Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Батериите на ел.скутера

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Батериите на ел.скутера

    Здравейте! Бих искал да се допитам относно моя проблем с батериите на скутера.Предишният собственик на скутера като разпродава всичко реших да го взема,но ми показа че когато подаде газ стрелката на батериите намалява.Разглобих капаците и видях че са 16бр lithium LiFeYPO4.
    Измерих всичките и 3 от тях бяха на 0.00 заряд буквално.Всяка батерия се заряжда по отделно и реших да проследя кабелите и да измеря преди и след диодите по плюс линията но те си бяха ок! И забелязах че зарядното на тези 3 батерия разположени от двата кна веригата зарядното подава 1.5В, а на другите всичките 4.4В. Изолирах тези 3бр батерия...знам че няма да измина същите км, но просто исках да видя ще е то ел.скутер и след 2 обиколки пак стрелката за батериите ми показва на червено.. Утре ще измеря пак след зареждане какво е положението, да не би да има друга батерия пак с помалко заряд,но 3батери от общо 16бр не мисля че толкова бързо трвябва да свършват или може това си е проблема че ги махнах тези 3 абтерии.Въпросът ми е може ли да взема плюса от някоя батерия която получава точно 4.4В и да го свържа към тази бетерия ? понеже зарядното не му подава достатъчно напрежение и да върна тези батерии, тоест предполагам ще се възсприеме като една батерия макар че са два. Може би си работят самите батерии.Другият ми въпрос e, как може да измеря колко са износени батериите? По документи го дават 16бр 48В 40А. Скутера е във формата на мини мотор и е на 8к км.Потърсих информация за нови батерии да ги сменя всичките, но са много скъпи.Благодаря от сега!
    Последно редактирано от enes_rs; 04-04-20, 23:56.

  • #2
    Отделните елементи не се ареждат поотделно, а само има изравняване на разликата в степента на зареждане. Това е обобщено казано, има още подробности.
    Има два варианта - някои елементи са се повредили и балансиращата електроника не успява да ги поддържа, и втория - балансиращата електроника е повредена.
    При вариант едно трябва да замениш всички елементи с нови или такива в еднакво състояние. При две - същото плюс нова електроника.

    Коментар


    • #3
      Елементите поотделно могат да се измерят и заменят, ако те са причината, навън не са скъпи, просто сега момента е кофти. Идентична нова електроника , а и с по- различна архитектура, но същите възможности също не е крайно скъпа, ето от раз, примерно
      пhttps://www.ebay.co.uk/itm/16S-48V-4....c100935.m2460
      пп все пак зависи от цена на скутер, и майстор
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

      Коментар


      • #4
        тоест до колкото разбрах има вероятност и другите батерии да не са вред! Но не е ли достатъчно след като ги заредя да ги измеря и показанията дават 3.3 си нещо волта.След като паднат батериите пак ги меря и търся коя е с най-малко заряд.Ако поръчам бмс предложено от veskov мога ли да го използвам и за други измервания или това ще се свържи към батериите и там ще остане?

        Коментар


        • veskov
          veskov коментира
          Редактиране на коментар
          Без изправна електроника ще изгори двигателя или ще гръмнат батериите, колегата stbd каза останалото
          пп това от линка не е за мерене, а за балансиран заряд и защита, и е част от цялата електроника на колелото, не може без
          Последно редактирано от veskov; 05-04-20, 12:17.

      • #5
        Благодаря за отговорите,видях че има и схема на бмс конектора! Ще се опитам да го поръчам, само не разбрах този плюс на конектора от къде ще дойде, и колко волта тябва да е ?Понеже от зарядното идват 16броя кабели с плюс за 16'те батерии и всяка една е по 4.4Волта !
        А след конектроа видях по схемата че има 16 изхода за всяка батеиря което е ясно.

        Коментар


        • #6
          Това е само част от електрониката, има и постояннотоков източник 58-9волт с някакъв ток. Ще бъдат 2вида, а каква е конкретната компановка и къде е разположена в твоя случай, коя част е изправна и може ли да се ползва отделно, трябва да се дефектира и прецени
          ​​​​​​https://s.click.aliexpress.com/e/_d6oNQPm
          Последно редактирано от veskov; 05-04-20, 18:21.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

          Коментар


          • #7
            Добре, а с какъв адаптер ще се зарежда като поръчам бмс конектора, ако трябва да си купя адаптер 58-9В ли трябва да бъде ? И линка от алиекспрес на Веско да ли този модел е точния който ми трябва
            • 40A48V Common Port ? В амазон.де неможах да намеря същия модел бмс. Захващам се да го правя този ел скутер без да го подкарам няма да го продам Единствено ме е страх от презареждане на батериите или недайсе боже експлозия, та за това ви досаждам ! Благодаря !

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X