Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко за: E.V. Електрически автомобили, хибриди, батерии..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
    ...Правило №1, което се опитвам винаги да спазвам "Погледни с очите на клиента".Това включва, да не се опитваш да го измамиш, защото няма да се върне повече...
    Това е едно от нещата което липсва точно при китайците. Примери с измамени клиенти или продукти произведени едиснтвено с цел измама? Хм... Ами примерите са ежедневни.

А Мишев направо надмина себе си. Карал със спукан фар и му изгнила платката. И му е виновен производителя? Ти да видиш...
    И това като контрапункт колко са качествени китайските отпадъци, и че страната в която се произвежда менте, на ментето, на ментето имало и менте фарове за неговата талига... Ти да видиш...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Ако е вярно, че китайците имат 18 степени на качеството, това, което трябва да направят, е да премахнат производството на първите 5-6.Това им носи огромни негативи, а на китайската стока излиза име на боклук.Те реално измамват някой вносител, защото го питат:-Колко искаш да струва това?Ще ти го произведеме за колкото кажеш...Обаче, той няма да се върне повече, балъците ще намалеят с времето, и той ще фалира.Отказват да произвеждат боклуци, държат си на името, и тогава, китайското ще стане синоним на Качество...Тогава ще са недостижими...Иначе, за белите страни не се изпращат боклуцитне, а качествена стока.Може би там има и по-умни вносители

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Китайците произвеждат за толкова колкото е готов да плати всеки клиент . Искаш примерно заваръчен апарат за 20 долара произвеждат ти такъв . В момента пазара в България е залят от инверторни електрожени за стотина лева . За колко е произведен в Китай като сложиш всички разходи и транспорт ?

• Приказки за маса. Стават за убиване на времето, но нищо повече...
      Многократно съм слушал за мистичните 10 категории за качество. Многократно съм искал линк към магазин където мога да избера с какво качество да е китайският продукт който ще купя. Зер, и аз искам да намажа от евтините и качествени китайски джаджи.
      Ама греда, все още няма информация по въпроса. Явно умните хора пазят за себе си апокрифната информация за първокачествените китайски стоки. И се оказва, че на практика въпреки че всички за чували за тях, все още никой не ги е виждал...

И сега по-сериозно... 10 или 18 категории за качество означава липса на каквото и да е качество. Каквото стане, това се продава.

Леко за намекна и за разделението бели / не бели страни, каквото уж било имало...
      Ако аз и немският потребител кликаме върху един и същи линк при покупката, плащаме една и съща сума, но той получава по-висококачествен продукт от мен, без търговецът да ме е информирал за това, значи търговецът е измамник и ме е подвел. Толкова!

А какви китайски боклуци съм купувал от немско и англичанско, само аз си знам...

Всичко това е предъвквано многократно. Има ли някаква нова информация която да обсъдим?

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        "Явно умните хора пазят за себе си апокрифната информация за първокачествените китайски стоки. И се оказва, че на практика въпреки че всички за чували за тях, все още никой не ги е виждал"

Да - има такива стоки - но трябва малко и труд да положиш... И е приятно даже...Мога да ти дам конкретни примери как аз се възползвам от такива.
        По принцип с доста съфорумци се познаваме лично и взиамно си помагаме но с теб никога не сме се запознавали - предполагам заради използвания от теб обичаен подигравателен тон.
        Само че за спазя морала и да не е реклама - мога на лични да ти кажа каквото те интересува - тоест да дам конкретен пример с линкове - както ти обичаш...

