Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решение за кратко, но често прекъсване на тока?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Решение за кратко, но често прекъсване на тока?

На село при лошо време/силен вятър, обичат да спират тока за 5 - 20 минути през половин час което е изнервящо защото изпускам връзката на филма който гледам пък и докато запаля някаква свещ, той дойде пак! Предполагам някакъв UPS е най-доброто решение защото искам да поддържа само телевизора(55") и приемника на сателита, гледам в нета разни модели, има с външни акумулатори по-сериозни, но не ми се открива за пореден път топлата вода - моля за съвет какво да си взема по-истинско?! През седмицата ще стои без захранване и ми трябва само за уикенда - мерси!
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    През седмицата ще стои без захранване и ми трябва само за уикенда - мерси!
    за подобни цели съм купил два бюджетни упс-а от тази марка: Salicru - Multinacional dedicada a la Potencia Eléctrica | SAIs | UPS не е разумно да го изключваш, добре е да е включен постоянно, за да се зарежда батерията.

Коментар

https://www.se.com/bg/bg/product/BR1...Id=27590292604

Този модел има запас от мощност, и при нужда може да му се добави и външна батерия. Контактите му са тип шуко, и направо си набождаш разклонителите. Мааалко е скъпичък, ама... няма безплатен обяд. Ще ти пази оборудването от излишни рестарти, и токови удари.

Дай някакъв ориентировъчен бюджет.

https://www.se.com/bg/bg/product/BX1...Id=27590290410

Аз имам този модел, избрах заради контакти тип шуко. При мен тока не спира чак толкова продължително, и начесто. Та в повечето случаи успява да държи домашната мрежа, без изключване.
      Последно редактирано от KingofROAD; 19-12-24, 18:37.
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

При избора на УПС имай предвид,че времето за заряд на акумулаторите е доста дълго. Ако УПС -то работи 1 час, и се разредят акумулаторите, то ще им трябват поне 10-ина часа за пълното им зареждане. Това време варира от УПС до УПС, но VRLA акумулаторите се зареждат бавно, за да не изсъхват.

Коментар

UPS e най-обоснованото решение в този случай.
          И пак в този случай е крайно неоправдано да стои включен през цялата седмица за да се използва само 2 дни от нея.
          Най малкото защото дори през времето, когато не захранва нищо през него продължава да си гори ток за да захранва егото си
          Но трябва да се изключва и включва ръчно всеки път в началото и края на периода.
          Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
            При избора на УПС имай предвид,че времето за заряд на акумулаторите е доста дълго. Ако УПС -то работи 1 час, и се разредят акумулаторите, то ще им трябват поне 10-ина часа за пълното им зареждане. Това време варира от УПС до УПС, но VRLA акумулаторите се зареждат бавно, за да не изсъхват.
            Може би единственото решение на тоя проблем е външен акумулатор позволяващ бърз заряд и съответното зарядно.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мерси за мненията! Бюджет - не знам дали си заслужава повече от 500 лв за чиста гъзария без реална необходимост?! Гледах ги тези модели отгоре по 1000 лв и мисля, че са повече отколкото ми трябва. От друга страна се сетих за още един проблем - в хола си е студено през седмицата, обикновено около нулата през зимата и май не е добре това - приемника на сателита не работи добре в началото докато не се постопли малко! Този уикенд ще погледна колко вата реално ми трябват и вече ще търся нещо конкретно, примерно 300 - 400 W. Обаче не знам дали ще се справи това с липса на ток от 1 час сумарно на няколко прекъсвания за общо 3 - 4 часа време?
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                Едва ли, на сайта на АРС, малко по-надолу на страницата на съотвения модел, можеш да зададеш при каква мощност искаш да го ползватш, и там пресмята колко време ще изкара на батерия...

Ако ще гледаш модел с външен акумулатор, батерията не трябва да е стартерна, съсипват се много по бързо от колкото ако си се използват в автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Може би единственото решение на тоя проблем е външен акумулатор позволяващ бърз заряд и съответното зарядно.

Ако оборудването може да работи на постоянно напрежение - да речем 12 или 24 волта, батерия с по-голям капацитети и съответен изправител е най-простия вариант. Това обаче рядко е възможно, и в повечето случаи се налага преобразуване на право в криво захранване...
                -Чем занимаетесь по жизни?
                -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X