(Темата по същество, удебелно от долу)
Първо здравейте на всички!! Търсейки информация за един DIY проект случайно попаднах на този форум и като се поразрових виждам че все едно е направен за мен и тук има много хора със сходни интерси което мнного ме радва.
Съжалявам ако съм объркал подфорума за темата, първи пост ми е.
Опитвам се да си направя инкубатор за кисело мляко със капацитет от поне 100 буркана. От информацията която намерих в интернет може да се направи от хладилник, като повечето хора го разглобяват до кутият и поставят вътре керамичен нагревател или 2 топлиннин крушки от по 100W вързани за термостат със проба за да поддържа постоянна температура.
Това ме накара да се почудя защо да не е едновременно икубатор И халдилник за съхранение? Тоест да сложа малък нагревател на дъното който, след инкубацията да извадя и малко по късно да вкючя хладилника. Но не съм сигурен дали това е безопасно или вобще възможно. Не зам как топлината (45 °C за около 4 часа) ще повлияе на частите на хладилника и особено на фреона и охладиетелната система. Ако някой има опит или знание по връпроса бих бил много благодарен да сподели.
Първо здравейте на всички!! Търсейки информация за един DIY проект случайно попаднах на този форум и като се поразрових виждам че все едно е направен за мен и тук има много хора със сходни интерси което мнного ме радва.
Съжалявам ако съм объркал подфорума за темата, първи пост ми е.
Опитвам се да си направя инкубатор за кисело мляко със капацитет от поне 100 буркана. От информацията която намерих в интернет може да се направи от хладилник, като повечето хора го разглобяват до кутият и поставят вътре керамичен нагревател или 2 топлиннин крушки от по 100W вързани за термостат със проба за да поддържа постоянна температура.
Това ме накара да се почудя защо да не е едновременно икубатор И халдилник за съхранение? Тоест да сложа малък нагревател на дъното който, след инкубацията да извадя и малко по късно да вкючя хладилника. Но не съм сигурен дали това е безопасно или вобще възможно. Не зам как топлината (45 °C за около 4 часа) ще повлияе на частите на хладилника и особено на фреона и охладиетелната система. Ако някой има опит или знание по връпроса бих бил много благодарен да сподели.