• Аз много уважавам произведеното от китайците!
      Обаче нали темата е за електрическите автомобили: Виждал съм теслА със софийска регистрация на Халкидики. Беше на зареждачката, и собственика обикаляше нервно наоколо.
      Та интересувам се, как се пътува на дълги разстояния с електричка. Ама от личен опит, не каквото там си мислите, че е.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Пак по темата за поддръжката. Все нещо се обслужва, сещам се за антифриз, нали има охлаждане на батерията при някои модели. Гресиране по електромотор, силово задвижване, все пак има триене. Накладки ок, има рекуперация и те живеят дълго, но енергията от спирането освен да прави ток и износва механично някой възел.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• Те са сметнати за 150 000 километра примерно,дреме ти за накладките като една батерия е колко нов Голф,отделно един фар да строшиш или една дръжка на вратите и фалираш

Ривиан,кривиш заден калник и ти излиза 44 000 долара,кой му дреме за 3 литра масло дали имало или не
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• Пламен Атанасов
            Пламен Атанасов коментира
            Редактиране на коментар
            Гаранцията е доста дълга за батерията . На Теслата е 8 год. или 160 х.км. За ламарините си има каско . Фул каско ми е 1300 евро , при положение че само гражданска застраховка е 5 / 600 евра си струва .

• krassitch
            krassitch коментира
            Редактиране на коментар
            Ако застраховател плати един път 44000 долара за калник, следващата година, Каското, по магичен начин скача от 1300, на 7-8000...Сега е ниска, защото вероятно отдавна не са плащали за ремонти

• Пламен Атанасов
            Пламен Атанасов коментира
            Редактиране на коментар
            Никой няма да плати за ремонт повече от колкото струва колата. С тези пари се купува чисто нова. Няма такъв скок в цената при изплащане на премия заради щета. Връщат малко класа , тарифата е малко по висока , но нищо общо със споменатата цифра.

• Старите батерии могат да се използват. Даже може да се регенерират донякъде с подходящ режим заряд-разряд. ( https://carmarket.bg/elektromobili/s...t-polezni-2433)
          Така, че все струват нещо. Пък и непрекъснато поевтиняват.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Те са сметнати за 150 000 километра примерно,дреме ти за накладките като една батерия е колко нов Голф,отделно един фар да строшиш или една дръжка на вратите и фалираш

Ривиан,кривиш заден калник и ти излиза 44 000 долара,кой му дреме за 3 литра масло дали имало или не
            Ако , по-вероятно КОГАТО счупиш предно стъкло - нещата загрубяват доста. теслАта тогава сече през глезените

Коментар

• Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
              Аз много уважавам произведеното от китайците!
              Обаче нали темата е за електрическите автомобили: Виждал съм теслА със софийска регистрация на Халкидики. Беше на зареждачката, и собственика обикаляше нервно наоколо.
              Та интересувам се, как се пътува на дълги разстояния с електричка. Ама от личен опит, не каквото там си мислите, че е.
              Един приятел с Тесла имам и аз . Много я хвали ама на море в България или Гърция си ходи с дизеловия МЛ . Няма сила в този свят която да ме качи на електричка докато процеса на заряд не се сведе до сегашните десетина минути за зареждане на всеки автомобил с ДВГ .

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                А защо бяха отрицателни цените на изкупуване от фотоволтаиците ?

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                Фотоволтаиците произвеждаха нещо, което трябва да се консумира на момента, и точно в този момент никой не го иска.
                Ако се равие далаверата с водорода, този проблем ще отпадне.

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                За да са добре фотоволтаиците трябва всичко останало да го адаптираме към тях и пак си остават най ненадеждния източник . Поне в България прилично КПД близко до максималното имат 3 - 4 месеца в годината . Друго е в пустинята или примерно в Калифорния където има активно слънцегреене по 16 часа в денонощието 10 месеца в годината . Та щем нещем в нашия климатичен пояс трябва да разчитаме основно на класическите източници като АЕЦ ; ТЕЦ ; ВЕЦ/ПАВЕЦ . След като усилено ликвидираме малките мощности въпрос на време е да останем на тъмно. В София в ТЕЦ Дружба от 8 енергийни котела работи само един с 1 турбина . В ТЕЦ София от 8 не работи нито един . Без тях системата си губи гъвкавостта защото само тях можеш бързо да ги закачиш или откачиш при нужда . С ел. енергията ще е така докато не се намери евтини начин поне за кратковременното и съхранение . До тогава сме само и единствено в реално време .
                Последно редактирано от sek.1; 13-12-24, 10:07.

