Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стъпкови двигатели, редуктори?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стъпкови двигатели, редуктори?

Или иначе казано - някаква идея от къде да си намеря таива благинки?
    Говорим за сравнително дребни с момент на удържане 100-300mN, съпротивлението на намотките и начина им на свързване не са особено интересни.
    Има някакви на сайта на Конрад, но цените им са "интересни", сроковете на доставка - още по-интересни. Не, че ми е спешно, но днес разколачих последния дърт принтер, който ми се намира и запасите ми са на приключване
    Има разни красоти по американските производители, и цените са съвсем приемливи, но доставката излиза колкото степера, тежат, нихната...
    Същото се отнася и за тайванските и японските.

Другия ми проблем са редукторите. От разни машинарии по разно време бях насмъквал къде зъбчатки, къде цели редукторчета, предимно на Карл Цайс - блага работа , но и те са на изчерпване, днес пуснах последния цял редуктор по предназначение.
    Интересуват ме евентуално готови редуктори с предавателни числа от сорта на 6 до към 15, изискването е да нямат свирепи луфтове и да не струват майка си и баща си. Въртящите моменти на входа са вече споменатите 100-300mN, на изхода няма по-голямо натоварване от 1N/m, а оборотите не надвишават 200min-1, обикновено 1-2 min-1.
    Гледах някакви немски сайтове, ама ми се отщя. За това, което търся, 100-150 евро ми се вижда мноооого завишено. За америчките, япоските и тайванските остава все същия проблем с доставката, все Джелезни ми попадат.
    Цайсовските, дето ги имам са с пластмасови и алуминиеви/бронзови зъбчатки и алуминиеви корпуси, някои са на по 30 години, нямат ни луфт, ни видимо износване. Само дето свършиха

Някакви идеи? Пак казвам, не ми е спешно.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Стъпкови двигатели, редуктори?

Колко бройки стъпкови ти трябват?
    Последно редактирано от Ясен; 30-09-09, 12:08.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      ...Някакви идеи? Пак казвам, не ми е спешно.
      Малки степери се продават и има налични в София. Също добри управления. Фирма Томел или нещо такова беше. Като си избереш деигател с повече стъпки става по лесно с редукторите.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Малки степери се продават и има налични в София. Също добри управления. Фирма Томел или нещо такова беше. Като си избереш деигател с повече стъпки става по лесно с редукторите.
        Благодаря за инфото!
        На сайта на фирмата пише само за печат и реклами, но ще звънна да питам, предполагам, че просто не са им основна дейност.
        Управленията си ги правя аз, щото така или иначе стандартните не ми вършат работа, твърде постнички са и безсмислено скъпи.
        Редукторите - според случая, лошото при мен е, че почти няма 2 еднакви машини.

@eddiesoft: Иска ми се да мина към някакви по-стандартни, че досега все с "к'вото има". Вярно, че не са ми голям разход, но си губя адски много време да приспособявам това и онова, знаеш как е. Ако има зор, ще ти се обадя

Коментар

Аз си бях купил от Сливен стъпкови двигателчета които ползвах за hobby CNC и мисля, че човека там има доста голямо количество. Но не знам за какви бройки все пак става въпрос де..

Коментар

Благодаря за инфото!
            ...
            Грешка, Баце. Томел е печатница. Фирмата е Тинал.
            Като написа за печата се усетих. Извинявай.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
              Аз си бях купил от Сливен стъпкови двигателчета които ползвах за hobby CNC и мисля, че човека там има доста голямо количество. Но не знам за какви бройки все пак става въпрос де..
              Tъкмо затова пуснах питане, защото ми се ще да са от такова място, откъдето мога да си купя винаги, когато ми потрябва, без при това да ми искат по 80 евро за моторче, което в Щатите е $19, щото просто е несериозно. И да има някакъв конкретен асортимент на който мога да разитам. Не ми трябват по много, напоследък покрай шибаната криза на три месеца веднъж ми трябват по 3-4 бройки, но нали все някога трябва да свърши и кризата... Последно като питах в завода в Сливен, казаха, че толкова дребни нямали, но то беше преди половин година.

