печка, която в начален режим тегли 4.2А - 5.0А. В работен режим пада около 2.0А.

Имате ли проверени и надеждни схеми, които да отговарят на търсения товарен ток?

Благодаря за всички съвети!

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Флайбека например е проверена и надеждна схема
    Мани тая дивотия, да не вземеш да навиваш трансформатори и бобини? Със запас ти трябват 150 вата. На вратата на завода такова нещо струва примерно 12 долара. Залято блокче, от него стърчат три жици. Да го правиш сам струва повече и гърми от щяло и не щяло.
    Обикновенно им казват конвертори. Синоними: преобразувател, трансвертер, ВИП. Търси го по това.
    Ако имаш избор вземи и по-мощно, за да става и за друго и в жегата.

Коментар

Re: Как от 12V да получа от 24V - надеждно и лесно!

Първоначално публикуван от Turbozmej
      Колеги,

Налага ми се да поставя 24 волтов консуматор в 12 волтова уредба. Представлява нафтова печка, която в начален режим тегли 4.2А - 5.0А. В работен режим пада около 2.0А.

Имате ли проверени и надеждни схеми, които да отговарят на търсения товарен ток?

Благодаря за всички съвети!

Т.
      Тинко според мен най-тънко и ефективно ще е да си купиш адаптор за ноутбоок. Аз преди време купих един от пулсатор за ~70лв със следните данни:

вход 12-16В изход: 15/16/18/19/20/22/24В

Мощност до 150В - размер ~5х10см и работи перфектно...
      VPetrov.photography

Коментар

??? Те не пускат ли само 220 променлив?
        Баси, е сеа утепах един досаден проблем. Хе, мъртви са! Сполай ти брато, за едната бройка да се вкарам у приключение.

Коментар

ми трябва да си намериш усилвател(но не съм много сигурен щото уча електроника от една година)в кузмов електроникс трябва да има те имаха саит ама не са сещам

Коментар

А де! Я утре да дойдеш с баща си!
            Това нещо обикновенно се казва трансивер. За постоянния ток няма как да има трансформатор. Затова се взема един ключ, постоянния ток се накъсва, пуска се през трансформатора до каквото трябва напрежение, след това се изправя отново. Това е принципът. От там нататък тръгват всякакви номера за да стане малко, леко, да следи самО входните и изходните напрежения, да не се страхува от късо, от празен ход, да не се пали, да ... Но в крайна сметка идеята е ключ преди и изправител след трансформатора. Ако е обикновен, меден. Има и разни екзотики с оптика, магнити, какво ли не, но общо взето не се използват.

Коментар

Ами не е ли по-лесно да се смени подгряващата свещ и електромоторчето на печката. Управлението е възможно да се преправи, в случай, че отказва да сътрудничи на 12В
              А много вероятно е на входа да има некъф делител или резистор и като го разкараш да си работи и на 12
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X