Обява

Свий
Няма добавени обяви.

реверсиране на A.C. двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• реверсиране на A.C. двигател

Здравейте имам следния А.С. двигател . Двигателя е монофазен без кондензатор 450W 1450rpm . Трябва ми да му обърна посоката на въртене . В задната част на двигателя има едно капаче под него се виждат кабелите . Има две двойки кабели които идват от вътрешността на двигателя , предполагам едната двойка е пусковата намотка, другата двойка е работната. Съпротивлението на едната двойка е 8,3ома а на другата 10.7ома. И трите кабела които влизатв двигателя за зануляване , фаза и нула . Въпроса ми е има ли възможност да обърна посоката на въртене само с размяна на местата на някой от тези 4 кабела който идват от двигателя или трябва да се отвори и да се промени свързването им в самия двигател?

От: реверсиране на A.C. двигател

Разменете краищата на намотката със съпротивление 8,3ома.
    Последно редактирано от plamenpe; 06-08-17, 18:31. Причина: правопис

Коментар

Благодаря има ли значение дали на тази с по-голямото или по-малкото съпротивление?

Коментар

Не би трябвало да има значение.

Имай предвид, че може и да не стане или да започне да прегрява. Аз бих му измерил консумацията на ток в двете посоки.

Коментар

Тази, с по-ниското съпротивление е работната намотка.По принцип няма значение на коя от двете намотки ще се разменят краищата,но само на едната.

Коментар

Благодаря той преди въртеше в другата посока, но баща ми го дава на майстор да му обърне посоката така , че трябва да няма проблеми. Утре ще завъртя посоките на пусковата намотка и ще кажа какво е станало.

Коментар

Сега на бързо смених двата края на пусковата намотка и двигателя се реверсира. Утре ще проверя и тока как е и ще споделя. Има ли някакви подходящи ключове, с които да мога да го пускам да върти в двете посоки без да се налага да въртя краищата на намотка тази, а размяната на им да става през ключа?

Коментар

Има.

Коментар

Може ли линк или нещо, което да ме ориентира?

Коментар

Казва се двоен(кръстат) девиаторен ключ, или двиаторен за среден пост. Има ги по магазините за осветление. С 6 клеми е.
                    Прикачени файлове

Коментар

Имай в предвид, че не бива да го реверсираш както върти - първо го спираш и когато е в покой щракваш реверса и отново го стартираш. Иначе ще стане беля ��.
                      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Благодаря много . Да знам че двигателя трябва да е в покой . Ще се ползва да върти месомелачка . И ми се иска да има и опция да върти и в обратна посока ако се наложи.

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
                          .....Ще се ползва да върти месомелачка ......
                          Предполагам си направил достатъчно добра редукция , за да получиш от 1500 об/мин синхронна - около 60-90 об/мин на машината.
                          Не знам какв а е мелачката , но тия са оптималните обороти за ръчна , преправяна на моторна .
                          Не питай защо знам.

Коментар

Да и аз така прочетох за оборотите но не можах да ги намаля до 60-90об/мин. Машинката е 22 номер с ремъчна шайба. Смених шайбата с такава от пералня перла 05 мисля диаметъра и е 41см а на двигателя съм монтирал шайба с диаметър 4см. Теоретично при 1450об/мин на двигателя на мелачката оборотите трябва да са 145. Сменил съм лагера на месомелачката с хубав и съм сложил два упорни лагера веднага след голямата шайба за да носят те натоварването. Та надявам се всичко да е наред.

Коментар

Първоначално публикуван от bascho Преглед на мнение
                              . Смених шайбата с такава от пералня перла 05 мисля диаметъра и е 41см а на двигателя съм монтирал шайба с диаметър 4см. Теоретично при 1450об/мин на двигателя на мелачката .
                              Ако намериш от Перла 04 е доста по голяма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X