@Drukman - ясно, и без това имах друго забавление и не съм звънял още. Само че нищо не ми излиза за Тинал? Пусни ми някакъв телефон на лични, ако не те затруднява.

Коментар

Аз не съм ги купувал от завода, а от човек който има магазин за електроника там. Цената им беше около 10-15 лв. - да не те излъжа... Все пак това ми е информация от преди около 2 години от преди катастрофата...

Коментар

Първоначално публикуван от eddiesoft Преглед на мнение
                  Аз си бях купил от Сливен стъпкови двигателчета които ползвах за hobby CNC...
                  Сподели нещо за тоя проект. Че аз се бях наканил - мотори имам - големи степери от едни маргариткови принтери, вертикалния винт - вунтово-съчмена двойка, лагерите - линейни на кръгла ос. Всичко това съм набавил, но много се колебая за конкретната конструкция.

...от тогава и малко го закъсах със свободното време, ама ще дойде времето да подновя работата по тоя проект.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Само че нищо не ми излиза за Тинал? ...
                    Бе кьорав карти не играе, а като седне да пише става страшно. Тинел. Ама като не си гледам в ръцете?? Ето http://www.tinel.com/products/stepper_motors.php Извинявай, че те пързулнах. Не е нарочно.

ПП има една машина (полиграфически "дръм" скенер) която ще изхвърлят в София. На нея има 2-3 яки мотора ма не помня степери ли бяха или с инкрементални датчици. Машината прилича на супер прецизен струг. Ако ви трябва мога да разпитам.
                    Последно редактирано от drukman; 30-09-09, 14:45.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Бе кьорав карти не играе, а като седне да пише става страшно. Тинел. Ама като не си гледам в ръцете?? Ето http://www.tinel.com/products/stepper_motors.php Извинявай, че те пързулнах. Не е нарочно.

ПП има една машина (полиграфически "дръм" скенер) която ще изхвърлят в София. На нея има 2-3 яки мотора ма не помня степери ли бяха или с инкрементални датчици. Машината прилича на супер прецизен струг. Ако ви трябва мога да разпитам.
                      Разпитай! Може и да снимаш, ако ти е възможно.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спокс, нали все пак стана Благодаря!

не знам каква е тая машинка, но като чета описанието и чак яд ме хваща, че нямам никакви излишни пари в момента...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Разпитай! Може и да снимаш, ако ти е възможно.
                          Можеш да снимаш ти ако искаш, че ти е близо. Това е в печатницата на Филателията на Хайдушка поляна м/у Балкантон и института на съобщенията.
                          Току що говорих, вече е на двора и ако някой има интерес да побърза да ми звънне.

...че нямам никакви излишни пари в момента...
                          К'ви пари бе? Те я изхвърлят.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Вярно ми е близо. Ще опитам утре да мина да наснимам.

Това е в Красно село/Лагера, нали? Поне това ми излиза на BGMaps-а. Само не знам защо не съм чувал там да има Балкантон.

Коментар

...К'ви пари бе? Те я изхвърлят...
                              Ми такива, за 500 километра и един ден обикаляне. То хайде, 40 кила газ не са проблем, ама пустия му свободен ден съвсем пък го няма А го няма, щото треа да "закърпя" малко бюджета. Както и да е, това са си мои грижи

Спарки, влачи ако ти е на близо и ако става на нещо. Хич да не е, ако има прецизни водачи, те ти CNC-то готово.

Иначе и мен ме хапе тая муха от миналата година още. Електрониката не е проблем, паралелите и основата (за това, което ми трябва де) - също. Ооооообаче малко спекох на шпиндела. После пък времето съвсем свърши и така и не съм го доизмислил. Ама и не ми е разтрябвало все още Ако го натисна да довършвам, ще е само заради шибаните редуктори, да мога да си ги правя, ако ще да е по зъбчатка на ден.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X