Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с имобилайзер пасат5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с имобилайзер пасат5

Колеги,здравейте днес за мой късмет се случи следното.Паля колата и гасне веднага,и какво да видя лампата с ключа и колата свети ,и няма палене.Преди малко го изключихме софтуерно,и колата си запали,но пък сега лампата продължава да си свети.Каква е процедурата в момента да накараме тази лампа да изгасне? Ще стане ли отново софтуерно,или ще трябва да разглобяваме около таблото .Преди това пробвахме с обучение на ключ,не помогна проблема стана от един път без признаци..

Имобилайзера на отделен модул ли е?Ако е така ,лампата на таблото се управлява от него,а не от ЕКУ -то.
    Най лесно е да се остави този модул без захранване.(Да му се извади буксата).Той и без това вече е ненужен.

Коментар

Имобилайзера е в таблото (FIS) и ЕКУ на двигателя.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Изключва се само софтуерно и то май без да се сваля компа.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
          Изключва се само софтуерно и то май без да се сваля компа.
          В момента сме го изключили софтуерно,и колата си пали без проблем.Само ме и тересува как да изгася тая лампа да ,не мига..Препоръчват ми да свалим таблото ,и да махнем лампичката ..

Коментар

В това табло няма "лампички" които можеш да махаш и слагаш...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              В това табло няма "лампички" които можеш да махаш и слагаш...
              Да сега видях,че е със светодиоди до колкото разбрах.Има ли как по някакъв начин да се изгаси тогава..

Коментар

• pansim
                pansim коментира
                Редактиране на коментар
                Има - слагаш черен изолирбанд върду диода, или го отпояваш ако имаш съответните инструмени и знания

Нещо работи ли, не се пипа.
              FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

• dabeda
                dabeda коментира
                Редактиране на коментар
                Там е проблема ,че вече е изключен софтуерно ,и гл няма и лампата си мига .Аз лично също съм на мнение,че нещо,което работи,не се пипа ама в момента няма смисъл от тая лампа

До колкото гледах се сваля километража свалят се стрелките тоя циферблата ,и чан тогава се откриват тия работи..Аз си мислех,че ако махна задния капак на километража ще се открие масто за да го оправя..Явно така ще се кара .

Коментар

не е изключен правилно. Когато се премахне правилно лампата изобщо свети.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                  не е изключен правилно. Когато се премахне правилно лампата изобщо свети.
                  С ваг ком ще стане ли това нещо? Днес цял ден търся информация за това как се гаси тая лампа,но масово навсякъде излиза ,че след като се озключи това лампата си остава да свети...

Коментар

Колата коя година е, до 2000г. Мисля, че не става през буксата.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                      Колата коя година е, до 2000г. Мисля, че не става през буксата.
                      2001 или 2002 е ..

Коментар

Лампата е в таблото, имобилайзера е в компа след като сте преработили в компа, сега ви трябва знаещ човек който да угаси и лампата в таблото, да бръкне където трябва в "мозъка" на таблото и да я спре.

Коментар

В километражното табло има 1 процесор за имобилайзера. Той казва к"во става с имобилайзера на втория процесор, който върти стрелките и пали ламбите, които трябва.
                          Най-простия вариант е непрозрачна лепенка върху съответния светодиод.

Често, в подобен случай може да се установи къде е проблема с имобилайзера и успешно да се оправи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X