Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за плазмен телевизор...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Кой скача срещу технологиите бе, аз направо се подтиснАх ...
    Хм, сега се замислям. Много хитро избягаха от проблема с кинескопите. Не че мъпроса ме интересува, нищо не ми се гледа, ама ме кефи като измислят нещо, дето никой не го е чакал. За мене поне е неочаквано.
    Лошото е само че каките сигурно ще се впечатлят по-малко от мене, ама така е с малките братя по разум ...))

Коментар

Оберст , обясни моля те . малко по-подробно за твоето кино - каква марка е , може ли да се гледа тв /Булсатком/ на него , саунд-системата му каква е , въобще тт данни и впечатления . Разстоянието от което гледам е около 4-6 м. И да не забравя - от къде си го купил и на какви пари? Че силно ме заинтригува !

Коментар

Кажете какво му представлява лампата(лампите) на такова чудо сега! Някога беше халогенна с шумно охлаждане

Коментар

Въпросната система не е интегрирано решение, ами РС, уредба и прожектор. РСто маже да е всякакво, стига да е с добър графичен и аудио адаптор. За уредбата - колкото повече, толкова повече. Екранът е портативен 160х160. Проекторът е PLUS модел U5-512h със следните параметри:

http://www.plus-vision.com/en/produc...pec.html#spec2

За DLP технологията има популярни обяснения тук, особено Flash-чето на See how it works: http://www.dlp.com/dlp_technology/dl...iew.asp?bhcp=1

Въпросният производител е водещият в DLP технологията и произвежда ОЕМско оборудване за Philips и още един куп световни марки.

Личните ми впечатления са, че с максимален диагонал над 7,5 m и разкошна картина, просто няма сравнение с нищо достъпно. Този е предназнечен за презентации и обучение. Има специализирани проектори за филми и киносалони и там вече е страшно. В горния линк ги има описани. Има входове за RGB, S-Video и чинч, т.е. се включва без проблем към РС, видео или DVD. Това все пак не е телевизор и няма тунер, но на мен не ми и трябва. Обаче се е утрепало за РС базиран мултимедиен център, каквито се продават и то на доста поносими цени.

Ценово ми се върза около 1500 за проектора и около 200 за екрана, без ДДС. Само дето не използвам екрана вкъщи, ами хващам най-голямата стена за целта. Гаранцията е 3 г. за машината и 6 м./500 ч. за лампата, която струва към 700 кинта.

Като те чета как гледаш, най-добре да го монтираш на тавана срешу най-правата и прясно боядисана в бяло стена. Екран 4:3 метра няма. Поне на човешки цени. Еле пък оптичен...

Снощи, след стената, си пуснах да сравня същия филм на 17" TFT и кво да ти говоря...

Коментар

Разгледах сайтовете , които си посочил , и поразбрах нещо долу-горе. Имам и няколко въпроса - не съм специалист и разбирам много малко от този вид техника. Казваш , че няма тунер , но пък може да се включи към РС или видео. Вариантът РС отпада по ред причини , най- малката от които е , че снът ми играе на компа по няколко часа и това значи през това време да си се пуля на стария тв. По- вероятен ми изглежда вариантът : ресивър на Булсатком - видео с тунер или ДВД - проектор , възможно ли е да се ползва така и да си зяпам телевизия ? И друго - прочетох , че животът на лампата е 2000-3000 ч , не е ли малко това , като се има предвид , че както ти каза лампата струва около 700 лв. Питам , защото моя тв не е изключван от 1995 г. и работи дори когато спя или ме няма в къщи . По принцип не мога да заспивам без тв - то да работи - тоест на тъмно.

Коментар

Проекторът си е преобразувател на крайния сигнал. Него трябва да го подаде я тунер, я РС, я DVD или нещо такова. Видео с тунер ти върши идеална работа - пускаш сигнала по чинч към проектора за картина и към уредбата за звук. Пробвах го на DVD player без тунер през чинча и е идеално решение.

Като за мултимедийно РС имах предвид излезлите напоследък конфигурации с тунери, DVD, CD, еквалайзери, Dolby surround и т.н.

