Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проста схема за тиристорно комутиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проста схема за тиристорно комутиране

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
    Не знам. Кажи кой номер е този ГАЗ и какво има в това педалче ?

А аз мога ли да си използвам темата да попитам и нещо друго, почти в тоя ред на мисли дотук...?

Как да заменим дистрибуторната капачка с нещо електронно и безконтактно ? Датчици на Хол и палеца лети отгоре и някаква схема комутира и дистрибутира високото напрежение ?
    КОЛЕГА,поне кажи какво караш;щото баба Ванга я няма вече-а га боб незнам как се гадае.Па може и дати отговори някои,но това ще излезе доста сложно...

Коментар

Мерси. Общо взето знам какво се ползва в автомобилостроенето. Въпроса ми е, дали е технически възможна една конверсия от обикновена капачка към "електронна" безконтактна капачка, без да се пилят валове, да се монтират още бобини и т.н. ?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Или да намериш педалче от старинен ГАЗ. Каквото търся и аз отдавна, но няма никъде.
        Това педалче монтирано на самия електромотор.

Коментар

Мерси. Общо взето знам какво се ползва в автомобилостроенето. Въпроса ми е, дали е технически възможна една конверсия от обикновена капачка към "електронна" безконтактна капачка, без да се пилят валове, да се монтират още бобини и т.н. ?
          Кажи на какво караш,щото може да стане нещо стандарно.

Коментар

Де да го знам. Теоретично сигурно може. На практика - едва ли. Поне при поносима надеждност.

Коментар

Ами тя капачката си е безконтактна. Т.е. в нея се случва още една искра между палеца и електрода към съответната свещ. В някои случаи има и още пък една искра между централния електрод и палеца.

Иначе, високото напрежение е гадно за комутиране. Не че не може, но схемата с допълнителните бобини е по-проста. Дотолкова по-проста, че на никой не му е хрумнало да комутира високото напрежение по друг начин, освен с палец. Веднага щом са могли, са се отървали от комутацията като такава.

Сега, ако кажеш за каква машина става въпрос, ...

Коментар

Да, знам, че да се комутира високото със схеми е идиотщина, но понеже с развитието на някои технологии, някои проблеми могат да бъдат преразгледани в по-модерна светлина и решени със съвременни средства, се надявах и с настоящият да има решение. Накой съвременен полупроводник, дето струва 2 лева и превключва 2 киловолта надеждно при достатъчен ток. Как ще се изолира по преходи и изводи вече не знам..
                Иначе колата е Рено 19 и проблеми с капачката няма, но рекох да си уплътня темата с метафизични въпроси, пък току-виж - можело..

Коментар

Да. Ама не са 2 киловолта, а 22 и за тях все още си се ползват вакуумни прибори.

При тези напрежения най-голямата отстъпка са диодните стълбове. Благо, че вече не са от селен.

Коментар

Което значи само, че няма да ти опада брадата на петна. Как изглежда при жените селеновото отравяне не помня. Обаче всички диодни стълбове са гадост и мизерия.

Коментар

Селенът - ясно, ама какво си се разсърдил на силициевите диодчета? Те просто си бачкат, а ако са правени грамотно, не искат и много изравнителни капацитети.

Коментар

А ти знаеш ли колко боли като те цапардоса по пръста, а? Щото "проиизвооодсвеении толерааансии"
                        Тиратрони за мераклиите, кенотрони и обемен монтаж! Да знаят друг път в какви кошмарни спомени хвърлят честните юзери на сайта! Анатема за такива членове! И модераторът да ги прати в къщи, да преписват на ръка спавочника за ламби и шишета. С наплюнчен молив на мазна амбалажна хартия.
                        Примерно така.

Коментар

Знам колко боли като пипаш апаратура под високо напрежение, включена. И така ти се пада.

За ламбите - с удоволствие ще ти възложа да издирваш пробой между отопление и някоя решетка, пукващ само при някои режими, но знам, че ще се оплескаш.

По темата - в колата нормално има няколко десетки вакуумни прибори. Давам отделна бира за замяната на всеки от тях с полупроводников. Не е невъзможно, но ме мързи свирепо. Изглежда и разработчиците ги мързи.

Коментар

На мене па защо? Аз съм против, аз искам ентусиастите да се включат.
                            И ако искаш да знаеш, тока не ме треска през ръцете, понеже това е неправилно. На високото само си почесвам гърба, това е удобно като те болят раменете.
                            Всички ги мързи. "Кво бе, нали и така купуват всичкия буклук." Не можеш да очакваш друго от свят, в който е по-изгодно да инвестираш в реклама, отколкото в производство. Макар че в следващите месеци сигурно ще има разни смешни изменения. И друг прочит на явлението "перфектно е бе, Муциии!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X