Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старт с пръстов отпечатък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Старт с пръстов отпечатък

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
    Преди години имах лаптоп който се отключваше с пръстов отпечатък. Сензорът го ползвах точно две седмици до моментът в който трябваше да правя ремонт с боядисване и разни епоксидни смоли. Въпреки ,че има опции за резервен ляв, десен или среден пръстов отпечатък....нито един не проработи надеждно та се видях в зор.След тази случка изключих тази екстра.
    Факт. Пръстът може да не бъде разпознат дори и да е само навлажнен. То затова смартфоните, които имат такава опция, имат и резервен вариант за отключване. Примерно, с ПИН.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И лаптопите имат резервен вариант, а всъщност той е основният вариант. С разпознаване на пръстовия отпечатък се разрешава софтуера да въведе паролата.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Съгласен съм с Жоро - ползвам такъв сензор на лаптопа...
        Като ми е измръзнал пръста - нИ ФащЪ...
        Ако съм си мил ръката скоро - същата работа...
        Не съм изключил екстрата, но понякога се налага да ползвам въвеждане на парола вместо пръстовия отпечатък...
        За сигурност на автомобила бих наблегнал на уникално просто решение (т.е. самостоятелно въздействие на система, на познато само на мен място)...
        Всякаква друга интервенция може да те остави на пътя... Между другото в руските форуми (маниаци са на тема сигурност - навярно подтикнати от живота там ) доста често първият уточняващ въпрос в техническите теми е 'имате ли допълнително монтирана аларма'... И в голяма част от случаите тя е причината за проблема...
        Също сме си патили с проблемна аларма, монтирана на чисто нов автомобил, като проблема се проявяваше странно - изключваше педала на газта, или гасеше двигателя (докато колегата изпреварва)...
        Затова:
        1. Ако ти си я монтирал - знаеш как да я дезактивираш на пътя...
        2. Ако не си я монтирал ти - другите знаят как да я дезактивират на пътя...
        Т.е. - все пак клоня към т.1 - просто въздействие върху важна за автомобила система....
        Между другото наскоро в Джип форума им обсъждахме италианска система, която 'заключва' хидравличната система на автомобила... И която според италианците може да се монтира в спирачната система. Натиснеш спирачката, и повече не може да я отпуснеш докато не я 'отключиш'... То хубаво, ама системата сработила по погрешка, и настъпило ПТП... Та общо взето - с 'алармите' трябва внимателно да се подхожда...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мда, това вече наистина ме отказа! Ръцете ми редовно са оплескани с нещо и шанса да увисна без кола е голям при това положение! Верно че тарамбуките дето ги ловим се мажат с каниколитни лепила за да не можем да ги регистрираме в системата! Експертите дето им снемат отпечатъците откачат от бяс като случат на такива шмекери!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ирисовата диагностика май ще се окаже най надежният био код. Един поглед само и колата е готова всичко да изпълни.
            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
            В. Иванов

Коментар

Устройството притежава всички недостатъци на биометрична защита - като се почне от невъзможността да смениш "паролата" при компрометиране и се свърши с елементарното компрометиране със сваляне на отпечатък отнякъде - било от колата, било от чаша в кръчмата.

Устройството притежава и всички недостатъци на допълнителна аларма - от възможността да бъде елиминирана с клещички до възможността да останеш без кола когато много искаш да пътуваш (защото е монтирано с клещички).

Башкъ - невъзможност да дадеш лесно колата на някого.

Коментар

Ирисовата диагностика май ще се окаже най надежният био код. Един поглед само и колата е готова всичко да изпълни.
                Ъхъ... Докато не си сложиш лещи Навярно ще е и доста лесна за имитация...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Няма биометрия която да е трудна за имитация.

Коментар

Един поглед само и колата е готова всичко да изпълни.
                    Особенно ако я погледнеш мръсно!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Няма биометрия която да е трудна за имитация.
                      Има - сканиране на вените.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        Има - сканиране на вените.
                        не е трудна, а е екзотична. Вените са си в тебе. Освен ако не става дума за част от тялото която нормално е покрита и не я показваш на кого да е.

Коментар

Трудно е сканирането, още по-трудно е имитирането след това.

Коментар

Относно сканирането на кръвоносните съдове, аз също смятам че е доста защитено и трудно за имитиране. Сканирането не би трябвало да е проблем защото могат да ти сложат сензор и да го пипнеш без да знаеш. Сензора на Iphone-ите работи много прецизно и стабилно докато не се повреди. Отварял съм такъв и съм го разглеждал под микроскоп, от това което съм видял подозирам че сканира точно капилярите.
                            Възможно е и сензорите на другите производители да го правят, не съм ги гледал. Не знам обаче ако ръката ти е много студена как го компенсират, сигурно картинката се променя.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Абе вие какви автомобили ще защитавате по такъв начин? Щото съм виждал бая скъпи автомобили дето си се движат спокойно без подобни "екстри".
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Те тия скъпите не ги крадат
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X