Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся лигроин.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся лигроин.

Или друга правилна компасна течност. Или поне рецепта, понеже не мога да намеря местата, където май съм виждал такива рецепти.

До: Търся лигроин.

Слагай АМВ или газ за горене.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

По щатските форуми говорят за коресилин (mineral spirits, май е коресилин), който обаче с времето може да пожълтее и да реагира с уплътненията.

Професионалните работилници които поправят компаси пък ползват Isopar L. Ето му msds спецификацията, знаещите да кажат до какво се доближава.

http://www.exxonmobilchemical.com/Pu...uid_L_S_ap.pdf
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това ми звучи като примерно 1 000 долара литъра. По спецификацията прилича на нещо от ония.
        Чист керосин не става, за АМБ-тата и прочие отрови не знам нищо. "Коресилин" е нещо като "ракия" - може да е какво да е, и никога не е едно и също.
        Спецификацията на лигроина я знам по име - ТУ 38-1011119-87. Сега търся откъде да я изтегля, че навсякъде искат някви пари.

Коментар

Е не, идеята ми беше да питаш за екивалент. Като му гледам определението "хидрообработена нафта" не ми звучи чак толкова скъпо.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това е по-скъпия начин за обезпарафиняване на нафтата. Лигроинът за това се и използва в днешно време - за арктическо дизелово гориво. Затова и има борсови котировки и един куп документи по безопастността и съхранението. Но не е нафта, преди нея е, в района на тежките бензини и керосините.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Това е по-скъпия начин за обезпарафиняване на нафтата. Лигроинът за това се и използва в днешно време - за арктическо дизелово гориво. Затова и има борсови котировки и един куп документи по безопастността и съхранението. Но не е нафта, преди нея е, в района на тежките бензини и керосините.
              Слагай нафта и не му мисли. За какво ти беше питането,все пак?

Коментар

За приборен лигроин ЛВ-2 по ТУ 38-1011119-87)
                А защо през зимата се прочухме със скандала за замръзващата нафта? Да не мислиш че хората от добро сипват в приборите скъпи неща, вместо чешмяна вода.
                Главните проблеми са два - изпаряемостта и вискозитета. Ако е малък, времето на спирането на картушката след завой е неприемливо голямо. Ако е голям, инерционното и увличане от въртящата се машина също е неприемливо. И така за десетина века хората са стигнали до ей тая течност, и не до някоя друга. А спирта от старите компаси са изпили, за да има място да налеят таквоз секретно олио от комети.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  За приборен лигроин ЛВ-2 по ТУ 38-1011119-87)
                  А защо през зимата се прочухме със скандала за замръзващата нафта? Да не мислиш че хората от добро сипват в приборите скъпи неща, вместо чешмяна вода.
                  Главните проблеми са два - изпаряемостта и вискозитета. Ако е малък, времето на спирането на картушката след завой е неприемливо голямо. Ако е голям, инерционното и увличане от въртящата се машина също е неприемливо. И така за десетина века хората са стигнали до ей тая течност, и не до някоя друга. А спирта от старите компаси са изпили, за да има място да налеят таквоз секретно олио от комети.
                  Да ,за това препоръчвам НАФТА.

Коментар

Рецептата за компасна течност: 80% спирт и 20% глицерин. По обясними причини, често се слага повече глицерин за сметка на спирта
                    За приборен лигроин ЛВ-2 по ТУ 38-1011119-87 е най-добре да питаш руснаците или някои старшина от наше авиационно поделение.

ЛИГРОИН, смесь парафиновых, нафтеновых и ароматич. углеводородов, получаемая дистилляцией нефти или газовых конденсатов (выход 15-18% от массы сырья). Пределы выкипания 120-240 °С, плотн. 0,785-0,795 г/см3, кинематич. вязкость 1,1 мм2/с, содержание S не более 0,02% (для газоконденсатного Л.). Л. - компонент товарных бензинов, осветит. керосинов и реактивных топлив; экстрагент. Л. на основе газовых конденсатов м.б. использован также как наполнитель жидкостных приборов, напр. манометров.
                    «Особые случаи в полете».
                    Определение пункта «Полная потеря ориентировки» -
                    Компас разбит, спирт выпит, экипаж не узнает друг друга в лицо.
                    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                    No wahalla.

Коментар

Ако трябва да е нещо съвсем бяло - в практикер люлин гледах последно. Машинно масло някакво. Рядко. Не помня синтетика или минерално. В малки тубички. Бяло и прозрачно като вода. Мисля че на WURT. Може би ще свърши работа като вискозитет. Според мен с вискозитет малко по-голям от тоя на нафтата.

...дори мислех да си купя - ей-така, да има, ама се въздържах. Такова ползвам крайно рядко, и сигурно ще се изпари, преди да го употребя.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X