Препоръчваното от производителя дневно натоварване на въпросния модел е до 5 часа, обаче емперически е установено, че може и по 10 в продължение на година без да е изгоряла лампата. Обаче в твоя случай, да работи денонощно няма да издържи дълго. За такова ти трябва професионален кино проектор, който наистина деяни без прекъсване, обаче колко струва мога само да се стряскам. Аз на твое място бих си оставил или взел да тормозя един кинескопен за маловажните предавания и едно такова за стойностните неща. Какъвто и телевизор да вземеш, ще е несравним с това нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer

Ценово ми се върза около 1500 за проектора и около 200 за екрана, без ДДС. Само дето не използвам екрана вкъщи, ами хващам най-голямата стена за целта. Гаранцията е 3 г. за машината и 6 м./500 ч. за лампата, която струва към 700 кинта.
                много е скъп 1500 лв.? за 500 часа работа????? слаб е този прожектор, моя е тошиба и е с 3000 часа на лампата имах и BENQ преди това който беше с 2500 часа, а лампата на бенка струваше 450 лв. ? но контраста му беше слаб докато на тази тошиба е перфектен модела е TDP-S52 струва малко над 1200 лв.

каква е резолюцията на твоя?
                no signature no problems

Коментар

Пропускате един много важен момент с проекторите а той е, че лампите горят преждевременно ако спре тока повреме на работа и горят от липсата на охлаждане. Има една перка, която и трябва още 3 - 4 мин. след като загасне лампата... затова трябва задължително UPS, дори и най евтиния ама трябва...
                  LZ1RED

Коментар

На Тошибата гаранцията ли е 3000 часа или животът?

За охлаждането е ясно, а UPSите за целта са без пари.

Нещо не намирам никъде твоя модел. Най-близкото е TDP-SW25U с 1800 лумена (3000 за моя), и 2 години гаранция за апаратурата (при мен 3) и 3 месеца за лампата (при мен 6). Матрицата и на двата е SVGA.

Ако си взел нещо подобно за 1200 кинта си е добре. Това с ДДС ли е или без?

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                      На Тошибата гаранцията ли е 3000 часа или животът?

За охлаждането е ясно, а UPSите за целта са без пари.

Нещо не намирам никъде твоя модел. Най-близкото е TDP-SW25U с 1800 лумена (3000 за моя), и 2 години гаранция за апаратурата (при мен 3) и 3 месеца за лампата (при мен 6). Матрицата и на двата е SVGA.

Ако си взел нещо подобно за 1200 кинта си е добре. Това с ДДС ли е или без?
                      no signature no problems

Коментар

До: Помощ за LCD телевизор...

Отдавна не е писано по темата, а сага аз имам въпрос, но не за плазмен TV, а за LCD.
                        Понеже ми предстои покупка на ТV, а не съм много в "час". Единственото което знам е, че ми трябва поне 40 инчов, а дори и малко по-голям.
                        Моля, да дадете съвети за избора, приемам (дори предпочитам) предложения за изпитани конкретни модели, стига да имате впечатления.
                        Благодаря.
                        LZ1PER

Коментар

До: Помощ за плазмен телевизор...

За в къщи "40 инчов и по-голям" е малко прекалено. По скоро виж 37-ците, освен ако хола ти не е с големината на футболно игрище. Гледането на голям екран от малко разстояние влошава качеството но приеманото от очите ти изображение - виждаш точките от които е съставена матрицата на екрана. Особенно при плазмите.

Коментар

Гледай да вземеш нещо от марките LG или Sony. Te построиха съвместно нов завод в Корея и технологията на панелите им е доста добра. Пре-процесинга (обработката на видеосигнала) при Сони е по-добра, защото използват техни си алгоритми, но и цената е по-висока.
                            По принцип като качество и разделителна способност LCD телевизорите се водят "HD Ready" и "Full HD".
                            Първите имат по-ниска разделителна способност на панела - 720 линии (1280x720 pixels) и ако им подадете HD сигнал, го конвертират. Стават идеално за телевизия, но за компютърно генериран сигнал, HDDVD и BlueRAY HD дискове няма да е идеална картината.

"Full HD" моделите, съответно по-скъпи имат матрица на екрана с пълната разделителна способност 1080 линии (1920x1080 pixels). Стават и за HD дискове.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

peppy , тук можеш да намериш най-добрата дискусия относно LCD телевизорите , със сравнения по марки и размери. Дано ти свърши работа.

Коментар

Благодаря Ви, ще прегледам и ако имам още въпроси, тогава ще питам.
                                Много мерси на Тишо за линка, темата е полезна.
                                LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X