• В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Имам предложение , към всички , дето хулите електрокарите Я ми купете едан да си ходя на работа с нея , пък аз ще ви давам да ми се присмивате и подигравате колкото си искате , даже ще ви плащам по 500 лева на месец , да се събирате на маса веднъж и да ме охулвате ))))))
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• Купи си сам бре. Така страданието ще е пълно и напълно заслужено. Няма да имаш възможността да се оплакваш "ама те ми купиха", а с половин уста ще продумваш: "аз сам, доброволно си купих".
                  В свободното си време, уверявайки се че никой не те наблюдава скришом ще преравяш "мобилето" за дизелчета...

И коментаторите...

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    Редактиране на коментар
                    Аааааааа , нащо гардже е най-рошаво

• krassitch
                    krassitch коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ако си я купиш сам, ще намериш 1000 довода, че е перфектна, и си взел много умно и добро решение.Ако ти я купи друг, ще кажеш, че е взел скапан модел, а не най-доброто, защото е циция.И ти сега си принуден да се мъчиш с "тоя боклук"...

• Електричките не ги отричам като градска количка,но ако имаш гараж с трифазен ток /или монофазен/,демек да живееш около градО за да я зареждаш ефтинджос-иначе кинта киловата на бърза станция-е.ем ти далаверата.При разход средно 14-18 кw/100км.,по добре малолитражка на газ/дизел-сметайте. Отделно придобиването на такова чудо не е ефтино .Изобщо нема да коментирам лятна/зимна експлоатация.Имал съм допир до неколко електрички,та тва ми е мнението.
                  п.п. Говори се,че разработвали некви течни батерии,с които пробегът щял да е около 1000 км.,ма ше видим.
                  Последно редактирано от gimax; 10-12-24, 15:07.

Коментар

• kbot
                    kbot коментира
                    Редактиране на коментар
                    Напоследък малките генератори на ток не са скъпи, само дето оставаш без багажник, но пък ще имаш време да се наслаждаваш на природата

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                    Редактиране на коментар
                    gimax , споко , няма да си купя повече кола от този форум
                    Но ако ти е кеф да четеш трудностите на хората ще те информирам за незгодите които ми се случват

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Малък генератор със сигурност няма да свърши работа трябва си по голям . Малкия Ситроен С зеро ли е там зарядното за домашния заряд е два режима първия е около 10 киловата втория около 17 .

• Ежегодно откриват по няколко нови вида перспективни батерии които щели да променят света. Уви, все още липсват на "рафта".
                  Толкова за откритията...

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    А то перпетомобилета всякакви се търсят в общи линии от както сме живели в пещерите .

• При EV има очеизвадни лъжи, но повечето хора са недостатъчно грамотни за да ги водят:

1. Загуби има при - 'зареждането' на батериите, при преноса, при преобразуването и при 'отдаването' на еленергията
                  2. Загуби има при престоя и при 'поддържането' на батериите в необходимата температура - остави една нова електричка на място един месец и 'резервоара' от пълен ще падне... на някои до нулата.

При бензина - колкото е бил пълен, толкова е и след месец и след пет.
                  Докато ти сипват или го карат с цистерна - загуби няма.

Аналогията е като при плащане в брой и с кредитна карта.

Коментар

• edoors
                    edoors коментира
                    Редактиране на коментар
                    Бенковски, що не каза, че след месец престой, на повечето ДВГ-та най-малкото ще трябва да им подаваш ток, а на някои и нов акумулатор? Говоря за тези с електрониките и от личен опит. Ти за електричките от личен опит ли сподели?

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тези които имат някаква постоянна консумация заради електрониката това изрично го пише в упътването а на повечето някъде на табелка на видно място под капака . Това че в България никой не си прави труда да чете инструкции за ползване ; упътвания и тнт е национална черта .

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Поне моя познат твърди че най безпроблемна е Тесла 5 . Той такава си внесе . Дебне някакви търгове дали в щатите дали в Канада.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X