Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Това е истина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Това е истина!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Защо да не е оловото?

Със стапяне обаче изваждаш около 1/4 от това олово.

Сложи цялата батерия на везната. Около 95% от масата и е олово. А душманите и пластмасата рециклират. И даже клемите дето са железни.
    Всичкото олово съм го разглобил и извадил във един леген,да съм изпуснал едни 10 грама не повече,пластмасата е ясна,другото е черна пепел или гелообразна ,искаш да кажеш че в нея има още олово?
    Аз съм сигурен че в тая пепел има друго,ама не съм сигурен какво,смятам че има друг скъп метал,или вещество

При изкупната цена на оловото,в батерията трябва да има над килограм и нещо олово,а то те това от снимката
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Всичките видове пепел вътре са олово. Кафявата е оловен диоксид, бялата е оловен сулфат, сивата е гъбесто олово което не можеш лесно да го стопиш до отливка. Всичко това от гледна точка на фабриката е олово. Ти си успял да стопиш само токоотводите. Това е нещо като мрежа на която е пресована активната маса.

Като ти казвам 95% от масата на цялата батерия имам предвид именно 95% от масата на цялата батерия. Айде 90 да са защото тия са малки и имат повече корпус към активна маса.

Коментар

Впрочем има още една хитрина.

За да стане хубава батерия някои естествени примеси в оловото трябва да се очистят до впечатляващо малки следи. Когато фабриката си го получи от стари батерии по-голямата част от работата по пречистването е свършена. Поради това цели батерии на някой етап от пре-изкупуването струват повече от олово на слитъци.

Коментар

Ма това олово "безкислородно" ли е?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Толкова е брутото
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Толкова е брутото
              1800 грама олово.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                1800 грама олово.
                Хм.....Как може да се извади от пепелта?
                Имам възможност да тествам за сребро и злато за пробата,обаче за олово незнам нищо

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Хм.....Как може да се извади от пепелта?
                  Имам възможност да тествам за сребро и злато за пробата,обаче за олово незнам нищо
                  В домашни условия - доволно трудно.

Сребро и злато в акумулаторите няма. вЕрвай ми.

Коментар

Лятото имах събрани 25 тягови акумулатора 6V 200A всеки по около 20 килограма, сина има приятел в магазин за акумулатори и като вземат техните стари акумулатори за рециклиране включиха и нашите и ни ги платиха по 1,37 лв за килограм. А на вторични даваха по 1,05 лв.
                    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                    Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

На 1.10 лв.ми е чистата цена,след като ми приспаднат еко такса...,за 3 месеца събирам 500-600 акумулатора или чакам да напълня един багажник и ги нося горе долу ритмично.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X