Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на радиаторче към чип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на радиаторче към чип

Някой има ли представа как мога да залепя алуминиев радиатор към пластмасов процесор , който загрява ?Пробвах със секундно лепило но като загреее малко повече и пада , фабричните са залепени с нещо меко , като двойно лепещо тиксо , но нямам идея точно какво е и от къде може да се намери.
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

До: Лепене на радиаторче към чип

))
    Лепи се с берилиева паста за топлопроводност. С лепилото само влошаваш работата.
    Ела да ти дам.

Коментар

А тя лепи ли или само подобрява топлоотдаването , защото при мен то не е толкова важно , защото площа е голяма , просто трябва нещо , което да го залепи и да не пада .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Лепил съм с течен метал и няма проблем, не падат. Преди да залепиш радиатора, трябва да обезмаслиш двете повърхности.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Щом каноконлита изпуска, значи радиатора не е за украшение. Пастата не лепи, осигурява топлопроводност. Специално за това е измислена.
          Прегрелите чипове не работят правилно и бързо се скапват.

Коментар

Става въпрос за това , по принцип се произвеждат без радиатори , но в жегите забиват , процесора е моторолски има много добра производителност , но прегрява . Ако има радиатор на него работи има и модели с други процесори с залепен радиатор , но лепилото е меко , защото като го пипнеш и мърда . Последното което пробвах беше с термоконтактна паста и свинска опашка през цялата платка , но е много селско и не ме кефи . Та въпроса е дали някой има идея какво лепило може да са използвали за другите модели нещо като двойно лепещо тиксо е , ама с него не става понеже не лепи толкова добре и пада .
            Прикачени файлове
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ето и един с радиаторче , между другото не му трябва кой знае какво охлаждане просто да не е съвсем без .
              Прикачени файлове
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Щом каноконлита изпуска, значи радиатора не е за украшение. Пастата не лепи, осигурява топлопроводност. Специално за това е измислена.
                Прегрелите чипове не работят правилно и бързо се скапват.
                Каноколита просто се отлепя не се разтапя .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

ела при мене, имам с какво да ти помогна

"Магитон Сервиз" - това трябва да ти говори нещо

ако ли не - 0889 300 455 Венелин съм - по всяко време ( по нощите спя, ако ме остави бебето, де )

или 032 622 801, 622 802
                  от понеделник до петък 08,00-18,30 incl.

звънкай, ще го нагласим

имаме необходимостите, споко

притеснявай ме, това ми е работата...

Коментар

Намажи го с паста ! и притисни радияторчето с дървена клечка или нещо подобно към процесора !
                    Виждъл съм най-различни радияторчета с разни закрепващи механизми в каталога на Конрад можеби нещо от там ?
                    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Записах си. "Механизмът на термодеполимеризация на цианакрилатите да се нарича разлепване. В бъдеще да се разглеждат отделно интерфейсните превръщания, и да се избягва битова терминология".

Коментар

Някои платки имат отвори за закрепване на пружини, които придържат радиаторите. Проверете дали имате такива! И леко с берилиева паста, както предложи Стефан...

Успех

Т.
                        Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Утрепа ме явно човек наистина трябва да разбира от всичко до сега се съмнявах , но ти ме убеди не знаех на какъв принцип работят лепилата от този тип . Имаш ли прдстава при каква температура се получава този ефект при каноколита .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                            Някои платки имат отвори за закрепване на пружини, които придържат радиаторите. Проверете дали имате такива! И леко с берилиева паста, както предложи Стефан...

Успех

Т.
                            Няма отвори , а не ща да дупча понеже платката е поне 5 слоя .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За различните марки малко се различават, забравил съм. Но не надвишава 100 градуса. Може да загуби устойчивост и при 70.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X