Значи приятел има Opel Omega B 2.0 8V бензин 1997г. Напрежението на акумулатора, което държи при запален двигател и акумулатор на 2 месеца е 14.7, на моменти 14.78V. Казах му да я закара на жичкаджия, да и проверят елтернатора/регулатора, и от там твърдят че всичко е наред, и си имала защита, дето изключвала на 14.9V
Според това, което аз знам, напрежението не трябва да надвишава 14.4-14.5V.
Проблема е че акумулатора лекичко кипи - хвърля по малко киселина. Според мен презарежда, но може и да не съм прав.
Колата е с климатик - алтернатор 120А според това, което намерих като информация. Регулатора е на BOSCH, и пише че е 14V, със "Set point" 14.5V, което би-трябвало да му е защитата, демек максималното напрежение.
Та, ако някой има такова возило, би ли могъл да премери какво напрежение му държи? Ще съм много благодарен.
Според това, което аз знам, напрежението не трябва да надвишава 14.4-14.5V.
Проблема е че акумулатора лекичко кипи - хвърля по малко киселина. Според мен презарежда, но може и да не съм прав.
Колата е с климатик - алтернатор 120А според това, което намерих като информация. Регулатора е на BOSCH, и пише че е 14V, със "Set point" 14.5V, което би-трябвало да му е защитата, демек максималното напрежение.
Та, ако някой има такова возило, би ли могъл да премери какво напрежение му държи? Ще съм много благодарен.
Коментар