Някой има ли представа как мога да залепя алуминиев радиатор към пластмасов процесор , който загрява ?Пробвах със секундно лепило но като загреее малко повече и пада , фабричните са залепени с нещо меко , като двойно лепещо тиксо , но нямам идея точно какво е и от къде може да се намери.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лепене на радиаторче към чип
Свий
X
-
До: Лепене на радиаторче към чип
Лепил съм с течен метал и няма проблем, не падат. Преди да залепиш радиатора, трябва да обезмаслиш двете повърхности.
Коментар
-
Щом каноконлита изпуска, значи радиатора не е за украшение. Пастата не лепи, осигурява топлопроводност. Специално за това е измислена.
Прегрелите чипове не работят правилно и бързо се скапват.
Коментар
-
Става въпрос за това , по принцип се произвеждат без радиатори , но в жегите забиват , процесора е моторолски има много добра производителност , но прегрява . Ако има радиатор на него работи има и модели с други процесори с залепен радиатор , но лепилото е меко , защото като го пипнеш и мърда . Последното което пробвах беше с термоконтактна паста и свинска опашка през цялата платка , но е много селско и не ме кефи . Та въпроса е дали някой има идея какво лепило може да са използвали за другите модели нещо като двойно лепещо тиксо е , ама с него не става понеже не лепи толкова добре и пада .0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЩом каноконлита изпуска, значи радиатора не е за украшение. Пастата не лепи, осигурява топлопроводност. Специално за това е измислена.
Прегрелите чипове не работят правилно и бързо се скапват.0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
ела при мене, имам с какво да ти помогна
"Магитон Сервиз" - това трябва да ти говори нещо
ако ли не - 0889 300 455 Венелин съм - по всяко време ( по нощите спя, ако ме остави бебето, де )
или 032 622 801, 622 802
от понеделник до петък 08,00-18,30 incl.
звънкай, ще го нагласим
имаме необходимостите, споко
притеснявай ме, това ми е работата...
Коментар
-
Намажи го с паста ! и притисни радияторчето с дървена клечка или нещо подобно към процесора !
Виждъл съм най-различни радияторчета с разни закрепващи механизми в каталога на Конрад можеби нещо от там ?Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Записах си. "Механизмът на термодеполимеризация на цианакрилатите да се нарича разлепване. В бъдеще да се разглеждат отделно интерфейсните превръщания, и да се избягва битова терминология".
Коментар
-
Някои платки имат отвори за закрепване на пружини, които придържат радиаторите. Проверете дали имате такива! И леко с берилиева паста, както предложи Стефан...
Успех
Т.Good guys drive Land Rovers!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнениеНякои платки имат отвори за закрепване на пружини, които придържат радиаторите. Проверете дали имате такива! И леко с берилиева паста, както предложи Стефан...
Успех
Т.0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар