Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв алтернатор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв алтернатор?

Поради предстоящ монтаж на лебедка, ще трябва да се сложи по-силен алтернатор (оригиналния е 45А). Та мисля си за нещо от сорта на 100-160А. Става дума за DAIHATSU FEROZA.

Имам подозрения че става от TOYOTA 4RUNNER, но не съм сигурен.

Някакви идеи?

И каква би била цената ако търся мо морги, и за нов?

Описанието на оригиналния го има тук:
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/sparkybg/Feroza%20alternator.pdf

А на този за 4Runner тук:
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/s...alternator.pdf

Благодаря.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Какъв алтернатор?

Сложи по голям акумулатор не генератор.
    Последно редактирано от Yordan Kolev; 25-01-08, 18:40.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      сложи по голям акумулатор не генератор.
      Иначе с тия 160 А рискуваш да направиш джипката самоходен агрегат-душицата на двигателя ще отива за въртене на алтернатора....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Имаш пиково натоварване за около минута при теглене.
        Трябва по голям ток за кратко време.
        Последно редактирано от Yordan Kolev; 25-01-08, 19:16.

Коментар

Голям акумулатор също ще се слага. Поне 75Ah, а може би дори 100Аh.

Лебедката ще е 8000-9500lb. Съответно всички неоходими проводници ще се сменят. С тоци се оправям доволно добре.

Въпроса е как да се пазаря за алтернатор. Как вървят цените им. Ще трябва да е нещо от TOYOTA, MAZDA, MITSUBISHI, SUZUKI или SUBARU, защото лесно може да се преправи захващането за двигателя. Руски за съжаление трудно ще стане, защото захващането е съвсем различно.

Намерил съм 110А, който става без преправяне, но ми искат 200лв, а не знам дали е скъпо или е добра цена.

120А алтернатор е в мощност 1440W. Със загубите и всичко друго го слагам 3КW (а сигурно е по-малко), което на двикател 70КW със сигурност няма да влияе повече от нормален климатик. Така си мисля поне.
          Последно редактирано от Yordan Kolev; 25-01-08, 19:16.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нормалната цена на алтернатор 2 ръка за масова кола немска е 100лв. Само релето ново струва 20 лв. Говоря за бошовски генератор. Има разлика в цената на японския от 100лв нагоре.

Коментар

Предполагам си изчел темите щото доста е писано, а ако не си най-добре се разтърси...
              Панацея няма, трябва да намериш компромисното решение... 75 амперчасов акомулатор е малък смятам, 95-100 по-удачно. За алтернаторът 100 ти е максимум смятам, но много зависи и какъв ще е точно... Ако имаш възможност/естествено ако фабрично не си така/ сложи такъв, който работи с "магистрални" ремъци, по-надежни и дълготрайни са/ремъците/.
              Като правиш това сигурно ще смениш и всичкото кабели, но ако не, прегледай ги, старите колици имат навика да са проблемни кабели, дори и да не си личи на 1-ви поглед, но...
              Последно редактирано от Yordan Kolev; 25-01-08, 19:18.

Коментар

от субаро съм купувал за 110лв.за голф 2 -100лв за 3 ка 150лв.опел 100лв.

Коментар

А не може ли само да смениш редуктора?Т.е. да дърпа по бавно.Само като идея е това.Не се смейте ако е тъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от една българка Преглед на мнение
                    А не може ли само да смениш редуктора?Т.е. да дърпа по бавно.Само като идея е това.Не се смейте ако е тъпо.
                    Придобий представа какво представлява лебедката, и ще си отговориш на въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от една българка Преглед на мнение
                      Всъщност може. Токът намалява също, ако дърпаш през полиспаст. Само че лебедката и без това дърпа бавно.

Коментар

Дойде. За по-евтино от америка. Някъде 185лв. ми излезе. Не съм внасял ДДС и мито. Взех си го направо от пощата в митница София.

Изчистен, със сменени лагери, четки и регулатор. С 3 ремъчни ролки - една за трапецовиден и 2 с различни ширини за другия тип.

На пръв поглед ще влезе без да преправям нищо, но като тръгна да го слагам ще се види.

Митничаря твърдеше че е нов, докато не му показах леко наранения болт за закрепване.

Баси! От 5-6 неща, които съм взимал от митница София всеки път реда е различен. Пълен хаос.

Коментар

Спарки здравей,

Моля те сподели как мина и как е минавало през митница?

Аз също много скоро ще мина по твоя път и затова всякакво инфо би ме подготвило малко или много...

Предварително благодаря.

Много поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Еми отидох и си го взех. Казаха ми че избирателно проверяват това-онова. Отворихме го пред митничар. Гледат за обявената стойност и дали описанието съответства. Търсят и фактура. При мен фактура нямаше. Имаше само митническа декларация от изпращача, на която са посочени цената и транспорта. Това за пратки към частни лица мисля че по закон е достатъчно. По принцип ако има такова или фактура, в закона пише че може да послужи като митническа декларация, но по преценка на митницата могат да те накарат да попълваш.

Неща с ниска стойност не се декларират и не се внася мито и ДДС. Така и не разбрах границата, а четох закона и правилника няколко пъти. Мисля че към 200лв. за обикновена пратка. Някои идват направо в кварталната поща, други ги взимам от пощата на митница София. Явно и теглото е критерии от къде ще те накарат да го вземеш.

Ако е през куриер - всичко над 50 евро се освобождава от митница. Подава се митническа декларация и се плаща мито и ДДС върху цената и транспорта. Куриера ти подготвя и доставя нужните документи за освобождаване, взима си и такса са което. Декларация си попълваш сам, или в някое бюро. На мен преди 2 месеца ми взеха 20лв. при попълването. След като ги освободиш могат да ти го доставят те, или да си ги вземеш от склада им. Повечето куриери имат складове близо до летището, така че е безсмислено да се прибереш вкъщи и да чакаш до другия ден за доставката.

Ако е нещо с голяма стойност е добре да се застрахова. Застраховка обаче предлагат предимно куриерите. А с куриер шипинга е някъде двоен като цена, ако не и повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X