Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старт с пръстов отпечатък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Старт с пръстов отпечатък

Както се разбира от заглавието въпросът е за стартиране на автомобил след идентификация с пръстов отпечатък.
    Историята:
    Правиха презентация във фирмата на технология с пръстов отпечатък.Хората изглеждаха запознати с материята, споменаха други (и известни) фирми с които работят, и общо взето отговориха на всичко, което ги питах.Твърдят, че нямат откраднат автомобил, а е имало 7 опита.
    Питането ми е:
    Някой ползва ли подобна технология?
    Какви са му впечатленията?
    Някой има ли достоверна информация за подобни системи?Как се държат?Има ли бъгове?
    Чисто информативна тема, без реклами.
    Знаещите се очаква да се произнесат.
    Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
    0887/осемпет 66 4осем

От: Старт с пръстов отпечатък

И мене ме интересува! Гледах в ауди форума някаква фирма предлага с отстъпка и цената не е чак толкова страшна!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Като не могат да запалят колата, обикновенно я теглят/бутат. Така че една кола винаги може да бъде открадната, ако имат желание....
      П.С има достатъчно клипове в тубата как го правят
      П.С2 с подобна система/демек някой да ти ровичка по инсталацията/ най-много ти да имаш ядове с паленето някой ден
      M57D30T1
      W450

Коментар

Е колко е цената?Гаранция?Кой плаща репатрака,ако колата ти остане заради бъгната аларма в Силистра,а фирмата е в София предполагам?

Коментар

Както споменах - реклами няма.
          Даже не си спомням фирмата, но при желание ще я намеря.
          Никой никъде не твърдеше, че МПС- то не може да се "отнесе" някъде.
          Самите хора си признаха, че при желание устройството може да се отстрани, или да му се направи байпас.Просто вместо да стане за минута, ще стане за час, и просто лошите се отказват от този опит.
          Всеки знае, че не съществува "неоткрадняема" кола.
          Ама ако се сложи на бус/пикап/джип/влекач трудно ще се "отнесе", нали.....
          Споменаха за гаранция нещо - ако се докаже (!!!), че грешката е в тяхното устройство - поема се всичко - репатраци, грешки записани, сервиз, и т.н.
          Цената беше от порядък 500 лева.Не тя е важната.Питах за хора ползвали го, отзиви, и дали някой се е опарил.
          Никой не ще да му се "осветка" колата от външни джаджи, нали?!
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Ще бъда доста изненадан, ако въпросното устройство не се окаже едно скъпо "це-ка" ключе.

Коментар

Не съм запознат, но това, което чета в нета:

Превозното средство се защитава от блокировки, които не позволяват запалването на двигателя, до момента в който не се предостави коректен пръстов отпечатък.
              С две думи вързване като аларма. Прекъсва се нещо - обикновено бензиновата помпа за бензинови автомобили. По-сложните такива се вързват към CAN шината.

ХХХХХХХХ не излъчва честотен сигнал, следователно не може да бъде заглушен или копиран.
              Единственото предимство пред нормалните аларми. За разлика в цената над 400лв...
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Честно казано мислех като теб.Но ми казаха, че при определени условия и те не могат да го манипулират, и за да бъде ползваем автомобила е нужно да го премахнат, размислих.
                Бил производство и разработка на Sagem - не знам добре ли е, или зле.
                Честно казано го харесах устройството.Питам просто дали съм, или не съм шаранче.
                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Е какво друго да е ...?
                  Особено на автомобил след 2010 година .. условно де ..
                  Се види от самолет.
                  Другия вариант е по КАН шината .. ама там се види като цирей и .. се реже за секунди.
                  Кражбата на кола в днешно време трае 2-3, 5 минути ... рядко ...
                  Има ефективни защити .. но много зависи от марка, модел на автомобила.
                  Но, това са решения за конкретната машина и .. за никоя друга.
                  "Успевяваемоста" е 100% ... поне при мен де ... и е ясно ... че не става дума за такива пари.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
                    Честно казано мислех като теб.Но ми казаха, че при определени условия и те не могат да го манипулират, и за да бъде ползваем автомобила е нужно да го премахнат, размислих.
                    Бил производство и разработка на Sagem - не знам добре ли е, или зле.
                    Честно казано го харесах устройството.Питам просто дали съм, или не съм шаранче.
                    Каквото и да правят, трябва да го интегрират в автомобила. Да сменят цялата система за запалване няма как. А и трябва да е универсално.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

500 пари за такава джиджавка?!
                      Ама ти сериозно ли?
                      Това освен да впечатлиш некоя кака (евентОално), за нищо друго не става. За превенция против кражба, да не говорим.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Системите с пръстов отпечатък, правят впечатление ... но се преодоляват не особено трудно.
                        Как точно ... няма да описвам, само ще напомня че "отпечатък на ключа" има по дръжката на вратата в няколко екземпляра, със сигурност. Другото е въпрос на оборудване.
                        Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Коментар

Преди време се бях почти навил на специално и много скъпо заключване на скоростен лост.А след като монтажа е 2-3 часа,едва ли е лесно за елеминиране.Тогава се товари на репатрак,ако си заслужава,а за мен би останало "удоволствието" да блокира някой път и да остана да вися като паяк

Коментар

Преди години имах лаптоп който се отключваше с пръстов отпечатък. Сензорът го ползвах точно две седмици до моментът в който трябваше да правя ремонт с боядисване и разни епоксидни смоли. Въпреки ,че има опции за резервен ляв, десен или среден пръстов отпечатък....нито един не проработи надеждно та се видях в зор.След тази случка изключих тази екстра.
                            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                            В. Иванов

Коментар

А няма ли опасност апашите да взимат първо пръста на собствника, после и автомобила?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X