Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На кои коли задните фенери са светодиодни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: На кои коли задните фенери са светодиодни?

Хубава тема, ма що чак сега я видях не знам...
    Колеги, диодните крушки при нас работа не вършат.
    Когато ги намокриш, ръждата тръгва и до там.
    Истината е в капсалованите диодни блокове.
    За сега обаче се предлагат само за камиони.
    Но вършат работа идеална с леко преправяне.
    Производството е гръцко /те горките ако знаете как си кичат камионите.../, а вносителите имат магазин в София.
    Аз таквиз ша слагам ... когато му дойде времето.
    Поздрави!
    VITARA, SAMURAI
    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
    RENAULT ESPACE QUADRA
    ...и едно сивикче за града...

Коментар

Къде го тоя магазин, да разгледаме?
      Тайната ми идея е точно това - да може поне задните фенери да са херметични. И мигачите - габаритите отпред.
      Макар че като гледам електрическите мощности и на диодните лампи, нямам особена надежда че ще живеят повече от крушките без охлаждане. Кристалите стареят много бързо от прегряване.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Къде го тоя магазин, да разгледаме?
        Тайната ми идея е точно това - да може поне задните фенери да са херметични. И мигачите - габаритите отпред.
        Макар че като гледам електрическите мощности и на диодните лампи, нямам особена надежда че ще живеят повече от крушките без охлаждане. Кристалите стареят много бързо от прегряване.

Измисли прозрачна пластмаса за домашно леене и ще си ги направим херметични.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Измисли прозрачна пластмаса за домашно леене и ще си ги направим херметични.
          Има прозрачна епоксидна смола, но май с времето потъмнява.

Иначе, имаше едно, дето му викат "течно стъкло", но не знам колко време ще съхне, и дали може да му се сложи някакъв катализатор, за да се втвърди по-бързо. Другото неясно е как би се отразило на корпусите на диодите.

Иначе, за габатрити, малките странични мигачи, и светлина за заден ход, в момента тествам крушки.

За стопове и големи мигачи бели диоди не стават. Променат цвета на стопа/мигача към синьо, а и в пластмасата се губи голяма част от светлината. Поръчал съм жълти за мигачи и червени за стопове. Резултата ще споделя като дойдат. Консумацията им е 2.5W, и са съставени от 13 SMD диода. Белите светят с една идея по-слобо от обикновена крушка, но си мисля че жълтите и червените имат шанс да светят сравнимо.

Ще видим.

...ама както винаги си имат недостатъците - скъпи са.

Другото е че заради по-ниската консумация, обикновените релета се шашкат. Трябва да се мисли за нямамви електронни, чието мигане не зависи от консумацията на крушките.
          Последно редактирано от sparkybg; 11-02-09, 16:19.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е и аз уж чакам някви, та от миналата година ...((( Затова и нямам резултати.

Коментар

Еми, като дойдат жълтите и червените, ще ги наслагам от едната страна отзад, ще напускам всички възможни светлини, и ще снимам.

Пък всеки да си преценява дали си струва, или не.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X