Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кия дизел подгряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кия дизел подгряване

Знае ли някой дали Кия Спортидж 2000 ТДИ 2000г.
    има сензор за температура във веригата за управление на подгряващите свещи?
    Прави ми впечатление, че моята подгрява едно и също време,около 10-тина секунди, без значение от температурата и при по-студено време се налага повторно или потретно подгряване, след което пали на четвърт оборот. Иначе тресе и пуши бяло докато не позагрее.
    Последно редактирано от Пенчо; 19-08-09, 15:17. Причина: пропуск

До: Кия дизел подгряване

До колкото знам-няма.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Кията има един електронен блок за свещите,който се намира при педалите,обикновенно се игнорира и се извежда бутон,действува безотказно.

Коментар

Щом пали това не трябва да те притеснява.На жената Ситроен АХ 1,4D пали по същия начин и зиме и лете(ама е 1993г, а пък твоята е 2000г незнам нека се изкажат собственици на КИА)
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

От: Кия дизел подгряване

Да събудя малко темата.
          Днес слижих светоидиот, дето да показва кога отива захранване към свещите.
          И малко съм объркан. На студен двигател подгрява. Пали и продължават да греят до като стрелката за температурата достигне работната. В случая около 10км. / 10мин./ След това и при загрял двигател / след 1минута престой/ пак греят по 30-60секунди.
          Иначе колицата си върви, ама така ли трябва да е?

п.с. Благодаря на дядо Владо за полигона, че монтирах и едни сирени, дето ако ги пробвах в квартала, щяха да ме бият.

Коментар

Колега Пенчо,по симптомите,които описваш в първия си пост говори този двигател да има някоя изгоряла подгревна свещ.Подгревното реле е двурежимно и угасването на лампата на таблото означава,че двигателя може да се стартира,а свещите продължават да греят.За различните конструктори времето е различно,но не по-малко от10сек
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Колега Пенчо,по симптомите,които описваш в първия си пост говори този двигател да има някоя изгоряла подгревна свещ.Подгревното реле е двурежимно и угасването на лампата на таблото означава,че двигателя може да се стартира,а свещите продължават да греят.За различните конструктори времето е различно,но не по-малко от10сек
              И аз така мисля. Миналата зима палех така и като смених свещите се оправи а свещите греят до достигане на някаква температура на мотора.

Коментар

Някъде в някоя от темите бях писал че има различно време за подгряване в зависимост от температурата,най дълго грее когато е под 30 гр.съответно 8 мин.след запалване.
                Кия Спортидж 2000тди
                Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X